Seuraa 
Viestejä45973

Taidan tietää, mikä on Kiinalaisten menestyksen salaisuus.

Kyseessähän on vanha Suomalainen "tietotaito" He vain "osaavat" nyt kapitalismin, eli valmistaa mitä erillaisimpia asioita "sikahalvalla"

Kiinalaiset ensinnäkin ovat saaneet kylliksi korkeateknlogiaa käsiinsä, että ovat kyenneet rakentamaan itselleen modernin laivaston. Periaatteessa Neuvostoliittokin olisi voinut kukistaa Yhdysvallat. Kyse ei välttämättä ollut niin paljon rahasta. Jos Neuvostoliitossa vain olisi tiedetty, oliko kuuluisa SDI bluffia vai ei, niin he olisivat voineet reagoida siihen oikein.

Tieto on valtaa Suomeksi sanottuna. Kiina ja Intia ottavat jo länttä kiinni tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä. Niiden "mahti" perustuu tähän tietoon, sekä tietenkin mm väestönkasvuun, luonnonvaroihin, tuotantokapasiteettiin että tiettyihin luontaisiin lahjakuuksiin

Mielestäni Kiina on jo kukistanut Yhdysvallat. Neuvostoliittolaiset aliarvioivat heidät, ja kuvittelivat liikaa itsestään. Tosiasiassa Neuvostoliittokin olisi luonnonvaroillaan ja tuotantokapasitetillaan kukistaa Amerikan, jos se olisi pelannut korttinsa oikein!

Avain leikissä on informaatio(sekä tietenkin myös kaikki muut tuotantotekijät ) Tieto rakentaa moderneja laivoja, sukellusveneitä, ohjuksia, sateliitteja jne jne.

Kiinalaiset eivät ole voineet saada kaikkea tätä tietoa pelkästään vain kopioimalla. Heillä on nyt mös laadukas tuotekehittely. Juuri tähän sekä Euroopan että USA:nkin pitäisi panostaa! TIETOON!

Kun puhutaan yli 1,3 miljardin ihmisen maasta, ja sen tuotantokapasiteetista, niin Suomeksi sanottuna se on ;VALTAVA! Siis kylliksi suuri, jotta se voi nopeasti rakentaa kaikki ne uudet aseet, joita Kiinalainen tuotekehittely suoltaa tuotantolinjoiltaan!

Kiinalaiset ovat fiksua kansaa He tietävät sekä miten suunnitella, että rakentaa näitä uusia vehkeitään

Tosin se ei pelkästään riitä. USA:kin käyttää suorastaan VALTAVIA summia tutkimukseen ja tuotekehittelyyn, ja on yhä tällä alalla ykkönen!

Mutta Iraqin sodan myötä tuli pikku ongelma! Rahaa näet kuluu urakalla ulkomaisiin sotiin, joilloin USA uhkaa ajautua Neuvostotyyliin vararikkoon

Kysymys ei tosin ole vain tästä, vaan myös koko yleisestä ajattelutavasta. MITEN rahat tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä käytetään?

Ajatelkaamme esim Suomea tai EU:ta. Meillä on totuttu korvaamaan maanviljelyn "raha-automaatit" nyt tutkimuksen ja tuotekehittelun "raha-automaatilla" Rahaa siis menee laillisina tulonsiirtoina tutkimukseen ja tuotekehittelyyn kuin vettä vuotavasta hanasta. Ja mikä onkaan lopputulos?

Kiina ja Intia menestyvät osittain myös siksi, ettei niiden tutkimus ole yhtä teoria keskeistä kuin länsimaalaisten. Kun entistä enemmän tuotantoa on siirretty ulkomaille on syntynyt ongelma;nimen omaan tuotantolinjoilla vakiokäytössä saadan ne pienet innovaatiot, joilla maailmaa mullistavat keksinnöt luodaan. Olen itse sitä mieltä, että teoreetikkot eivät ole yhtä luovia kuin duunarit. Länsimaiset ylikouluetut "huipputiedemiehet" ovat usein käytännön elämästä hyvin vieraantuneita. Entistä elitistisemmässä yhteiskunnassa he ovat kuin 80-luvun sosialistisia tutkijoita ja sotilastiedemihiä. Heidän ylikalliit "tutkimuksensa" yhdessä virkamiesluokan kanssa(joka verottaa entistä suuremman osan keskiluokkaisista veronmaksajista kohti hautaa)johtavat lopulta yhteiskuntaan, joka on "tutkimustensa" ja "teorioidensa" vanki.

Kiina ei tietenkään ole täydellinen yhteiskunta. Mutta se on parempi kuin pääkilpailijansa. Euroopassa ja USA:ssa liika vaurastuminen ja "globalisaatio" on johtanut yhteiskuntaan, jossa kukaan ei halua tehdä "likaisia" töitä. USA:ssakin on tämän takia jo yli 10-miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa:shock:

Kiina ei ole täydellinen, se vain on oppinut länsimaiden virheistä. Kiilaiset ovat käytännöllisiä, kun taas Eurooppalaiset ja Amerikkalaiset ovat puolestan teoreettisia

On ratkaisevaa, huomaako Eurooppa ja erityisesti USA ratkaisevalla hetkellä oman virheensä. Parasta ehkä Kiinan kannalta olisi kerätä mahdollisimman paljon aikaa, ja estää USA:aa heräämästä ongelmaan. Yhdysvalloillakin on näes rajalliset voimavarat. Teknisesti ottaen Amerikka voi ammentaa myös Latinalaisen amerikan voimavaroista, mutta nekään eivät riitä loputtomiin, jos koko yhteiskunta on perusolemukseltaan väärä.

Kiina ja Intia pärjäävät, koska ne TEKEVÄT asioita! Niiden sovellukset ovat KÄYTÄNNÖLLISIÄ! Amerikan ja Euroopan sovellukset ovat sen sijaan pääosin teoreettisia. Ja tämän takia Kiina on viemässä USA:sta voiton myös tutkimuksessa ja tuotekehittelyssä

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

En huomannut sinunkaan huomanneen informaatioaihetta käsitellyn
jo kemian, fysiikan ja matematiikan aihepiirissä, etkä puhu mitään
kyselystäkään siellä. Mikä merkitys on informaation antamalla kuvalla, mikä on sen suhde deterministiseen maailmaan?

Informaatiota informaatiosta. Suomeksi se ihan sananmukaisesti on muotoutettua.

Maailmanvalta USAn tyyli: ensin tehdään tekoset, ja sitten vasta ruvetaan keräämään tietoa siitäm miten asiat olivat ja mitä tulikaan tehdyksi.
Käytiin loistokas Irakin sota, jälkihoito hoidetiin huonosti, ja saati9in aikaan terrorismi pysyväksi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi.

Tarvittaisiin globaalia näkemystä, per-r-r-kele! Jokseenkin Tarja-tädin suusta. Emme vain koskaan ole kuulleet häneltä tai Erkiltäkään mitään informaatiota eli muotoutettua, mikä se tarkalleen olisi. - Per-r-r-kele, sen takiahan sitä tarvittaisiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näkyipä äsken avattuani TVin siinä ihan sukulaisteni vaselistein Kalevi Kivistön näköinen mies, oli kai saanut uuden tehtävän, ja pohti hänkin informaatiota, oikeuskäsittelyistä, eli suomennokseni mukaan muotoutettua. Kasvaneena hänkin aikuiseksi 1960-luvulla hän käytti
käsitettä " itsesäätelevä ( saks. selbsregulierend), jota tiedottamisenkin pitäisi olla. Käsite oli tärkeä DDRssä, järjestelmän piti olla regulierendes System, kun Lännessä sanottioonm Neuvostoliiton säätäneen sen.
Ideologisistakin syistä Suomen valtatiede, matkalla myös kohti alkauräjähdyksen omaksumista, hyllytti kybernetiikan, sananmukaisesti siis ohjaustiedon, ohjaustieteen. Vrt navigare necesse est. vivere non est!

Täytyy toimia näillä aloilla kielnhuoltajanakin, kun akateemisista ja Tiedeysteisön kypäärpäistä ei ole. Oikea käsite suomeksi tässä on OMASÄÄTÄVÄ, OMASÄÄTÖ, vaikkapa järjestelmä. Silloin käsitettä käytettiin yhteiskunnan ohella elämään ja teoriassa myös koneisiin. Nyt OMASÄÄTÄVÄN käyttöpiiri on laajentunut. Vaikkapa ydinhiukkanen on käsitykseni mukaan omasäätöinen eli omasäätävä järjestelmä. Se itse säätää tarkasti oman kokonsa, vaika on hiukkasvaihdossa ympäristönsä kanssa. Samoin koko kaikkeus, vastakohtana Tiedeyhteisön alkuräjähdyskäsitykselle, on IKUISESTI OMASÄÄTÄVÄ KAIKKEUS.
Ja erittyisesti tässä kohdassa seruaa: se ei tarvitse liikkeeseensä ja ikuisuuteensa mitään Jtä, oli se sitten Jumala tai Piru!

Ja minä edelleen odotan yhteydenottoa annettavasta tehtävästä.
Toiset huomataan, toisa ei millään. Näkyy olevan kypärät silmillä, vinosti.
- Kiinalaiset vinosilmillään sopivatkin hyvin tutkimaan vinosti silmillä olevien kypärien aiheuttamaa maailmaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat