Seuraa 
Viestejä13176

Väite toistettu niin usein, että asiaa pidetään jo toteen näytettynä.

Heikosta itsetunnosta ei löydy pohjaa tutkimuksista tai arkielämästä.

ihminen vain tulkitsee asioita tälläisellä ajatuksella. Sitten kuvitellaan että itsetunto näkyy päälle päin vaikka eihän se tietenkään näy.

Itse tuntoon ei liity mitään ihanaa tai kivaa, paitsi se että luottaa itseensä.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (41)

Tämä on taas niitä Yleistyksiä, jotka pitäisi "lailla" kieltää.
Ei itsetunto (mitä sillä kukin tarkoittaakaan) riipu kansallisuudesta.

Itsetunto ei riipu kansallisuudesta ja riippuu siitä kuitenkin, koska vanhemmissa asutuissa elinympäristöissä elänyt ihminen on "jalostuneempi" olento kuin täällä takapajulassa elänyt. Suomalaiset ovat maailmalla monasti pulassa, kun eivät osaa käyttäytyä ihmisiksi.

Siltikään en usko, että oltaisiin niin pajulassa, etteikö täällä olisi moniakin yksilöitä, jotka jo ovat "jalostuneita" eli maailmanmenoon sopeutuneita yksilöitä, jotka eivät lisää väkivaltaisuuksia vaan heidän kauttaan maailmaan lisääntyy väkivallattomuus. Jotkut yksilöt ovat huomanneet jo sata vuotta sitten sen, ettei lastuntekijää tarvitse ottaa hengiltä vaan hänen kanssaan voi elää sopuisaa rinnakaiseloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kansalla on ongelma niin miksi ei asialle voisi tehdä jotain? Me voidaan jännetuppi tulehduksen uhalla näpytellä 50 sivua asiallista ja asiatonta teksitä edellä mainitusta aiheesta suhteelisen helposti joka on loppupäässä mennyt henkilökohtaisiin loukkausiin ja typerään kinasteluun, niinkuin joissakin nimeltä mainitsemattomissa ketjuissa.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Suomalaisten itsetunto "heräilee" aika ajoin symbolien noustessa ajankohtaisiksi. Pääasiassa kuitenkin suomalaisuus on aina saanut tulta vaikeista ajoista ja sankarimyyteistä. Nykyään niiden keksiminen ja rakentaminen on kylmän analyyttiselle kansallemme vaikeaa. Tuskin kukaan täysijärkinen esimerkiksi toivoisi Karjalaa takaisin, sen verran tylsää sakkia siellä majailee. Puhumattakaan näistä pateettisista yrityksistä erotella suomensukuisia kansoja venäläisistä kulttuurierojen perusteella tässä muutama vuosi sitten. Olemme lähes joka suhteessa samanlaisia sikaniskoja, ihmisten pitäisi sen sijaan olla kiitollisia että meillä on rantahurrit ja Ahvenanmaa rikastuttamassa henkistä perintöämme.

Mitä tulee itsetuntoon, tunneälyyn, itseluottamukseen, (whatever), sain tänään havainnollisen esimerkin kun menin kaveriporukassa bailaamaan ruottinsuomalaisten kera. Mikä oli aivan mieletöntä, ei noin rentoa ja sosiaalista sakkia LÖYDY vain suomenkieltä äidinkielenään puhuvien joukosta. Sisaruksetkin bailasivat keskenään niin rennosti, että homofobisen seurueemme henkilöt luulivat heidän seurustelevan. Jos emme ole erityisen järöjä, niin eiköhän se johdu vain siitä ettei ole useinkaan vaihtoehtoja ympärillä. Hurrit omistaa!

Bättre folk iski jälleen!

Ei ole mitään yhtenäistä suomalaista itsetuntoa. Se on vain myytti asialle ei voi tehdä mitään.Aijaa? Onhan ruotsalaisillakin hyvä kansallinen itsetunto, tai ylipäätään mitä tulee muiihin skandinaaveihin? Olemme varmaan sitten tosi depressiivista porukkaa.

Mitä tulee itsetuntoon, tunneälyyn, itseluottamukseen, (whatever), sain tänään havainnollisen esimerkin kun menin kaveriporukassa bailaamaan ruottinsuomalaisten kera. Mikä oli aivan mieletöntä, ei noin rentoa ja sosiaalista sakkia LÖYDY vain suomenkieltä äidinkielenään puhuvien joukosta.

Olen samaa mieltä Neonomide kanssa tässä asiassa! Olemme metsäläisiä nähtävästi henkisesti aina.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
tiäremiäs
Mitä tarkoittaa että olemme metsäläisiä? kuinka se on paha asia.

Elämme metsästä edelleen, mutta nykyään katsomme sitä enemmän kulutushyödykkeenä ja BKT:n nostajana kuin tasavertaisena kotina muiden elukoiden ja rehuston keskellä.

Identiteetti ei käsitteenä tarkoita mitään yhtenäistä, pysyvää kokonaisuutta, vaan se muodostuu ja muuttuu koko ajan.
Ihmisen yksilöllinen identiteetti muodostuu lukuisista määreistä. Itsensä voi määritellä ammattinsa, vanhempiensa, lastensa, maantieteellisen sijaintinsa, työyhteisönsä tai esimerkiksi harrastuksensa perusteella. Sisäinen dialogimme kertoo meille sen, millaisena itsemme näemme, mihin uskomme kykenevämme ja minkä arvoisia koemme olevamme.
Siinä, missä jokaisella meistä on lukuisia mahdollisuuksia muodostaa käsitys siitä, keitä olemme ja millaisia olemme, on meillä myös mahdollisuus muokata näitä käsityksiä pohtimalla, auttaako kyseinen piirre minua, vai estääkö se toimimasta tai kenties kokonaan menemästä eteenpäin.

Jokainen meistä kokee joskus negatiivisia tunteita ja voimattomuutta. Kaikki meistä pelkäävät joskus epäonnistuvansa. Se, mikä erottaa itsensä toteuttajan niistä, jotka eivät onnistu, ei ole se, mitä heille tapahtuu, vaan se, miten he siihen suhtautuvat.
On oleellista hyväksyä negatiivinen ajatusketju osana inhimillisyyttä ja toimia siitä huolimatta, sillä negatiivisista tunteista ei pääse eroon niitä välttelemällä. Esimerkkinä tarina, jonka mukaan pitäisi olla ajattelematta suurta vaaleanpunaista elefanttia, mutta kuinkas käykään, näet mielessäsi tällä hetkellä juuri sen.
Sisäinen dialogisi määrittelee ja muokkaa vahvasti omaa käsitystäsi itsestäsi. Jos uskot että olet arvokas ja vahva, ajan saatossa nämä käsitteet muodostuvat osaksi identiteettiäsi.
Näin ystävänpäivän lähestyessä, voisit kirjoittaa itsellesi ystävänpäiväkortin tai kirjeen, sillä olethan oman elämäsi tärkein henkilö. Tämä erityisesti teille, heille ja meille, jotka yleensä tai usein keskittyvät negatiivisiin puoliinsa.

Esimerkki: Henkilö on lähdössä viettämään iltaa ystävättärensä kanssa ja meikatessaan manaa tälle vatsamakkaroitaan, ryppyjään, huonoa itsetuntoaan ja kurjaa elämäänsä. Sen lisäksi, että moinen tuskin kohottaa kenenkään mielialaa, henkilön aivot oppivat kaiken sanotun, kuin se tulisi ulkopuolisen suusta, jolloin ongelma pahenee, henkilön minäkuva vääristyy entisestään ja olo on aina vain kurjempi.
Uskallan olettaa, että harvat meistä sanoisivat parhaalle ystävälleen sellaisia asioita, joita itsellemme sanomme tauotta, päivittäin, unohtaen tai ymmärtämättä, kuinka paljon moinen vaikuttaa omaan käsitykseen itsestämme.

Tee tänä ystävänpäivänä poikkeus. Kirjoita itsellesi kortti tai kirje, kuin kirjoittaisit rakkaimmalle ystävällesi. Kerro itsellesi hyvät ja kauniit piirteesi. Kehu itseäsi, sillä sitä voi harvoin tehdä liikaa. Tunnusta itsellesi, että olet joka ikisen kehun arvoinen. Olet ansainnut olla onnellinen kaiken sen jälkeen, mitä olet kokenut. Keskity kirjoittamiseen ja tee se huolella. Älä jätä itsekritiikille tilaa. Säilytä kortti ja lue se aina, kun tunnet itsesi voimattomaksi. Usko siihen mitä sanot. Anna itsellesi lahja. Uusi hajuvesi, viikonloppu kylpylässä tai vaikka rauhallinen koti-illallinen kynttilän valossa. Tee se itsellesi, mitä haluaisit ja toivoisit muilta. Sano itsellesi ne asiat, mitä odotat toisten sinulle sanovan.

http://taivi.blogspot.com/

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Syncis
Jos kansalla on ongelma niin miksi ei asialle voisi tehdä jotain? Me voidaan jännetuppi tulehduksen uhalla näpytellä 50 sivua asiallista ja asiatonta teksitä edellä mainitusta aiheesta suhteelisen helposti joka on loppupäässä mennyt henkilökohtaisiin loukkausiin ja typerään kinasteluun, niinkuin joissakin nimeltä mainitsemattomissa ketjuissa.Jos suomalaisilla on jokin erityinen ongelma itsetuntonsa kanssa, niin se on se että uskotaan sinisilmäisesti aivan kaikki mitä muut keksivät turvastaan ulos päästää. Viime vuonna muuan ihminen haukkui että olen pilannut tämän foorumin koska kun minä tulin tänne, samalla hetkellä lähtivät kaikki asialliset tiedehenkiset kirjoittajat.

Vuonna 2005 jolloin tätä foorumia on näemmä myös osattu pilata en kuitenkaan vielä täällä ollut. Tässä se taas nähtiin että itsetunto olisi aika heikoissa kantimissa jos uskoisi kaikki höpötykset mitä vastaan tulee.

2000-luvun alkupuolella oheistin naamakuvani yhden chatin profiiliin. Kuvassa olin vasta parikymppinen, vaikka oikeasti olin tuohon chattiaikaan jo 30+. Joku nuori mies ilmoitti kuvastani että olen vanha ruma ämmä. Kummallista miten pahalta tuo tuntui vaikka tuota yhtä henkisesti pikkukakaran tasolle jäänyttä tyyppiä kohti oli kymmenittäin muita jotka eivät ilmoittaneet pitävänsä minua rumana vanhana ämmänä. (Jäänee arvoitukseksi kuinka paljon "rumuuteeni" vaikuttivat typerät pullonpohjasilmälasit jotka kuvassani komeilivat.) Netti oli tuolloin minulle varsin uusi väline, ja sitä oli kuin pikkulapsi itsekin, lapsekkaan tyhmä ja helposti masennettavissa.

Joskus kyllä ihmetyttää mikä ihmeen vimma ja hinku tässä maassa ihmisillä on kokoajan haukkua toisiaan. Anonyymina haukutaan netissä päivät pääksytysten koska siitä ei jää kiinni, ja humalassa jotkut haukkuvat kenet vaan vaikka face to face. Mikä helvetti meikäläisiä oikein vaivaa? Vai onko se tällaista muissakin maissa missä viina virtaa?

Millaisia mahtavat olla skotit, irkut, australialaiset? Entäpä intiaanit joilla kuulema on huono viinapää? Lentääkö haukku ja herja?

Kaikenkaikkiaan jos ihminen ei ole lapsuudenkodissaan oppinut mitään muuta kuin haukkumaan ja arvostelemaan omaa itseään, niin ei hän osaa olla sitä "kritiikkiä" muidenkin kohdalla viljelemättä.

Rousseau
Joskus kyllä ihmetyttää mikä ihmeen vimma ja hinku tässä maassa ihmisillä on kokoajan haukkua toisiaan.Sas muuta, tuota oon määkin miettiny. Kun on eri mieltä, niin aika usein reaktiona näyttää olevan henkilökohtaisuus.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Voi se sama vimma tietysti olla muissakin maissa, en ole tutkinut kovin montaa ulkomaista foorumia. Yhtä amerikkalaista joskus 10 v sitten, enkä muista että siellä olisi alettu henk.koht. ketään rökittämään vaikka riitoja olikin. Tosin aihepiirin vuoksi moista persoonaan käymistä olisikin pidetty varmaan melko junttimaisena touhuna. (Aiheena muuan henkisen itsekehityksen muoto, en viitsi tarkemmin kuvailla.)

visti
Seuraa 
Viestejä6331

Itsetunnon arvioiminen ei liene ihan helppoa. En osaa sanoa, onko minulla keskimääräistä parempi, vai huonompi itsetunto. En ole nimittäin asunut kuin omassa päässäni.
kun autoa ajavilta miehiltä kysyttiin, millaisina autoilijoina he itseään pitivät, piti 80 % itseään keskimääräistä parempina. Niinpä 80 prosentilla miehistä on keskimääräistä parempi itsetunto?

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478
visti
kun autoa ajavilta miehiltä kysyttiin, millaisina autoilijoina he itseään pitivät, piti 80 % itseään keskimääräistä parempina. Niinpä 80 prosentilla miehistä on keskimääräistä parempi itsetunto?

Samaa on havaittu älykkyydenkin kohdalla. Erään tutkimuksen mukaan yli 95% ihmisistä pitää itseään keskimääräistä älykkäämpänä. Eipä sekään juuri huonosta itsetunnosta kerro.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

visti
Seuraa 
Viestejä6331
Japetus
visti
kun autoa ajavilta miehiltä kysyttiin, millaisina autoilijoina he itseään pitivät, piti 80 % itseään keskimääräistä parempina. Niinpä 80 prosentilla miehistä on keskimääräistä parempi itsetunto?

Samaa on havaittu älykkyydenkin kohdalla. Erään tutkimuksen mukaan yli 95% ihmisistä pitää itseään keskimääräistä älykkäämpänä. Eipä sekään juuri huonosta itsetunnosta kerro.Professoreille taas on ominaista tieteellinen viileys, joka näkyy niin, että heistä vain 94 (<95)% pitää itseään keskimääräistä parempana proffana.
Olisi kyllä mukava lukea tutkimustuloksia, kun ihmisten pitäisi arvioida itseään muihin verrattuna. Olisiko esimerkiksi 99% ihmisisistä keskimääräistä vähemmän kateellisia? Moniko olisi keskimääräistä huumorintajuttomampi? Kaikkia, kun kuitenkin jotkut asiat naurattavat. Myöntäisivätkö lyhytjalkaisetkaan avuttomuutensa umpihangessa (hyvä kysymys)?

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Minusta tuntuu etteivät ihmiset muuta teekään kuin myöntelevät puutteitaan ja virheitään, ainakin vanhemmissa ikäluokissa. Vaikka joku tekisi jotain aivan helvetin hienoa, niin pelkkää vähättelyä saa kuulla tekijältä itseensä kohdistuen. En minä tiedä uhoavatko ketkään muut kuin maailman vahvimman miehen tittelistä kisaavat...

Kyllähän se joskus rasittaa kun pelkkää mää oon niin paskaa saa kuulla jatkuvasti. Vaikka sitä tekisi itsekin. Kun tosiaan näillä tekemisiään ja itseään haukkuvilla yleensä on vielä kauhean vihamielinen asenne kaikkiin muihinkin ihmisiin.

Vierailija

Suomessa on suurin itsetunto-ongelma poliitikkojemme ja muiden niinsanottujen päättäjiemme keskuudessa,ja koska heillä on huono itsetunto,he ovat ottaneet tehtäväkseen varmistaa että tavallisilla kansalaisilla se varmasti on vielä vielä huonompi.

Tähän perustuu suurimmalta osalta nykyinen suomalainen politiikka ja kulttuuri,ylhäältäpäin niskaan valutettavaan huonon itsetunnon ja syyllistämisen ruskeaan sateeeen.

Mitä tahansa ,missä tahansa maailmassa tapahtuukin, yleensä aina on joku suomalainen poliitikko tai muu vastaava hörhö hetimiten pyytelemässä anteeksi tai ilmaisemassa huolestumisensa ja samalla Suomen kansalaisia syyllistetään jos he paskat nakkaavat näille "tärkeille" ja "huolestuttaville" tapahtumille...

Tästä se huono itsetunto kehittyykin ,kun syötetään vääristynyt humanistinen ihmiskuva ihanteeksi jota ei pystytä tässä raadollisessa maailmassa toteuttamaan,ihmisten pitäisi yksinkertaisesti olla ylpeä siitä että he ovat opportunisteja ,realisteja,roistoja ja moraaliltaan venyviä pragmaattisia paskiaisia,näin ehkä ne itsetunto ongelmatkin vähenisivät.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat