Seuraa 
Viestejä45973

Katsoin dokumentin Marie-Antoinette. Se pisti pohtimaan missä vaiheessa (luultavasti kristinuskon tulon jälkeen) haaremit lakkautetiin ja puoliso piti hakea varakkaasta suvusta. Piti valita ruma harppu vain koska se oli kuninkaallinen.

Ennen vanhaan lauman alfauros sai paritella kenen kanssa halusi, mutta kristinuskon tulon jälkeen miehellä, jopa kuninkaalla piti olla yks vaimo.
Toki kuningas nai ristiin rastiin ketä halusi, mutta jälkeläisen piti olla kuninkaallisesta susta. Tämä jälkeläinen ei sitten ollut aina evolutiivisesti yhtä hyvä kuin ne, jotka syntyivät kauniiden mutta vähempisäätyisten naisten kanssa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Suurin osa kuninkaallisistahan taitaa olla jotain kautta sukua toisilleen. Keskiajalla kuninkaalliset meni naimisiin sellaista henkilöitten kanssa jotka toisivat mukanaan esimerkiksi lisää maata tai rauhalliset ajat ainakin hetkeksi. Tavallista rahvasta ei senkään takia haluttu sukuun koska uskottiin että heissä on sairauksia ja he ovat tyhmiä (lukutaitohan silloin ei ollut kovinkaan yleistä tavallisen kansan keskuudessa).

Onhan sitä näkyvissä vielä nykyäänkin. Kuninkaallisille toivotaan "vähän parempaa" puolisoa, ja tuleva miniä/vävyehdokas tulee esitellä vanhemmille ja heidän tulee hänet hyväksyä. Hyväksyntä pitäisi tulla myös kansalta. Norjassahan nousi kauhea meteli siitä kun prinssi meni naimisiin yh:n kanssa. Ei ne ajat niin paljon tunnu muuttuneen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat