Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kun lankaverkkoja puretaan ja puhelut ja tietoliikenne sekä kaikki muukin kodin tekniikka ym. on siirtymässä datansiirrossa langattomaan säteilevään muotoon, niin onko otettu huomioon miten tämä saattaa vaikuttaa ihmisiin ja eläimiin? Tätä luonnotonta säteilyä siis saadaan enenevässä määrin, eikä eliökunta ole evoluution myötä ehtinyt siihen sopeutua. Onko lähitulevaisuudessa suunnilleen jokaisella syöpä, silmäsairauksia ym. säteilyhaittoja joita aiheuttavat mikroaallot, radioaallot, infrapunasäteily?
Puhelimia, langattomien tukiasemia ja verkkoja ym. on maailma pullollaan, ja ennen ilmakehä on varmasti suodattanut vastaavan avaruudesta tulleen säteilyn. Kännykkään pitempään puhuessa otsa lämpenee ja tulee epämiellyttävä olo, mutta vaikka teho heikkenee etäisyyden myötä, keinotekoisia säteilynlähteitä on lukemattomia ympäristössä joten niiden vaikutuksen luulisi olevan kumulatiivinen.

Kommentit (1)

Säteilyturvakeskuksella on hyvä ohje asiaan: turhaa altistumista säteilylle on vältettävä. Ohje koskee kaikkea säteilyä.

Miten voimme välttää turhaa altistumista säteilylle? Siinäpä se mainitsemasi pulma. auringon säteilyä voimme välttää, samoin röntgensäteilyä, jos vain lääkärin saa vakuuttuneeksi röntgenkuvan tarpeettomuudesta (STUK on kyllä kouluttanut heitä).

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat