Seuraa 
Viestejä49
Liittynyt2.9.2006

Yritys nimeltään MPK Co. On onnistunut kehittämään itsevalaisevan materiaalin nimeltään GlowPaint, joka loistaa ilman mitään ulkoisia energianlähteitä yli 12 vuoden ajan yhteen putkeen. Teknologia perustuu myrkyttömiin Litosphere nimisiin valoa hehkuviin mikropartikkeleihin. Materiaali ei ole herkkä lämmölle, tai kylmyydelle. Itseloistavia mikropartikkeleita voidaan lisätä joko maaliin, tai sitten suoraan ruiskupuristettavan muovin sekaan. Yritys toivoo saavansa innovaation massatuotantoon mahdollisimman pian. Ensimmäisessä vaiheessa materiaalille löytyy sovelluskohteita varmasti ainakin turvallisuusvälineistä, joiden kohdalla pimeässä näkyminen on tärkeää. Tulevaisuudessa teknologialla voisi olla suuri merkitys energiankulutukseen myös globaalilla tasolla.

Mitä tahdon,siihen kykenen.

Kommentit (6)

tomijj
Yritys nimeltään MPK Co. On onnistunut kehittämään itsevalaisevan materiaalin nimeltään GlowPaint, joka loistaa ilman mitään ulkoisia energianlähteitä yli 12 vuoden ajan yhteen putkeen. Teknologia perustuu myrkyttömiin Litosphere nimisiin valoa hehkuviin mikropartikkeleihin.......

Myrkyllisiä fotoneita

Kyseessä on ilmeisesti betahajoamiseen perustuva fosforin avulla valaiseva tekniikka. Perinteisesti on käytetty tritium-kaasua suljettuna lasikapseliin joka on sisäpinnaltaan päällystetty jonkinlaisella fosforilla.

Eli radioaktiivisen hajoamisen eräs sovellutus.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat