Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Aiheuttavatko pelit todellä väkivaltaisuutta ihmisissä?
USA:ssa on jo arkipäivää että peliyhtiöiä haastetaan oikeuteen syyllisyydestä murhaan. Kumma kyllä jokelan ampumavälikohtaus ei aiheuttanut suomessa samanlaista reaktiota.
Varsinkin Jack Thompson on ollut kovasti syyttelemässä pelintekiöitä kaikista mahdollisista murhista.

http://www.knowledge.hut.fi/people/jkasvi/pti2.pdf
http://plaza.fi/edome/uutiset/jack-thom ... -gta-ivssa
http://plaza.fi/edome/uutiset/jack-thom ... asvaloissa
http://library.thinkquest.org/05aug/006 ... olence.htm

Sivut

Kommentit (23)

Aiheuttavatko pelit todellä väkivaltaisuutta ihmisissä?

Ei pelit mitään väkivaltaisuutta aiheuta.
Olen pienestä pitäen katsonut kaikki kauhuleffat, toimintaleffat ja pelannut pelejä, mutta pakenen väkivaltatilanteista (niitäkin on ollut).

Eräs standupkoomikko kysyi, että työntääkö kukaan lentosulkaa perseesensä, koska on pelannut Super Mariota.

Kyllä aiheuttaa, kuten myös väkivaltaiset elokuvat. Vaikutukset eivät tietenkään kohdistu tervejärkisiin aikuisiin ihmisiin(toivottavasti), vaan herkässä kehitysvaiheessa oleviin ihmisiin(varsinkin lapsiin) ja mieleltään jo ennestään järkkyneisiin. Tästä aiheestahan on olemassa lukuisia tutkimuksia. Tästä syystä elokuvien ikärajoituksia tulisi noudattaa ja omaakin järkeä käyttää valittaessa elokuvia lapselle. Mediakasvatuksesta pitäisi myös puhua enemmän.

Edit. Nää thompsonit ja murhaoikeudenkäynnit ovat tietysti täyttä puppua ja huomion viemistä todellisista yhteiskunnallisista kysymyksistä pois. Vanhemmilla on vastuu siitä, mitä lapsi katsoo tai pelaa. Mitään sensuuria en kannata, ennemminkin valistusta ja tiedon lisäämistä

Toimimattomat ja vaikeat pelit voivat aiheuttaa frustraatiota ja sitä kautta aggressiota. Pienempänä commodore64 tietokoneeni sai tuta niin nyrkeistäni, lyömäaseena käyttämästäni kasettiasemasta sekä joystickista. Nykyajan pilipalikoneet eivät sellaista rankaisua kestäisi.

Toimimattomat ja vaikeat pelit voivat aiheuttaa frustraatiota ja sitä kautta aggressiota. Pienempänä commodore64 tietokoneeni sai tuta niin nyrkeistäni, lyömäaseena käyttämästäni kasettiasemasta sekä joystickista. Nykyajan pilipalikoneet eivät sellaista rankaisua kestäisi.

Dead or Alive 4 aiheutti minullekin raivonpurkauksia.

Pelit voi aiheuttaa väkivaltaisuutta vain heille, joiden mieli on altis väkivaltaisuudelle ja ulkopuolelta tulevaan negatiiviseen stimulointiin. Ei siis osaa erottaa hyvää pahasta.

Paskat aiheuttaa mitään väkivaltaisuutta, itsekin pelaan em. pelejä ja olen rauhan miehiä......taidanpa vielä valita vankilan armeija sijaan.

Pelasin juuri Mortal Kombattia ja haluan tuhota kaikki.

Mortal Kombat on tappelupelisarja, jonka loivat alun perin Ed Boon ja John Tobias. Pelisarja tuli tunnetuksi 90-luvun puolivälissä nimenomaan sen karun, liioitellun ja synkällä tavalla huvittavan väkivaltansa ansiosta. Aikoinaan se oli myös yksi arvostetuimmista videopelisarjoista. Vaikka Mortal Kombat ei ole enää yhtä suosittu kuin aikoinaan, sarja elää edelleen ja Midway Entertainment tekee edelleen pelejä.

Mortal Kombatin ansioiksi luetaan pohjan luominen länsimaisille tappelupeleille markkinoille, joita hallitsevat japanilaiset tappelupelit, sekä ns. Juggle-liikkeiden esittely. Juggle-liikkeet perustuvat siihen, että ilmaan lennätetty vastustaja ei voi vaikuttaa hahmonsa toimintaan ennen kuin on laskeutunut maahan ja noussut uudelleen ylös. Pitkittämällä vastustajan ilmalentoa erilaisin iskuin ja hyökkäyksin, taitava pelaaja voi käytännössä ratkaista ottelun yhdellä liikesarjalla. Käytännössä tällaisen liikesarjan suorittaminen on hyvin hankalaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mortal_Kombat

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Joillekin tulee väkivaltaista käyttäytymistä jo tällä palstallakin, ainakin hymiöiden määrästä ja ISOJEN kirjaimien käytöstä päätellen.

En haluaisi olla paikalla, jos tuollaiset katsoisivat väkivaltavideoita tai pelaisivat väkivaltaista peliä.

maddox
Aiheuttavatko pelit todellä väkivaltaisuutta ihmisissä?

Miten pelit vaikuttaa pelaajaan, se riippuu siitä kuinka vahva mieli ja tietous pelaajalla on. Mielenvikainen kokee virtuaalisen pelin todellisuutena, kun taas terve ei. Periaatteessa sama koskee elokuvia. 1 katsoo esim jotain B-luokan kauhuelokuvaa ja naureskelee partaansa huonoa näyttelyä t.m.v., kun taas toinen istuu kuset housuissa ja imeskelee isovarvasta peloissaan.

Sama koskee kristinuskoa. Jotkut uskoo että olemme Lutheri(maa)laisia, vaikka sellaista maata ei ole olemassakaan; Virtuaalimaailma.

Pelin eri elementeillä k.e. onglemien ratkaisuilla, jännittävät kohdat j.n.e., niillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että kokee pelin "todellisuutena".

Kasvatus.

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
Liittynyt11.9.2007

Pelit sinällään ei, mutta tosiaan tuo pelien vaikeustaso voi aiheuttaa moista käyttäytymistä---kuten yllä onkin mainittu. Siihen vielä päälle kaveripiiri, joka arvostelee yksilöä sen tekemien ratkaisujen vuoksi jossakin pelissä...
niin kylhä se joy-stick koreasti soreasti voi lentää jopa jonkun naamaan.

Voi että...voisin kertoa lukemattomia juttuja siitä agreilun määrästä, mitä joidenkin pelien parissa tuli koettua. Olipa se minulla jonkin aikaa ihan rituaalinomainen toimenpide tuo laitteiston ja ohjelmien hajoitus---eli sen voin varmuudella sanoa, että epäonnistuminen pelissä kasvattaa kärsimättömyyttä ja hermoilua.

Pelitilanteessa sitä on vaan niin tosikko, että se menee suorittamisen puolelle---eräänlainen fetissi.

Kutunluu
Seuraa 
Viestejä761
Liittynyt11.9.2007
Matti E Simonaho
Että ärtyy syystä että "ei selviydy jostain kohdasta pelissä", ei ole sama asia kuin että "ottaa pelin todesta".

Totta. Eri persoonat, eri historia.

Toisaalta, pelistä voi tulla ikäänkuin 'kiusaaja' eli pelin ottaa turhan vakavasti ja peli pyritään siis saamaan päätökseen, jotta ns. 'kiusaus' päättyy---näin ollen tuommoinen käytös lokeroituu turhamaisuuden puolelle. Omalla kohdallani siis näin.

Toinen persoona voi jo kusta housuihinsa jonkun Mario Bros -ravun näkemisestä t. uppoutua monimutkaisen pelin ideamaailmaan. Tosin sama funktio on kirjoilla yms. vastaavilla. Identiteetin täytettä.

Lapsissa näkee eron niissä jotka on kasvatettu oikein ja jotka on kasvatettu väärin. Esimerkiksi jos on kaksi eri lasta, ja molemmat pelaa 4 tuntia yhtäjaksoisesti kaksintaistelupeliä, pääsääntöisesti lapsi joka on kasvatettu oikein, hänellä ei "peli jää päälle" kun hän lopettaa pelaamisen. Lapsi joka on kasvatettu väärin, hän on levoton ja käyttäytyy kuten pelin hahmo 30+ minuuttia pelin loppumisen jälkeen. Eli kyse ei ole siitä että peli sinänsä tekee agressiiviseksi koska se sisällöltään on agressiivinen, vaan pohjimmiltaan kyse on kasvatuksesta.

Petu
Seuraa 
Viestejä2287
Liittynyt17.3.2005

On tullut telottua muutama jos toinenkin pikselivihulainen ,mutta ei kävisi edes mielessäkään lähteä telomaan ihmisiä . Häiriintyneet ihmiset ovat saaneet kimmokkeita järjettömiin tekoihinsa vaikka mistä . Voisi oikeastaan "kiittää" mediaa näistä koulusurmista yms . Nämä kun tuntuvat herkuttelevan enemmän verellä kuin yksikään peli . Se veri on valitettavasti useimmiten aitoa ,ei pikseliverta . Me oikeastaan määrittelemme mitä haluamme medioista katsoa . Ilmeisesti tirkistelyn halu ja kammottavien asioiden näkeminen antaa jotenkin lisäkiksiä elämään . Lööppilehtien myynti tulee jatkumaan hyvänä , ja hullut saavat lisäjulkisuutta viattomien sivullisten uhrien kustannuksella . Mielestäni pelien syyttäminen alkaa olla puhki kulutettu . Voisin pistää median piikkiin sen ,kun hullut riehuvat kadulla .

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat