Seuraa 
Viestejä45973

Raamatun kauneimmat sadut ovat usein niitä, joita ei löydy Kirjoituksista lainkaan. Keitä siis olivat itämaan ”kolme" viisasta tietäjää, jotka osasivat odottaa juutalaisen kuninkaan tähteä ja hetkeä?

Matteus käyttää tietäjistä samaa sanaa ”maagi” omassa, tutkija-lääkäri Luukkaan versiota tuntemattomammassa, jouluevankeliumissaan. Maagien tapausta ei voi ymmärtää tutustumatta eunukkiprofeetta Danielin kirjaan.

Matteus ei suinkaan väitä tietäjiä olleen kolmea tai kerro heidän nimiänsä. Joonialaista Herodotosta kutsuttiin jo antiikissa "historian isäksi", koska hän oli ensimmäisiä antiikin kynäniekkoja joka harjoitti jonkinlaista lähdekritiikkiä, matkusti itse Egyptiin ja Arabiaan selvittelemään asioita, eikä taltioinut kirjoihinsa aivan mitä tahansa nuotiotarinoita. Noin 500 eKr. elänyt hellenistinen Herodotos viittaa Persian "maagien" monilukuiseen kuninkaankruunaajien tai voitelijoiden joukkoon.

Miksi juutalaisen kalenterin kuukausien nimet tunnetaan nykyisin horoskoopeista? Onko evankeliumista ja tulevasta Lunastajasta opetettu alunperin tähtikuvioiden varassa? Ovatko Eläinradan 12 + 36 konstellaatiota eli kuviota ihmiskunnan alkukulttuurin ensimmäinen liturgia, ennen kuin ne väärennettiin astrologiaan ja okkultismiin? Onko juutalais-kristillinen ilmoitususkonto ollut alunperin kaikkien alkukulttuurien yhteistä perimätietoa ja Aabraham valittu tuomaan jo vääristynyt sumerilainen tähtienpalvonta takaisin alkuperäiseksi Lunastajan odotukseksi? Valittiinko Abram vain muistamaan pidempään ja kertomaan lapsilleen vanha, yhteinen, tieto? Evankeliumi Eläinradan mukaan alkaisi raskaaksi tulevan Neitsyen tähtikuviosta, jatkuisi syntien sovittamiseen viittaavan Vaa’an kuviolla – ja päättyisi käärmeen voittavaan Leijonaan.

Koko teoria tässä:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/Daniel_ ... feetta.htm
ja tässä:
http://www.helsinki.fi/~pjojala/horoskoopit.htm

pauli.ojala@gmail.com

  • ylös 1
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat