Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Haluatko asua kaupungissa, jossa on vain yksi kauppa ?

Ja siinä kaupassa olisi olutta, leipää, raksuja, tupakkaa jne vain yhtä merkkiä kutakin.

Ei hitto, kyllä nykyihminen kaipaa melko suurta määrää vaihtoehtoja, elämäntilanteen, rahatilanteen ja fiiliksen mukaan.

Tarvitaan siis lisää vaihtoehtoja myös elämisen tapaan. Ehdotan että Suomen ja Ruotsin Lappi olisi yksi uusi valtio, ja nimen omaan vaihtoehtoinen valtio eikä tätä samaa dorkailua.

- Matala verotus. Valtio ei kerta kaikkiaan tarvi rahaa paljoa, ja nekin vähäiset se tienaa itse (tehokkailla) monopoleillaan, esim koulutusmaksut ja alv. Pienestä maantieristeyksestä ei makseta 2-6 miljoonaa euroa kuten nykyään, vaan haetaan aina paremmat vaihtoehdot. Kansantalous panostaa tuontia korvaavaan omaan tuotantoon mikä on yleensä taloudellisempaa kuin vientiosuuden hankkiminen maailmanmarkkinoilta.

- Matala aineellinen elintaso. Kansalla on parempaakin tekemistä kuin ostaa huonolaatuista krääsää, ja he haluavat siistit kodit. Lelut, huonekalut ja taide tehdään itse pajoissa tai vuokrataan, korjaus- ja siivouspalvelut ostetaan. Ei tarvita roinaan hukkuvia autotalleja, mikä on suuri työvoiman liikkuvuutta rajoittava tekijä. Aineettomat hyödykkeet on verottomia.

- Automalleja saa maahantuoda vain 10 erilaista, joten huolto- ja korjaustoiminta on tehokasta, ja voi jopa tapahtua asiakkaan koti- tai työpaikan pihassa . Valmistajat kilpailutetaan 10 vuoden välein. Eihän siitäkään tulisi mitään, jos sähkön taajuus tai jännite muuttuisi joka vuosi ? Tuunaajat kyllä osaa tehdä autoista sisältä ja ulkoa yksilöllisiä, vaikka teknisesti malleja olisi vain muutama.

- Pienten lasten äidit työskentelee yleensä puolta päivää (8-12) ja tehokkaasti. Vanhusten ja lasten hoito olisi yhdistetty, ja pääsääntöisesti oman suvun tai katunaapurien kesken. Tai miesten normityöaika olisi klo 12-18 jos on pieniä lapsia. Tai muutenkin, jää aikaa tehdä itse enemmän, millä säästää enemmän kuin parilla lisätunnilla tienaa.

- Peruskoulutus olisi mielekästä mutta edullista. Esim musiikki, uskonto, liikunta ja englanti olisi samalla tunnilla. Siellä tanssitaan engl. kielisen gospelmusiikin tahdissa. Ateistien mieliksi joka toinen viikko listakamaa.

- Varusmiespalvelus ja bändiin kuuluminen olisi pakollisia velvollisuuksia jokaiselle. Bändin tilalla kirjoitettu lehti, kirja, tai miksei vaikka urheilujoukkue. Pääasia ettei erakoidu ja antaa muille jotain.

- Jatko-opiskelua 5-vuotisen peruskoulun jälkeen ei juuri ole. Valtiolla olisi kyllä ilmainen tietopalvelu, joka auttaa tuotekehityksessä ja tiedon hankkimisessa tarpeeseen. Ns. "Isää ei opeteta nussimaan" -periaate. 95% koulutuksesta menee tarkoitukseen, eikä hukkaan, kuten nykyään.

Kommentit (3)

Pohjoinen napapiiri kulkee seitesemän valtion alueella, jotka ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Islanti, Tanska (Grönlanti), Venäjä, Kanada ja USA

Matti E Simonaho
Pohjoinen napapiiri kulkee seitesemän valtion alueella, jotka ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Islanti, Tanska (Grönlanti), Venäjä, Kanada ja USA


Kauriin kääntöpiiri kulkee vielä useamman valtion alueella, puhumattakaan päiväntasaajasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat