Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sivut

Kommentit (29)

tiäremiäs
Onhan noita olemassa.
Kyllä ja mulla kolmekin lasta Susiksi eivät ole kyllä tulleet.

Vallattomia joskus noi lehtiuutisoinnit

Jos Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen, niin eikö ihmisen pitäisi olla aina tietoinen ihmisyydestään ja erikoisuudestaan, riippumatta siitä, onko hän elänyt eläinten kanssa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Mielenkiintoisia ovat susilapset. Ihmisen kielenoppimisen kriittinen ikä on ilmeisesti jossain alle 10-vuotiaana, jos ei sitä ennen ole oppinut (mitään) kieltä, ei ikinä opikaan kuin "apinatasolla".

Kuinkas monta tutkimusta susilapsista onkaan? Äkkiseltään ei tule mieleen kuin Genie ( http://en.wikipedia.org/wiki/Genie_(feral_child) ). Hiukan harvinaista tuppaa olemaan susilapsien tutkinta, kun ei normaalia lasta kukaan tutkimuksen nimissä kehtaa epäeettisesti kohdella.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pikku Gen
Mielenkiintoisia ovat susilapset. Ihmisen kielenoppimisen kriittinen ikä on ilmeisesti jossain alle 10-vuotiaana, jos ei sitä ennen ole oppinut (mitään) kieltä, ei ikinä opikaan kuin "apinatasolla".

En usko. Tietysti kieliä oppii helpoimmin nuorempana, mutta jos ihminen oppii asioita tehokkaasti halki elämänsä, niin miksei kieltäkin.

Terrieri
Miksi sudet eivät syö noita lapsia?

Hyvä kysymys.

En kyllä löytänyt tähän selkeää vastausta, mutta yritetään.

Susi on varsin sosiaalinen ja pennuistaan hyvin huolehtiva eläin.
Kenties sudet vain tulkitsevat ihmislapsen/vauvan olevan kaltaisensa eläin, joka on otettava hoiviinsa.

Tai voi olla että, susi on menettänyt omat pentunsa ja korvaa menetetyt pentunsa ottamalla huostaansa tässä tapauksessa saatavilla olevan ihmislapsen. Sudet elävät perheyhteisöissä tai laumoissa jolloin ihmislapsi ottaa paikkansa susien hierarkiassa.

Myös joillakin muilla on taipumusta tällaiseen käytökseen, kuten karhuilla.

Luin jostakin joskus, että naarasleijona oli menettänyt poikasensa jonka jälkeen oli tappanut aikuisen antiloopin ja ottanut tämän poikasen huostaansa.

Kenties ihmislapset ja eläinpennut antavat erilaisen kuvan petoeläimille kuin aikuiset.

Jos vauva jokeltaa selällään maaten, susi voi tunnistaa sen alistumisen merkiksi. Sudethan paljastavat kaulansa jos haluavat alistua, eikä riitelevä susi silloin tapa kaveriaan riidan päätteeksi. Ja villit kauriit säntäävät pakoon, lapsi ei, joten sudella ei syty samanlaista saalistusviettiä.

Terrieri
Miksi sudet eivät syö noita lapsia?

Onneksi olkoon "paha susi" propaganda on syöpynyt mieleesi.
Sudet eivät edes ole tappaneet ihmisiä paljon. suomessakin ne "susihyökkäykset" ovat vain keksittyjä jotta saataisiin syy hommata kalliita turkiksia. Ja "susi söi mun lapsen" tekosyy oli todella suosittu jos halusi päästä jostakin epämiellyttävästä asiasta eroon. Ne harvat todelliset susihyökkäykset johtuvat ihmisestä itsestään mitäs tunkee muka "oikeutetusti" kaiken näköistä sontaa luontoon.

Sudet ovat oikeasti ihmisystävällisiä tiedetään todella monia tapauksia joissa sudet ovat pelastaneet ihmisten henkiä.

E. hups unohtui vastata kysymykseen kun keskityin paasaamaan ihmisten pahoista teoista. vastaus on varmaan jonkinlainen sääli, kuka on sanonut ettei eläimillä ole tunteita?

Ihmisystävällisiä?

Käsittääkseni sudet ovat hyvin arkoja eläimiä ihmisiä kohtaan, ellei niitä kesytä. Kesyyntyneet sudet saattavat olla ihmisystävällisiä edellyttäen että niitä palkitaan ruualla.

Olet kyllä oikeassa siinä että susia pidetään vaarallisina täysin syyttä.

Viha susia kohtaan juontuu niiden hyökkäyksistä ihmisten koti- ja karjaeläimiä kohtaan.

Nyt susikantaa yritetään elvyttää mm. rajoittamalla hirvimetsästystä susien esiintymisalueilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat