Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Terve!
Itseäni kiehtoo suuresti kysymys siitä että millainen on maailma 100 vuoden päästä, minkälaisista asioista tulee 100 vuoden aivan arkipäiväisiä joita me nykyajan ihmiset emme voi edes kuvitella. Esimerkiksi maailma 100 vuotta sitten vs. nykypäivä. Vuoden 1907 ihmisen maailma oli aivan erilainen kuin nykypäivän, siis ainakin materialistisesti ajatellen. Hän olisi varmasti järkyttynyt että vuonna 2007 esimerkiksi : Internet yhdistää maailman globaalisti, kuulennot ym. aivan mainstreamia, tietokonevirukset, madot, kännykät, TV-chat, hiiret jotka eivät pelkää kissoja...lista on lähes loputon.

Tavallaan jokainen sukupolvi pitää maailmaa valmiina, varmaa on kuitenkin että maailma vuonna 2107 eroaa vähintään yhtä paljon nykypäivästä kuin nykypäivä vuodesta 1907.

Tavallaan tälläinen kehitys on myös huolestuttavaa, sillä sukupolvien välinen ero tulee olemaan aina vaan suurempi, kun taas aikaisempina aikoina esim. 1600-luvun ja 1300-luvun ihmisillä ei ollut niin suurta eroa, ihmiset uskoivat samoihin asioihin, maailmassa oli tietynlainen järjestys joka oli säilyi sukupolvelta toiselle.

Kommentit (2)

Mahtaakohan maailmaa edes olla enää 100 vuoden päästä?

Jos leikkii ajatuksella että on, niin ehkä kehitys hidastuu koska viime aikoina se on ollut nopeaa. Toivottavasti sadan vuoden päästä on löydetty ratkaisu nälänhätään ja löydetty maailmanrauha ja selvitetty miten selvitä ihmisten kasvavasta määrästä. Ihmisten elinikä on luultavasti pidentynyt ja sairauksiin on kehitetty ainakin parempia hoitoja ellei jopa parannuskeinoja. Tämä siis se positiivinen ajatus.

Jos asiat ovat huonosti, maailmaa ei ehkä ole. Meteoriitit uhkaa, samoin kasvihuoneilmiö. Tätä menoa maailmansodat runtelevat ihmisiä ympäri maailmaa ja kaikki taloudellinen apu suunnataan parempia ja tuhoavampien aseiden kehitykseen.

Jos asia kiinnostaa, niin siitä vaan säästämään rahaa että voi jäädyttää itsensä ja palata elämään 100 vuoden päästä

Joo, voi olla että nyt elämme aikoja jolloin ihmiskunnan kehitys (taantumus? ) on nopeimmillaan ja myöheminä aikoina kehitys hidastuu, johtuen juuri globaaleista tekijöistä kuten ilmastomuutos, luonnonvarojen rajallisuus ja väestönkasvu esimerkiksi. Kuitenkin olen taipuvainen uskomaan että teknologia kyllä kehittyy, joskin kehityksen hedelmät eivät ole kaikkien saatavilla myöhempinäkään aikoina. Kun kehitysmaiden kaikilla ihmisillä on kännykät - esimerkiksi - meillä länsimaalaisilla on mukanaan vaikka mitä vempaimia.

Itse uskon että esimerkiksi geeniteknologia, mahdollisuuksien ohella voi tuoda aivan uusia uhkakuvia - tästä sinänsä harmittomana esimerkkinä nämä juuri äskettäin uutisoidut pimeässä loistavat kissat. Esimerkkinä, jos löydetään geenit, jotka säätelevät ihmisen vanhenemista ja opitaan muokkaamaan niitä tavalla, joka johtaa pitkään elämään (100v - ?). Äärimmmilleen vietynä tälläinen voisi johtaa kaukaisessa tulevaisuudessa tilanteeseen jossa ihmiset vain syntyvät eivätkä kuole. Tällöin esimerkiksi uskonnot varmasti menettävät jalansijaa ja korvautuvat joillain muilla opeilla, jotka julistavat jotain uutta sanomaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat