Seuraa 
Viestejä45973

Onkohan kukaan kehitellyt mitään pätevää konstia jouluvalojen korjailuun. Siis näiden pienjänniteellä toimivien lamppusarjojen vian etsintään, kun yksi lamppu palaa sammuu usein kymmenen muuta.

On työn ja tuskan takana vaihdella ja kokeilla mikä on rikki.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Sarjakytkennän riemua. Ei siinä muu kuin lamppu kerrallaan vaihtamaan jos on varalta sellainen.

Niitä sammuu usein 8 lamppua pötkössä ja ei siinä tosiaankaan auta kuin kokeileminen. Tämän takia kannattaakin suosia rinnankytkettyjä sarjoja, joita on nykyään paljonkin. Vihoviimeisiä on ledi-sarjat missä ei laisinkaan voi lamppua vaihtaa. Kestäväthän ne pitkään mutta jonkin mekaanisen vamman takia saattavat hyvinkin hajota, nämä ovat sentään järjestäin onneksi rinnankytkettyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
21.00 JIM D: Jouluisaa krääsää
JIM D: Jouluisaa krääsää. Amerikkalaiset hullaantuvat jouluisin. Ohjelmassa katsotaan kuinka eurooppalaisten siirtolaisten mukanaan viemät perinteet ovat muokkautuneet Amerikassa.

Mainos lupaili tekniikan esittelyäkin

Joka jouluhan noita pikkusarjoja pitää ostaa. Eivät ne paljoa edes maksa. Tosin jokunen viikko sitten vaihtelin noita lamppuja. Tietenkin ensin mittailin yleismittarilla. Ledeillähän toi mittaus ei toimikaan.

Joskus lamppusarjojen alkuaikoina kun oli pitempiä vain yhden sarjan lamppuketjuja sain vian selville antamalla virran lamppusarjalle auton puolasta. Kipinä hyppäsi rikkinäisessä lampussa paljastaen näin vian.

Noita kolmen viiva viiden lampun varalamppupakkauksia ei muuten kannata ostaa, tulee paljon edullisemmaksi kun ostaa varalampuiksi samaa valmistetta olevan sellaisen lisäsarjan ilman muuntajaa.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Lassi
Ledeillähän toi mittaus ei toimikaan.

miksei toimi? Diodi siinä missä muutkin ja yleismittarilla on ainakin tähän saakka pystynyt mokomat mittaamaan. Eri asia saako ledin miten helposti irti mittausta varten.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat