Seuraa 
Viestejä9265

Pohdintaa. Maailma on kylmä ja epäreilu. Ei ole ketään pitämässä huolta että oikeus tapahtuu. Jonkun elämä voi olla alusta loppuun pelkkää kärsimystä, ja vielä maassa tuskissaan halvaantuneena maatessa kohtalo tulee potkimaan päähän, ja jatkaa vaan, ei lopeta, potkii ja potkii kunnes jäljelle ei jää muuta kuin muisto huonosta elämästä. Eikä pääse taivaaseen, ei saa mitään korvausta tuosta, ei mitään palkintoa kärsimyksestä. Kun taas toinen elää elämänsä onnellisena, suurin vastoinkäyminen on kun vanhemmat kuolevat lopulta, mutta perinnöksi saa uudet 200 miljoonaa euroa. Naisia/miehiä riittää joka päivälle omansa ja lopulta löytää elämänsä rakkauden jonka kanssa elää mitä onnellisimmin ihanan perheen kanssa ja on paljon ystäviä jne.

Minä vaan mietin että.. tuntuu kurjalta tämmöinen. Tuota on vaikea hyväksyä, ei sitä edes voi hyväksyä, sen voi hyväksyä vaan jos kuuluu keskivertoa parempaan joukkoon.. suomalaiset varmaankin kuuluvat. Ja silloin sanotaan vaan että "niinpä, ei voi mittää, ei kiinnosta". Ja näinhän se juuri onkin, miksi kiinnostaisi. Rangaistusta ei tule. Maailma on - epäreilu. Kukaan ei pidä huolta. Vahvin voittaa ja heikko häviää, vaikka se olisikin väärin. Mikään ei estä vääryyttä tapahtumasta.

Jos tätä alkaa kunnolla syvällisesti miettimään niin tulee kolkko olo.. sellainen että flippaa, pelottaa ja ahdistaa. Se on tunne joka on kuolemaakin pahempi, kun elämä pelottaa ja kuolema pelottaa, jostain syystä. Tulee olo ettei kukaan loppujen lopuksi välitä, ei katso perään, ei huolehdi. Ainoastaan muut ihmiset, mutta se ei riitä.. heillä ei ole mahtia toteuttaa oikeutta elämääsi.. maailma on järkyttävä paikka.. juuri se kylmyys, epäreiluus. Minusta epäreiluus on jotain mitä ei pysty hyväksymään. Sehän ei ole reilua.. ei vaan ole..

くそっ!

  • ylös 12
  • alas 0

Kommentit (20)

mitas laksit, kikkelis kokkelis.

olis ollut parempi jaada uudelleen syntymatta, niin ei tarvis tatakaan valitusta.

sullon mun luonto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinhän se on, koulu on epäreilu. Kaikki on epäreilua, mutta sitten kun tiedän, että en pysty enään nousemaan pohjalta takaisin ylös kostan kaikille jotka mulle on vittuillu. Enkä tarkoita vain nopeaa, ihanaa tuskatonta ja armollista kuolemaa vaan kiduttamista hengiltä
Ja samalla kysyn kannattiko? oliko sen arvoista? ja kun tyyppi parkuu lopeta en tarkottanu mitään pahaa... niin meitsi sanoo ilkeesti myöhästä parkua kun maito on maassa. Ne on niitä hetkiä joiden takia kannattaa elää .

Turhaan siitä on kateellinen, että joillakin ihmisillä on miljoonia rahaa. Itse olen kyllä vakaasti päätynyt siihen, että ei rahan määrä tee itsessään onnelliseksi. Rahan vähyys voi kyllä tehdä epäonnelliseksi.

Kun oikeasti alkaa miettimään, että mitkä asiat tässä elämässä on tärkeitä niin aika harvan niistä saa pelkästään rahalla.

Silloin kun elämä potkii päähän niin silloin pitää laittaa asiat listaan tärkeysjärjestykseen (ystävät, mahdollinen puolisi/lapset on varmaan aika korkealla listalla). Mitä vaikeampaa on sitä harvempaan asiaan kannattaa keskittyä. Sitten kun suunta on ylös päin niin alkaa ottamaan lisää tavaraa listasta elämään. Voin toki olla väärässä ja elämänkokemuksellakaan en nyt menisi ketään neuvomaan (mutta ainahan sitä voi ajatuksiaan kertoa), mutta minusta tuntuu, että yksi suurin ongelma ongelmaisilla ihmisillä on se, että kun on vaikeaa niin kuitenkin samalla pyritään pitämään kaikki raudat kuumana.

asuin 3,5 vuotta ylaluokkaan (keskieuroopass) ja rahaeliittiin syntyneen miehen kanssa.
2,5 vuoden jalkeen kyllastyin minulle annettuun kotivaimon rooliin ja perustin pienen yrityksen. Puolen vuoden alkukankeuden jalkeen oma yritykseni alkoi menestya ja olinhan myos oppinut samalla paikallisen kielen. Mieheni omalla yrityksella alkoi menna huonosti.
3 kuukautta mieheni kesti tata tilannetta, nyt olemme eronneet.

tarinan opetus on se etta jollet koskaan koe vaikeuksia elamasi aikana, et opi mitaan etka kasva aikuiseksi.

ja esim.
muiden (varsinkin koyhemmista oloista peraisin olevien, "alempiarvoisten") lahimmaistesi menestys saattaa olla liian iso tikki itsetunnolle.

surullista, mutta totta. Ei mitaan kadehdittavaa.

Elämään ei kannata suhtautua tietoisena toimivana oliona, koska elämä on on abstrakti käsite, ilmiö, ja tästä syystä moraalisesti välinpitämätön. Siksi sanonta: "elämä on julma" onkin mielestäni hieman irrationaalinen. Elämä tuntuu julmalta, jos suhtautuu siihen kuin moraalisesti toimivaan entiteettiin.

Toisilla on jo syntyessään asiat tolallansa: perimä, varallisuus ja hyvä ympäristö kaikkinensa, mutta kaikki voivat pyrkiä jollakin tasolla kohti parempaa - helppoa se ei toki ole. Vaikeuksia joutuu välttämättä kokemaan (toiset enemmän ja toiset vähemmän), mutta vaikeudet eivät meitä ahdista, vaan lähinnä se miten niihin suhtaudumme.

Lassin ja Leevin (Calvin & Hobbes) Susannalla (Suzy) onkin tilanteeseen varsin kelpo neuvo: Jos elämä antaa sinulle sitruunan, tee sitruunamehua. Lassin neuvo kuului kuitenkin: Jos elämä antaa sinulle sitruunan, heitä se pois ja samalla muutama omakin sitruuna.

Huomiota kannattaa kiinnittää myös niihin hyviin ja kauneisiin asioihin, joita oikeasti on olemassa. Ja jos maailma tuntuu kertakaikkisen karsealta paikalta, voi omalta osalta tehdä jotakin asian eteen - tämän voi huomioida esimerkiksi tulevaa uraansa suunnitellessa, äänestäessään tai kulutusvalintoja tehdessään. Eettinen pohdiskelu arjen valintojen kohdalla on useimmiten mielenkiintoista, joskus jopa palkitsevaakin.

Ja mitä tulee hyvien asioiden tekemiseen: antaa hyvän kiertää, on turha odottaa palkintoa: teko tekijäänsä kiittää - ainakin omalla kohdallani.

On tosi etteivät kaikki pohdiskelujen tuloksena syntyneet havainnot ole välttämättä hirveän mieluisia, mutta sanoisin murheen summan olevan kutakuinkin vakio. Jos et murehdi sodasta, saasteista ja nälänhädästä murehdit sähkönhinnan noususta, impotenssista, bensan kallistumisesta tai naapurin rikastumisesta.

Omaa mielialaakin voi toki kohentaa harrastusten, liikunnan, lääkityksen, psyykkisen työn, vertaisryhmien ja erilaisten pienten ja palkitsevien projektien avulla. Liiallinen synkistely ja piehtarointi eksistentiaalisen ahdistuksen parissa ei ole hyväksi - se todellakin lamauttaa mielen.

Ja viimeisenä lohtuna on tietysti se, että kuolema yhdistää meitä kaikkia - nahkurin orsilla tapaavat niin köyhät kuin rikkaatkin.

Näin se on-tasan eivät käy onnenlahjat.

Toisaalta on yksi tekijä joka lopulta tasaa tilit :

Ja ne joilla on ollut elämässään eniten häviävät lopulta myös eniten ..

[quote="Sakarias"]Elämään ei kannata suhtautua tietoisena toimivana oliona, koska elämä on on abstrakti käsite, ilmiö, ja tästä syystä moraalisesti välinpitämätön. Siksi sanonta: "elämä on julma" onkin mielestäni hieman irrationaalinen.

ELAMA ON JUMALA
ja siihen kannattaa aina suhtautua tietoisesti toimivana oliona. Muuten ole olet vain ajopuu.

Toveri, mita odotat viela paljon pitaa uudistaa...

mirushka kirjoitti:

ELAMA ON JUMALA
ja siihen kannattaa aina suhtautua tietoisesti toimivana oliona. Muuten ole olet vain ajopuu.

Maailmankatsomukseni on tällä hetkellä agnostinen, ateistinen ja suurimmaksi osaksi nykytieteeseen nojaava - niin kuin varmaan monen muunkin tällä foorumilla. Jumala-kysymystä tarkastelen luonnontieteen, historian, psykologian ja antropologian näkökulmasta. Kaikkein vähiten perustan sanahelinästä ja saduista (ne ovat kvasiviisauksineen tyhjää täynnä) - lähestymiseni elämisen ongelmiin on siis erittäin pragmaattinen.

Ajopuuna kokisin enemmänkin olevani, mikäli ajattelisin kaiken takana olevan jonkin kaikkivoivan suunnittelijan, josta voisi syyttää ja kiittää elämän epäkohtia. Jumala-oletus on kaiken lisäksi suhteellisen tehokas keino naamioida elämän todelliset ongelmat kuvitteellisilla - koen sen jonkinasteisena itsepetoksena, illuusiona ja helppona valintana onttoine patenttivastauksineen.

Toisaalta, usko jumaluuksiin saa elämän sattumanvaraiset epäoikeudenmukaisuudet tuntumaan hieman tavallista siedettävimmiltä: paha saa palkkansa, jos ei nyt, niin tuonpuoleisessa. Kuvitteellinen metapersoona voi kaikenlisäksi olla jonkinasteinen psyykkisen työn väline. En kiellä etteikö sokea usko tulisi tarpeeseen esimerkiksi alkoholisteille, huumausaineiden väärinkäyttäjille tai herkille lapsenomaisille ihmisille, mutta itse en ole todellakaan sen tarpeessa: elämässä pitää olla haastetta!

Mutta käsittääkseni tämän threadin aloittaja ei ole uskonnollisen indoktrinaation tarpeessa (muutenhan hän olisi eri foorumilla). Hän haluaisi varmaan keskustella siitä, miten naturalistisen maailmankuvan voi kokea mielekkäänä - karuine tosiasioineen. Eikö?

SAKARIAS

ymmarsit ehka vaarin heittoni. Anteeksi.

selkokielella:

sina olet jumala, koska elat. Sina olet messias, jos olet valmis ajattelemaan omilla aivoillasi, vain kuulemasi/ lukemasi tiedon toistamisen sijaan.

aivot ovat jumala. Kriittinen ajattelu on jumala.

comprendo.

siksi witgenstein voitti hitlerin

No enpä tiiä. Porvareita tai muslimeita tai raiskattujen raipanantajia? Somali-miekanheiluttajia ja tietysti se Bushhi. Jos olisin aavistanu, olisin jättäny pennut tekemättä.

Lothar
Buddhalaisuuden mukaan elämä on kärsimystä, niin myös minun mielestäni. Suomessa kärsimyksen maksimoivat porvarit pohjattomalla ahneudellaan, joka nähtiin jo sisällissodassa, ketään ei säästetty, ei edes lapsia.

Jos porvareita ei olisi, ei olisi myöskään kärsimystä. Jeesuskin sanoi, että totisesti rikkaan on vaikea päästä Jumalan valtakuntaan. Niin kauan kun maailmassa on porvareita, on myös kärsimystä esim. Irakin sota. Porvari-Bush rankaisee itkusilmäisiä, heikkoja, pieniä, köyhiä, surkeita, ja avuttomia lapsia öljyn tähden. Saatana, porvareiden röyhkeydellä ei ole mitään rajaa.

Kärsimyksen aiheuttavat yleensä ne joilla on valta. N-liitossa sisällissodan voittivat porvarien viholliset. Heikäläiset osasivat maksimoida kärsimyksen vielä paljon tehokkaammin kuin meidän porvarimme.

Miten niin ei edes lapsia säästetty?

Buddhan ja Jeesuksen opetukset ovat tietenkin hyviä ja viisaita.

mirushka kirjoitti:

ymmarsit ehka vaarin heittoni. Anteeksi.

Ei se mitään, anteeksi minunkin puolestani . Tuo jumala-käsitteistö on kuitenkin sekoittava, siihen kun helposti assosioituu kaikenlaisia kristillisiä uskomuksia. Hieman epämääräinenkin se on tällaiselle pohtivalle pilkunnussijalle .

But anyway, ich verstehe vad menar du .

Hehheh, elämä on kärsimystä sanovat. Ei ainakaan omani, lukuunottamatta kammoamiani hammaslääkärikäyntejä. Kieltämättä monet uskomusjärjestelmät tarjoavat sangen elämäkielteisen maailmankuvan ja syyllisyyden, josta ihmisriepu pelastautuu vain alistumalla kyseisen meemipleksin auktoriteeteille ja järjettömille dogmille.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Minusta suurin vääryys on että toinen mies saa naista alusta asti melkein päivittäin, mutta toinen elää neitsyenä 40 vuotiaaksi. Jos toinen vaikka on vaan niin paljon rumempi. Ja jos hänen sosiaaliset taitonsa ovat huonot. Onko se oma vika? Saako siitä sanoa että "mitäs oot nii paska". Mielestäni se ei ole oma vika jos on huono naisten kanssa, ellei sitten ole joku kaamea kusipää. Mutta jos on vaan tylsä, minkä sille mahtaa? Mitä sille voi tehdä? Elämä on epäreilua.

くそっ!

Ronron
Minusta suurin vääryys on että toinen mies saa naista alusta asti melkein päivittäin, mutta toinen elää neitsyenä 40 vuotiaaksi. Jos toinen vaikka on vaan niin paljon rumempi. Ja jos hänen sosiaaliset taitonsa ovat huonot. Onko se oma vika? Saako siitä sanoa että "mitäs oot nii paska". Mielestäni se ei ole oma vika jos on huono naisten kanssa, ellei sitten ole joku kaamea kusipää. Mutta jos on vaan tylsä, minkä sille mahtaa? Mitä sille voi tehdä? Elämä on epäreilua.

Onko ruman naisen vika jos vaan on ruma eika edes ne tylsat miehet hae sua tansseihin.
yksin ruma tytto tanssii.

Toisaalta ei kylla miehen kannata menna tunnustamaan jos on 40 v neitsyt. Eihan kukaan semmosen sankyyn ees uskaltas hupata, jos 40 v painet tulee niskaan. Juu, kylla taman miehen kannattaisi menna ammattilaisten luo ensin ...

Koska ihminen tajuaa viidakon lait ja näkee ne epäreiluina, se valittaa. Elukat eivät valita vaan joko ovat vahvoja ja elävät tai heikkoja ja kuolevat. Vaikka kuinka olisi sosialistia sun muuta ali-ihmistä tarjoamassa ratkaisua "hei, ryöstetään vahvoilta!" niin homma ei aiheuta muuta kun lisää vihaa ja katkeruutta loppupelissä.

Kukaan muu ei ole omaa etua ajamassa kuin itse. Huonosta koulutuksesta on ainakaan suomessa(jossa ei suuren maailman lompakon mukaan menevää koulutusastetta ole) turha tulla itkemään, köyhimmälläkin on samalla tavalla varaa kouluttautua yliopistotasoiseksi kuin rikkaimmalla. Oma yritteliäisyys ja viitsimys ovat ne mitkä määrittelevät kurjuuden tason pitkälti. Valitus, ujellus ja muiden kateellinen virnuilu eivät edistä omaa etua yhtään, päin vastoin. Sosialistit ovat poikkeuksetta patalaiskaa hälläväliä-sakkia, joille tärkeintä on se, ettei kukaan muu ole heitä parempi ja kaikki ovat tasa-arvoisia joka suhteessa.

Kannattais antaa periksi omalle ylpeydelle ja uskoa Jumalaan. Mulla ei ainakaan koska ahdista, koska tiedän että on korkeampi voima joka minua auttaa ja ohjaa. Sitä ei voi tieteellisesti todistaa, joten se ei kuuluis tänne palstalle, mut sanoimpa kuitenkin...Tuommoinen on niin yleinen ongelma nykyään monilla

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Toisaalta ,jos elämässä ei olisi ikäviä puolia ,miten ihminen sitten tietäisi olevan iloinen ?Mielestäni ilon ja surun tunteet kuuluvat elämään . Meillä ihmisillä on kuitenkin kyky unohtaa ajan myötä ikäviä asioita , ei ehkä kaikkia mutta aikamoisen osan kuitenkin . Se mikä ei tapa niin se vahvistaa . Ikävä ja ilo ovat olleet kavereitamme pienestä pitäen

Sakarias
Hehheh, elämä on kärsimystä sanovat. Ei ainakaan omani, lukuunottamatta kammoamiani hammaslääkärikäyntejä.nojoo. kaipa tässäkin on pointtina se, minkä kärsimykseksi laskee. tai siis, tietämättä mitään sun kärsimyksistä(tai olemattomuudesta), jollekin toiselle sinun vastoinkäymisesi olisivat varmasti ylitsepääsemättömiä.

mä oon aina ajatellut ton buddhan tokaisun enemmänkin elämän vastakohtia painottavana, kun kärsimyksen liittämistä elämään. eli siis, pitää olla kärsimystä jotta voi olla kivaa. pitää olla alas, jotta vois olla ylös. pitää olla hammaslääkärikäyntejä, että vois kaivella hammaslangalla orgastisesti hampaanvälejä.

Sakarias
Kieltämättä monet uskomusjärjestelmät tarjoavat sangen elämäkielteisen maailmankuvan ja syyllisyyden, josta ihmisriepu pelastautuu vain alistumalla kyseisen meemipleksin auktoriteeteille ja järjettömille dogmille.

jep. tämähän johtuu mielestäni ainoastaan siitä, että jokaisen uskomusjärjestelmän pitää pystyä perustelemaan olemassaolonsa. mitäpä sitä tehtäis katolisella kirkolla, jos ei olis perisyntiä? toi syyllisyys on musta pahin rikos, jonka katolinen kirkko (muiden muassa) on henkisyydelle tehnyt. miksi ihmeessä meidän pitäis tuntea syyllisyyttä sellaisista asioista joista nautimme (oletuksella ettemme vahingoita muita)? koko synti ja syyllisyyskäsite on mielestäni valheellinen. miksi kaikkivaltias jumala olisi antanut meille vapauden valita, jos voisimme valita väärin? jatkokysymyksenä, mitä se kertoo jumalasta, jos hän antaa meille valinnan, jossa toisen tekeminen johtaa ikuiseen kadotukseen? ei kuullosta mielestäni kovinkaan reilulta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat