Seuraa 
Viestejä45973

Keski-euroopassa, kuten Wienissä ja Prahassa on lunta ja pakkasta, mutta ei Suomessa, Inarissakin lunta on vain vähän. Mikä tällainen ilmastonmuutos on, jossa pohjoinen Suomi lämpenee, mutta etelämpänä on talvi? Onko Gofvirta lämmennyt tai jotain? Osaako kukaan selittää?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Joulupukki tunnetusti asuu suomessa, ja se joutuu tekemään paljon reissuja edestakaisin suomeen ja muualle, niin sen kelkan kitka aiheuttaa lämpenemistä ja siten sulattaa meidän lumet.

Olen fiksu ja älykäs!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Poison dart frog
Lunta on myös Kreikassa ja Italiassa muistaakseni.
on se niiiiin väärin

Mut tälläkertaa tampereen lumettomuus johtui siitä, että lähetin siskon miehen vanhemmille ja omilleni sellaisia lumisia talvimaisema- postikortteja?

(ja *unkkasin vain kerran 22. yönä). Vain hieman tuli kuuraa maahan, kun en saanut yhtään siveistä tampereelaisista mukaani... Nyyh, sielä kainuussa ees sekin homma onnistu, ja silloin olinkin ihan lapsi... Ja sulakkeet rikki aina 40-asteen pakkasella tieteski... Ja Teboililta ostaan niitäkin sitten jos ei menny rikki yöllä 120Ampeerin pääsulake... Meni sekin yritys sittemmin nurin, kun oli niin kaukana Ämmänsaaresta...

Ei kiinalaiset ei ossaa sanoa tuota... Jonkun japsin suussa telkkarissa tosin melkein onnistuu: "Joulupukki, joulupukki, vanha paLta vanha Ukki..."

emt ihmettelin kanssa, että mikä hemmetin lumeton joulu. Ainakin ikkunasta kurkatessa näkyy lunta pihalla.
Hyvät joulut kuitenki lumettomille

Repesin
emt ihmettelin kanssa, että mikä hemmetin lumeton joulu. Ainakin ikkunasta kurkatessa näkyy lunta pihalla.
Hyvät joulut kuitenki lumettomille

No en hetkeen ole ulos kurkannut, mutta mittari näyttää melkein +2 C:tä eikä siellä hirmuisesti lunta päivälläkään ollut, tuuli kyllä aukeilla ihan kivasti.

Stadissa oli päivällä +5 astetta.

Ikinä ennen eivät muratti, puksipuupensaat ja tuijat ole kukoistaneet jouluaattona parvekkeella.Pärjäävätköhän hyasintit parin asteen pakkasissa?

Ja minä olen tulossa huomenna kuukaudeksi argentiinalaisen avokkaani kanssa. Laskettelemaan, pulkkamäkeen, lumisotaan, avantoon saunasta... Ei taida olla mahdollisuuksia Espoossa. Täytyy lähteä häiritsemään jotain kavereita pohjoisemmaksi...

Vierailija

Imen viskiä Kuusamossa. On täällä lunta, vaikkakin paljon paljon vähemmän kuin aiemmin.

Pohjanmaalla on suunnilleen juhannuskelit. Nurmikko on vihreä. Puissa ei kylläkään ole lehtiä. Ettehän arvanneet!!!!!!

Lisäksi hyviä pyhiä kaikille!!

Kävelin lumikengillä pimeässä metsässä aaton kunniaksi. Oli omanlaisensa rauhoittava tunnelma siellä. Ei ole enää lumi puissa niin kuin Aslakin kuvissa. Kova tuuli puisti lumet ja osan oksistakin.

Joulua kaikille!

Kyllä ilmaston lämpeneminen tosiaan näkyy, kun vertaa 80 -lukuun. Silloin oli aina lunta marraskuusta maaliskuulle. Nyt ulkona sataa ja tuulee, mutta on lämmintä kuin syyskuussa. Osaako joku oikeasti vastata, miksi Suomessa on lumetonta, mutta Keski-Euroopassa on pakkasta ja satanut lunta ? Näin oli viime vuonnakin tähän aikaan, kunnes sitten helmikuussa lumi pysyi vähän aikaa. Vaikuttaako ilmastonmuutos tuulen suuntiin niin, että säärintama siirtyy useammin lännestä Suomeen? Yleensä kun idästä tulee kylmempää ilmaa Venäjän mannerilmaston takia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat