Miksi väkeviä viinoja?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ihmettelenpä vain, miksi ylipäätään tehdään väkeviä alkoholijuomia? Viskit, vodkat, kossu ym... tarvitaanko niitä? Minusta alkoholin max pitoisuus voisi kyllä olla noin 20-25%. Joisitko viskin, vodkan tai koskenkorvan makusia juomia ilman prosentteja? Yleensähän ne lantrataan johonkin, "kossuvissy",
"hunajaviski" tms... Kuka muu kuin alkoholisti vetelee väkeviä?

Olut on sut siedettävää maultaan, maltaista. samoin viinit, tosin monet sortit kuivista punaviineistä sietämättömän kitkeriä.

Joku likööri kuten Malibu, Kookosliköörit, suklaa ym.ovat herkullisia. Malibua 2 lasia nauttineena nyt postailen tänne...

Jouluna taas monesta perheestä menee jouluilo, kun isäntä vetää lärvät... tai joissain tapauksissa perhen äiti.

Miksi väkeviä suositaan mietojen kustannuksella? Itse suosisin oluita, tms ja mietoja liköörejä ym, ja väkevien hinnat nostaisin pilviin.

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Siksi että kenhoistakin lähtöaineista tehty alkoholi kelpaisi. Sitä kun voi tehdä puustakin.

Esimerkiksi wiskin valmistusprosessissa itätetystä viljasta savustettuna käytetään alkoholia. Ennen kun niin on käynyt tahattomasti, niin eikun viinantekoon.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Ainakin ruanlaitossa väkevämmät aineet puoltavat paikkaansa. Esimerkiksi konjakissa on paljon makua ja liekittämällä maut saadaan ruokaan - samalla palava alkoholi pitää pihvin lämpimänä (asia, joka taannoisessa tiede-lehden artikkelissa oli kokonaan sivuutettu).

Vahvojen alkoholien säilyvyys on hyvä. Niitä voidaan käyttää myös säilömään esimerkiksi hedelmiä.

Vahvaa alkoholia tarvitaan myös, jos halutaan uuttaa esim. hedelmien tai marjojen makua. Monet liköörit ovat tästä syystä vahvoja, hyvänä esimerkkinä yrttinen Chartreuse.

Vierailija

Väkevää voi naukata pienen määrän shottina, siristää silmiä ja ähistä päälle. Miedommilla juomilla ei voi tehdä sitä.

Vierailija

Pääsee känniin vähemmällä juomisella. Väkevien veteleminen ei ole ainoastaan pulien tapa, vaan suosittua myös teinien keskuudessa.

Vierailija

Kaksi heikkoa väittämää. Väitän:

Alkoholi kiehuessaan sitoo lämpöenergiaa, joten se ei lämmitä.

Hiilihappopitoiset juomat imeyttävät nopeammin alkoholin kuin ilman sitä.

Vierailija
tietää
Kaksi heikkoa väittämää. Väitän:

Alkoholi kiehuessaan sitoo lämpöenergiaa, joten se ei lämmitä.

Laitapa jotain väkevää lasiin ja tuikkaa tuleen. Ota sitten lasista kiinni paljain sormin. Jos sinulla on sormissa tuntoa, niin väittäisin että polttelee.

Vierailija

Kävin pari vuotta sitten muusani sisaren luona joulunalusvierailulla. Sisko, joka ei ymmärrä alkoholin päälle tuon taivaallista, valmisti keittiössä punaviinistä jouluglögiä meille.
Kun menin piipahtamaan keittiössä, totesin järkytyksekseni, että punaviinikattila sananmukaisesti kiehui hellalla. Minulta meinasi päästä itku, mutta en tohtinut arvostella tilannetta, koska rouvalla oli sentään akateeminen loppututkinto takanaan...
Kohteliaisuuden vuoksi yritin sitten nieleskellä "glögiä" yhden lasillisen.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

No, täytyy sanoa, että jos single malt-viskejä saisi holittomina ja yhtä hyvän makuisina, siirtyisin niihin. Saisi maistella niin paljon kuin sielu sietää eikä makuaisti (tai pää) turru.

Pointtina tässä yhtä hyvän makuisina. Suurin osa holittomista versioista (esim. viinit) kun maistuu lähinnä pahentuneelle mehulle. Byöks.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija
sinappi
Väkevien veteleminen ei ole ainoastaan pulien tapa, vaan suosittua myös teinien keskuudessa.

pulit ei juo sen mukaan
mikä on vahvinta vaan sen mukaan
mistä saa parhaan "hyödyn" verrattuna
kulutettuun rahaa...

kossua ei usein puliukoilla nää...
ehkä suomi viinaa mik'ä sekin on
"mieto" väkevä.. 32%

ennenhän puliveevarit joi sorbusta

puliukoilla on usein pakki paskana joten väkevät on monelle
tuskallista juomista...
"vatsalaukku on kuin haulikolla ammuttu"

väkevä on joskus ihan paikallaan
kuten jekku snapsi...
wiskiäkin voi joskus siemasta pikkasen..
ja tietysti sivistyneesti..
*herää pöydän alta*

Vierailija
taiteilijatyyppi

"hunajaviski" tms... Kuka muu kuin alkoholisti vetelee väkeviä?

tunnen alkoholisteja ja enemmistö suosii
lonkeroo, kaljaa ja väkeviä viinejä...

harvemmin raakaa viinaa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8560
Liittynyt16.3.2005

Erään ruukkikylän sepän työehtosopimukseen kuului neljä litraa paloviinaa viikossa. Viinan tehtävä oli poistaa häkää sepän elimistöstä. Ehkä se poistikin ja hepun työt sujuivat joutuisasti.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija
ilesoft
tietää
Kaksi heikkoa väittämää. Väitän:

Alkoholi kiehuessaan sitoo lämpöenergiaa, joten se ei lämmitä.

Laitapa jotain väkevää lasiin ja tuikkaa tuleen. Ota sitten lasista kiinni paljain sormin. Jos sinulla on sormissa tuntoa, niin väittäisin että polttelee.
Täsmennän hieman. Nesteen lämpötila ei voi nousta sen kiehumispistettä korkeammaksi vallitsevassa paineessa. Siis Etanoli noin 75 astetta. Kuumahan sekin on.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat