Miten saa tietää mitä vaurioita päässä on
Miten saa tietää mitä vaurioita päässä on
klo 18:10 | 15.12.2007
Miten saan tietää mitä vaurioita päässä on, voi olla vaikka mitä.
Miten saan tietää mitä vaurioita päässä on, voi olla vaikka mitä.
Ladataan...
Saat paketin viikon tiedeuutisia joka perjantai.
Sivut
Parempi olla tietämättä moisia, jos nyt ei mistään päähän kohdistuneen iskun seurausten tutkimisesta ole kyse. Ei niiden parantamiseksi kuitenkaan mitään voida tehdä. Elämänlaatua se vaan alentaa, kun tietää päässä olevan esimerkiksi jotain verisuoniongelmia, jotka voivat pettää koska vain, mutta pienellä tuurilla kestävät kyllä 70 vuotta.
Se auttaa jos tietää onko mitään.
http://twitter.com/aimo666
Eikös jollain magneettikuvauksella tms. pystytä aika paljon näkemään?
”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot
Voisit kysyä äidiltäsi, tapahtuiko synnytyksessä mitään ongelmallista. Tai käyttikö äitisi alkoholia tai huumeita raskausaikana.
Voit tehdä ÄO-testin. Sen jälkeeen voisit keskustella lääkärin tai psykologin kanssa.
Periaattessa kannattaa oppia tuntemaan itsensä mahdollisimman hyvin ja käyttää hyväkseen kaikki tavat itsensä opetteluun. Kaikilla meistä on heikkouksia ja vahvuuksia.
Juu,
- magneettikuvaus,
- EEG,
- ja juttelu ymmärtäväisen sedän tai tädin kanssa.
Kai noilla saa jo vähän käsitystä missä pää menee.
tiäremiäs, sinä olet hyvä tyyppi. Mutta et ole mikään nero, joka voisit jollain omalla firmalla tai ylipäätään millään henkisellä pääomalla tulla rikkaaksi.
Sinulla kävi mahtava tuuri kun synnyit Suomeen. Täällä pystyt elämään hyvän ja rikkaan elämän, kunhan pelaat korttisi oikein. Minun neuvoni sinulle on:
1. Pysy erossa kaikista päihteistä. Käytä alkoholia vain vähän. Muuten elämästäsi voi tulla surullinen.
2. Älä yritä väkisin rikkaaksi. Sosiaaliturvallakin tai yksinkertaisella työllä saat hyvän elämän.
3. Ole tyytyväinen vähään. Olet joka tapauksessa rikkaampi kuin 90% maailman ihmisistä. Olet rikkaampi kuin suurin osa niistä ihmisistä, jotka ovat sinua lahjakkaampia, joten kiitä tuuriasi.
4. Älä murehdi mistään päävammoista. Niitä et kuitenkaan voi korjata. Olet riittävän täysipäinen pärjätäksesi, jos kuuntelet hyviä neuvoja.
Tuohan voisi olla jonkun kiihkosossun huoneentaulu. "Älä vain yritä mitään, ja jos pääset keskinkertaiseksi jossain niin se on muiden ansiota".
Höh. Tottakai kannattaa tietää ja tutkia, varsinkin jos epäilee jotain olevan pielessä. Kasvaimet voidaan parantaa sitä paremmin, mitä aiemmin ne huomataan. Korkea verenpaine altistaa aivoverenvuotoihin jne. Jos tiedetään heikot kohdat, voidaan oikealla lääkityksellä ja elintavoilla pidentää elämää ja sen laatua selvästi.
...
Voidaan, joskus jopa liikaakin.
Joskus opiskeluaikana kaveri kävi jossain testissä (kuvauslaitetta siis testattiin, kaveri oli vain koehenkilö). Olivat aika vakavaan sävyyn varoittaneet, että kuvat saattavat paljastaa sellaisia verisuonimuutoksia, jotka aikaansaavat koko loppuelämän huomattavan (kymmeniä tai satoja kertoja normaali-ihmisen riski) aivoverenvuodon riskin, mutta koska niiden leikkaamisesta koituisi vielä paljon suuremmat riskit, niille ei voida tehdä mitään. Eivät kai kokeen suorittajat niitä olisi kertoneetkaan, mutta kuvat sai mukaan, piankos niitä olisi näyttänyt neurologian kurssia käyvälle lääkiskaverilleen, joka tietysti ihan mielenkiinnosta olisi ihmetellyt "mikä tuo on". Ala siinä sitten nuorena ihmisenä perustaa perhettä, kun tiedät että viikatemies kurkkii nurkan takana.
Toisaalta hyvä etten itse ollut huomannut ilmoitusta, jolla koehenkilöitä haettiin. Pakkohan sitä olisi kakarana ollut pyrkiä koekaniiniksi kaikista varotuksista piittaamatta.
Totta kai tutkimus kannattaa, jos on perusteltu syy epäillä jotain neurologista ongelmaa.
Voidaan pidentää tilastollisesti. No, kukin tehköön itse ratkaisunsa (jos tuollainen kuvausmahdollisuus edes on, ei sinne ketä vaan päästetä, vaan neurologin lähetteen kautta), haluaako selvittää kaikki mahdolliset piilevät riskit ja yrittää vaikuttaa niihin, vai elää autuaan tietämättömänä rumasta todellisuudesta.
Ei sen väliä, oli mitä tahansa vaurioita.
http://twitter.com/aimo666
Meinaatko että jos saa testissä huonot pisteet, niin aivoissa on vikaa ja on siis sairas?
Onko tyhmyys siis sairaus? Missä menee kyseisen sairauden raja?
No jos saa oikein hyvät pisteet, niin silloin on syytä epäillä ettei ainakaan ole kovin vakavaa aivovammaa.
EI Äö-testit mitään kerro. Paljon tutkimukset maksavat jos rupee aivoja tutkituttamaan.
http://twitter.com/aimo666
Ottamatta kantaa kenenkään keskustelijan mahdolliseen äo:n (itseni mukaan lukien), tiedän, että aivotutkimus on aikojen saatossa edistynyt m.m. sen vuoksi, että eri aivojen osista (esim. onnettomuuksissa) vammautuneiden ihmisten kykyjä tai niiden poikkeamia on voitu vertailla keskenään; tietyn aivojen osan loukkaantuminen häiritsee tai poistaa tietyn kyvyn tai ymmärryksen jne.
Syntymässä saadun mahdollisen vamman toteaminen voi olla vaikeaa, koska sitä ei välttämättä ole yhtä helppo paikallistaa, kuin esim. mekaanisen kolahduksen osuminen päähän tiettyyn kohtaan myöhemmällä iällä.
Armeijan kutsunnoissa se selvisi mm. näillä kysymyksillä:
Soivatko korvasi vaikka on hiljaista?
Kiristääkö vanne ikäänkuin päätäsi?
Riivaavatko pahat henget sinua?
http://www.theuselessweb.com/
http://yourlogicalfallacyis.com/
http://i.imgur.com/GmFOs.jpg
"Soivatko korvasi vaikka on hiljaista?"
Tämäkin kysymys on ilmaus yksisilmäisestä idiotismista;
kuka tahansa ihminen voi saada pysyvän tinnituksen vaikkapa
kovan äkillisen äänen tai pamahduksen seurauksena.
Puhumattakaan sitten jatkuvan voimakkaan (yli 80 db)
äänen altistuksena. Tällainen altistus saattaa tulla
jatkuva rock-musiikin kuuntelun tai vaikkapa
teollisuushallin koneiden melun aiheuttamana.
Kumpaa päätä tarkoitat.
Ainakin toisen pään kunnon voi havaita epäsuorasti. Pyykki lisääntyy.
Toisen pään kunnon määrittelee ympäristö.
Sivut