Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Siis onko ympyrä vain monikulmio jossa on äärettömän monta kulmaa?

Sivut

Kommentit (18)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31101
Liittynyt16.3.2005
MITÄ?
ympyrä on monikulmio....hmmm...on siinä määrällinen määrä kulmia
jos mennään atomitasolle

Atomit eivät liity mitenkään ympyrään geometrisena käsitteenä.

Siis kyllähän ympyrää voisi laskeskella monikulmiona, jonka kulmien määrä lähenee rajatta ääretöntä, ja esimerkiksi (muistaakseni) piin likiarvoa on tällä tavoin joskus laskettu.

siis täydellistä ympyrää ei ole muuta kuin mielikuvissa....
sitä se piin arvo yrittää selittää...
näin olen käsittänyt....

Ympyrä on akspraktio, jolle ei luonnosta löydy vastinetta. Siinä määritellyn pituisen säteen päätepisteessä on jana, joka kohtaa itsensä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Jos on jotain alkeisosasia, jotain perusrakennuspalikoita mistä kaikki koostuu, tai ihan vaan todellisuuden "pikseleitä", vaikka kvarkkeja tai jotain, niin ovatko ne kulmikkaita vai pyöreitä? Mitä mieltä olette? Vai pistemäisiä, muodottomia? Voiko silloin esimerkiksi neljän tuollaisen pistemäisen alkeisjutun kuviota, mikäli ne ovat tietyssä muodossa, pitää täydellisenä neliönä? Tai kahdeksan tuollaisen systeemiä täydellisenä kuutiona?

くそっ!

Ympyrää ei kannata ajatella monikulmiona, edes sellaisena jolla on ääretön määrä kulmia. Oli niitä kulmia 5 tai ääretön niin eihän se enää ole ympyrä vaan monikulmio.
Tässä ympyrän määritelmä:
"Ympyrä on tason niiden pisteiden ura, joiden etäisyys mitattuna kiinteästä pisteestä, keskipisteestä, on vakio."
Ja tässä sama, hiukan yksinkertaistettuna:
"O-keskinen ja r-säteinen ympyrä on tason niiden pisteiden ura, joiden etäisyys pisteestä O on tasan r."

Ja tältä sivustolta löytyy sama animaation kera. Sivun toiseksi alimmainen oppitunti. Paina otsikkolinkkiä "Ympyrä" ja flash-animaatio alkaa. En saanut sitä animaation linkkiä koska se aukeaa pikkuikkunassa.
http://esamultimedia.esa.int/docs/issed ... 605e1.html

Oolraiti?

gargoyle
Ympyrää ei kannata ajatella monikulmiona, edes sellaisena jolla on ääretön määrä kulmia. Oli niitä kulmia 5 tai ääretön niin eihän se enää ole ympyrä vaan monikulmio.

Flashin actionscriptiä käyttäneet älähtävät tässä kohtaa.

Muttah juu, gargoyle selittikin miten homma määritellään matemaattisesti. Sen verran tahdon kommentoida, että ellei ole riskiä että joku matemaatikko saa selville että ajattelet ympyrää monikulmiona, ei tuosta pitäisi mitään ongelmia seurata. Useimmissa tapauksissa kuitenkin epäilen että on kätevämpää käyttää tuota oikeaa, matemaattista määritelmää.

Mikään ei estä pitämästä ympyrää monikulmion rajatapauksena. Tämän hoksasi jo Archimedes aikoinaan, joka laski piin likiarvon ympyrän sisään- ja ympäripiirrettyjen monikulmioiden avulla antamalla niiden kulmien lähestyä ääretöntä.

jorjormama
Siis onko ympyrä vain monikulmio jossa on äärettömän monta kulmaa?

Ympyrän kaarevuus koostuu pyramiideista.. 2d tai 4d

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat