Seuraa 
Viestejä45973

Ihmettelenpä vain, miksi ylipäätään tehdään väkeviä alkoholijuomia? Viskit, vodkat, kossu ym... tarvitaanko niitä? Minusta alkoholin max pitoisuus voisi kyllä olla noin 20-25%. Joisitko viskin, vodkan tai koskenkorvan makusia juomia ilman prosentteja? Yleensähän ne lantrataan johonkin, "kossuvissy",
"hunajaviski" tms... Kuka muu kuin alkoholisti vetelee väkeviä?

Olut on sut siedettävää maultaan, maltaista. samoin viinit, tosin monet sortit kuivista punaviineistä sietämättömän kitkeriä.

Joku likööri kuten Malibu, Kookosliköörit, suklaa ym.ovat herkullisia. Malibua 2 lasia nauttineena nyt postailen tänne...

Jouluna taas monesta perheestä menee jouluilo, kun isäntä vetää lärvät... tai joissain tapauksissa perhen äiti.

Miksi väkeviä suositaan mietojen kustannuksella? Itse suosisin oluita, tms ja mietoja liköörejä ym, ja väkevien hinnat nostaisin pilviin.

  • ylös 1
  • alas 1

Sivut

Kommentit (23)

Siksi että kenhoistakin lähtöaineista tehty alkoholi kelpaisi. Sitä kun voi tehdä puustakin.

Esimerkiksi wiskin valmistusprosessissa itätetystä viljasta savustettuna käytetään alkoholia. Ennen kun niin on käynyt tahattomasti, niin eikun viinantekoon.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Ainakin ruanlaitossa väkevämmät aineet puoltavat paikkaansa. Esimerkiksi konjakissa on paljon makua ja liekittämällä maut saadaan ruokaan - samalla palava alkoholi pitää pihvin lämpimänä (asia, joka taannoisessa tiede-lehden artikkelissa oli kokonaan sivuutettu).

Vahvojen alkoholien säilyvyys on hyvä. Niitä voidaan käyttää myös säilömään esimerkiksi hedelmiä.

Vahvaa alkoholia tarvitaan myös, jos halutaan uuttaa esim. hedelmien tai marjojen makua. Monet liköörit ovat tästä syystä vahvoja, hyvänä esimerkkinä yrttinen Chartreuse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Väkevää voi naukata pienen määrän shottina, siristää silmiä ja ähistä päälle. Miedommilla juomilla ei voi tehdä sitä.

Pääsee känniin vähemmällä juomisella. Väkevien veteleminen ei ole ainoastaan pulien tapa, vaan suosittua myös teinien keskuudessa.

Kaksi heikkoa väittämää. Väitän:

Alkoholi kiehuessaan sitoo lämpöenergiaa, joten se ei lämmitä.

Hiilihappopitoiset juomat imeyttävät nopeammin alkoholin kuin ilman sitä.

tietää
Kaksi heikkoa väittämää. Väitän:

Alkoholi kiehuessaan sitoo lämpöenergiaa, joten se ei lämmitä.

Laitapa jotain väkevää lasiin ja tuikkaa tuleen. Ota sitten lasista kiinni paljain sormin. Jos sinulla on sormissa tuntoa, niin väittäisin että polttelee.

Kävin pari vuotta sitten muusani sisaren luona joulunalusvierailulla. Sisko, joka ei ymmärrä alkoholin päälle tuon taivaallista, valmisti keittiössä punaviinistä jouluglögiä meille.
Kun menin piipahtamaan keittiössä, totesin järkytyksekseni, että punaviinikattila sananmukaisesti kiehui hellalla. Minulta meinasi päästä itku, mutta en tohtinut arvostella tilannetta, koska rouvalla oli sentään akateeminen loppututkinto takanaan...
Kohteliaisuuden vuoksi yritin sitten nieleskellä "glögiä" yhden lasillisen.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

No, täytyy sanoa, että jos single malt-viskejä saisi holittomina ja yhtä hyvän makuisina, siirtyisin niihin. Saisi maistella niin paljon kuin sielu sietää eikä makuaisti (tai pää) turru.

Pointtina tässä yhtä hyvän makuisina. Suurin osa holittomista versioista (esim. viinit) kun maistuu lähinnä pahentuneelle mehulle. Byöks.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

sinappi
Väkevien veteleminen ei ole ainoastaan pulien tapa, vaan suosittua myös teinien keskuudessa.

pulit ei juo sen mukaan
mikä on vahvinta vaan sen mukaan
mistä saa parhaan "hyödyn" verrattuna
kulutettuun rahaa...

kossua ei usein puliukoilla nää...
ehkä suomi viinaa mik'ä sekin on
"mieto" väkevä.. 32%

ennenhän puliveevarit joi sorbusta

puliukoilla on usein pakki paskana joten väkevät on monelle
tuskallista juomista...
"vatsalaukku on kuin haulikolla ammuttu"

väkevä on joskus ihan paikallaan
kuten jekku snapsi...
wiskiäkin voi joskus siemasta pikkasen..
ja tietysti sivistyneesti..
*herää pöydän alta*

taiteilijatyyppi

"hunajaviski" tms... Kuka muu kuin alkoholisti vetelee väkeviä?

tunnen alkoholisteja ja enemmistö suosii
lonkeroo, kaljaa ja väkeviä viinejä...

harvemmin raakaa viinaa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Erään ruukkikylän sepän työehtosopimukseen kuului neljä litraa paloviinaa viikossa. Viinan tehtävä oli poistaa häkää sepän elimistöstä. Ehkä se poistikin ja hepun työt sujuivat joutuisasti.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

ilesoft
tietää
Kaksi heikkoa väittämää. Väitän:

Alkoholi kiehuessaan sitoo lämpöenergiaa, joten se ei lämmitä.

Laitapa jotain väkevää lasiin ja tuikkaa tuleen. Ota sitten lasista kiinni paljain sormin. Jos sinulla on sormissa tuntoa, niin väittäisin että polttelee.
Täsmennän hieman. Nesteen lämpötila ei voi nousta sen kiehumispistettä korkeammaksi vallitsevassa paineessa. Siis Etanoli noin 75 astetta. Kuumahan sekin on.

tietää
ilesoft
tietää
Kaksi heikkoa väittämää. Väitän:

Alkoholi kiehuessaan sitoo lämpöenergiaa, joten se ei lämmitä.

Laitapa jotain väkevää lasiin ja tuikkaa tuleen. Ota sitten lasista kiinni paljain sormin. Jos sinulla on sormissa tuntoa, niin väittäisin että polttelee.
Täsmennän hieman. Nesteen lämpötila ei voi nousta sen kiehumispistettä korkeammaksi vallitsevassa paineessa. Siis Etanoli noin 75 astetta. Kuumahan sekin on.
Uskoisin että se liekin lämpötila sitä safkaa enemmän lämmittää, kuin kiehuva alkoholi.

Itse en tykkää muista väkevistä, kuin viskistä. Aika kamalaahan se oikeastaan on, mutta maistuu kummasti kun on vähän jotain miedompia pohjalla. Joskus teininä maistui salmiakki-kossu, mutta sitten juoman reseptiä muutettiin, tai oma makutottumus muuttui. Nykyään se maistuu liikaa tuulilasinpesunesteelle.

Viineistä parasta on mielestäni chileläiset litkut, mm. Luna Negra. Tarpeeksi mietoa, jolloin voi lipittää vaikka koko pullollisen kerralla. Torros Sangre De Toro taas on mielestäni parasta liharuoan kanssa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä37987
taiteilijatyyppi
Ihmettelenpä vain, miksi ylipäätään tehdään väkeviä alkoholijuomia? Viskit, vodkat, kossu ym... tarvitaanko niitä?



Tuota nyt voi ihmetellä mistä tahansa nautintoaineesta. Varmaan sitä voisi sinnitellä ilmankin, mutta paljon hauskempaa elämä on kuin välillä tempoo jäykkää naamaan.

Minusta alkoholin max pitoisuus voisi kyllä olla noin 20-25%. Joisitko viskin, vodkan tai koskenkorvan makusia juomia ilman prosentteja? Yleensähän ne lantrataan johonkin, "kossuvissy",
"hunajaviski" tms... Kuka muu kuin alkoholisti vetelee väkeviä?



No ei viinaa maun takia juoda. Tai no, kyllä hyvä viski ja konjakki on hyvää, mutta niissäkin alkoholi kuuluu tuotteeseen niin olennaisena osana, että ainakaan itse en voisi kokea täsmälleen saman maku- ja tuoksuaistimuksen antavaa alkoholitonta juomaa muuna kuin teknokemiallisena ituhippien korvikkeena.

Minä juon kirkkaan viinan mieluiten noin 30 %:sena, vain viinaa ja vettä. Kun ysikymppisestä lähtee, yksi osa jämäkkää ja kaksi vettä tuottaa hyvän suhteen. Siinä tuntee juovansa viinaa, eikä tarvitse koko aikaa kaataa lientä mahaansa. Kossu on hieman liian vahvaa raakana, ne 32 %:set ovat hyviä.

Käytännölliseltä kannalta 90 %:nen on kyllä hyvin kätevää. Sitä voi ottaa kätevästi taskumatissa määrän, joka riittää mukavaan känniin. Vettä lantraamiseen saa kuitenkin lähes missä vaan, typerää sitä on pullossa mukana kantaa.

Jouluna taas monesta perheestä menee jouluilo, kun isäntä vetää lärvät... tai joissain tapauksissa perhen äiti.



Se on sitten kokonaan toinen asia. Kyllä juoppo saa päänsä sekaisin kaljastakin.

Miksi väkeviä suositaan mietojen kustannuksella? Itse suosisin oluita, tms ja mietoja liköörejä ym, ja väkevien hinnat nostaisin pilviin.

Niinpä niin. Minä pidän tästä, miksei voitaisi kieltää kaikkea muuta. No, nostakaa viinan hinta taivaisiin. Pari iltaa siinä tuhraantuu, kun tinaan taas pannun kasaan, ja sitten ysikymppinen maksaakin pari euroa litralta.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447

Minua ihmetyttää, miksi kauppojen hedelmäosastoilla on aika ajoin tarjolla persikoita. Eihän niitä kukaan pysty syömään.

ilesoft
tietää
ilesoft
tietää
Kaksi heikkoa väittämää. Väitän:

Alkoholi kiehuessaan sitoo lämpöenergiaa, joten se ei lämmitä.

Laitapa jotain väkevää lasiin ja tuikkaa tuleen. Ota sitten lasista kiinni paljain sormin. Jos sinulla on sormissa tuntoa, niin väittäisin että polttelee.
Täsmennän hieman. Nesteen lämpötila ei voi nousta sen kiehumispistettä korkeammaksi vallitsevassa paineessa. Siis Etanoli noin 75 astetta. Kuumahan sekin on.
Uskoisin että se liekin lämpötila sitä safkaa enemmän lämmittää, kuin kiehuva alkoholi.

Ei alkoholi nestemäisenä pala, vain nesteestä höyrystynyt alkoholi palaa. Tämänhän huomaa jo siitä, että liekki on alkolilasin tai muun astian pinnalla. Höyrystynyt alkoholi palaessaan taas voi olla hyvinkin kuuma. Muistaakseni alkoholin liekin väri on sinertävä, mikä merkitsee että se on kuuma.

http://www.astro.utu.fi/zubi/radiat/black.htm

Hehkuvan kappaleen säteily on voimakkainta tietyllä aallonpituudella, joka riippuu kappaleen lämpötilasta. Sekä lyhyemmillä että pitemmillä aallonpituuksilla säteily on heikompaa. Mitä korkeampi lämpötila on, sitä lyhyempi on säteilyn maksimin aallonpituus ja sitä sinisemmältä kappale näyttää. Tämän voi havaita esimerkiksi kuumentamalla rautatankoa hiilloksessa. Aluksi se säteilee näkymätöntä infrapunasäteilyä. Lämpötilan kohotessa tanko alkaa hehkua ensin tummanpunaisena, sitten se muuttuu punaiseksi, oranssiksi ja keltaiseksi. Jos lämpötilaa pystytään vieläkin kohottamaan, alkaa väri muuttua sinertäväksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat