Seuraa 
Viestejä45973

Ovatko kasvinsyöjänisäkkäiden aminohappojen tuotanto yhtä riippuvaista ravinnosta kuin ihmisen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Hyvä kysymys, onhan kasveissa paljon vähemmän proteiineja kuin eläimissä. Kasvinsyöjillä on proteiinilähteenä ainakin - melko yllättäen - suoliston mikrobit. Kasvinsyöjillähän on monimutkainen ruuansulatuskanava, jossa on paljon mikrobeja hajottamassa kasviainesta. Mikrobit sitten tuottavat eläimelle proteiineja.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

No märehtijöillä ainakin, nehän "elävät" mikrobeillaan... Mutta entä muut? Entä sitten kasvissyöjäihmiset? Ihmisistä ainakin hindut ovat olleet tuhansia sukupolvia kasvissyöjiä, onko heillä jotain poikkeavuuksia suolistossa?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Entä sitten kasvissyöjäihmiset? Ihmisistä ainakin hindut ovat olleet tuhansia sukupolvia kasvissyöjiä, onko heillä jotain poikkeavuuksia suolistossa?

Selitti eräs lukemani kirja asian:
Intian kasvissyöjät kun tulivat englantiin, tuli heille ravinnon aiheuttamia ongelmia - vaikka söivät samaa ruokaa kuin intiassa. Englannin torilta hankitut kasvikset olivat niin puhtaita ettei niissä ollut toukkia eikä niiden jätkösiä. Eivät saaneet sitä 'pakollista', vaikkakin hyvin pientä, eläinravintoa.

Valitettavasti en muista kirjaa tai kirjoittajaa, ovat tuolla passiivisessa muistissa.

Aloittajan esittämään kysymykseen ei ole harmaintakaan aavistusta

Luulisin, että ihmiset syövät niin vaihtelevaa kasvisruokaa, että he saavat tarpeelliset aminohapot. Ja pavun sukulaisistahan proteiinia saa hyvin. Kasvinsyöjäeläimillä taas on usein paljon yksipuolisempi ruokavalio.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat