Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Rautaesirippu murtuu:
Yhdeksän EU-maata on liittynyt vapaan liikkuvuuden Schengen-alueeseen puolilta öin. Perjantaista alkaen Schengeniin liittyivät uusina maina Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tshekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta.
http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id78145.html

Tuo siis tarkoittaa käytännössä ettei passeja tarkisteta tulleissa kuten ennenvanhaan oli Pohjoismaissa tapana. Hienoa, Viroonkin voi matkustaa kuten ihmiset eikä tarvitse jonotella 6 tuntia putkessa. Happi loppuu pierettää. Voisi käydä kesällä noissa Baltian maissa.

Tuo koskee aluksi vain maa- ja merirajoja, lentoliikenne vapautuu ensi vuoden maaliskuussa. Miksiköhän?

Kommentit (5)

Asimov

Tuo koskee aluksi vain maa- ja merirajoja, lentoliikenne vapautuu ensi vuoden maaliskuussa. Miksiköhän?

Radiouutisissa eilen sanottiin että lentoliikenteen osaltakin tulee sama käytäntö heti(päivämäärä oli jotain, en muista) kun aikataulu muutokset astuvat voimaan. Tiedä sitten että miten tämä vaikuttaa, luultavasti haluavat jotenkin estää Schengen auleen ulkopuolisille alueille suuntautuvien lentojen tarkastusten ruuhkautumisen.

Ammattirikollisia nämä viisumit ja passintarkastukset ei ole ennenkään estäneet, perseaukisia pikkurikollisia ne jonkin verran hidastaa ja tavalliselle kansalle niistä on helvetinmoinen riesa ja haitta.

Viisumista on lisäksi taloudellista haitta. Esim. Pietarissa käydessä viisumiin menee suunnilleen sama raha kun matkoihin (45€), riippuen tietenkin hieman mistä päin Suomea matkustaa.

Mahtavaa.

Todella toivon että seuraava askel olisi suomen ja venäjän sekä EU:n ja USA:n rajojen avaus. Turhat kansallisvaltiot pois.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat