Seuraa 
Viestejä45973

(Uutinen 28.12.)

”Yhä useampi suomalainen viettää tipatonta tammikuuta.”

Mitenkäs se nyt menikään:

- tipaton tammikuu
- humalaton helmikuu
- metyylitön maaliskuu
- huppeliton huhtikuu
- tuopiton toukokuu
- kaljaton kesäkuu
- huurteeton heinäkuu
- etyylitön elokuu
- sahditon syyskuu
- lonkeroton lokakuu
- maltaaton marraskuu
- jalat alta-joulukuu

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (359)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viinaan menevän kansan kollektiivinen synneistäpuhdistautumisrituaali. Oma alkoholin käyttö on ilman 'tipatontakin' hallinnassa. Juon silloin kun se sattuu huvittamaan. Terveiset kaikille boozan ystäville!

Vierailija

Hei onko tipattoman tammikuun vietosta jotain terveyshaittoja? Entä onko tipattomalla tammikuulla mitään terveyshyötyjä? Kerkeekö niin lyhyessä ajassa olla?

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7746
Vatkain
Hei onko tipattoman tammikuun vietosta jotain terveyshaittoja? Entä onko tipattomalla tammikuulla mitään terveyshyötyjä? Kerkeekö niin lyhyessä ajassa olla?

Tipattomasta tammikuusta on hyötyä mielenterveydelle. Sen avulla voi todistaa itselleen, onko juoppo vai ei. Tipattoman tammikuun jälkeen on taas kiva ryypätä loppuvuosi, kun tietää olevansa ei-alkoholisti.

Vierailija
Ertsu
Vatkain
Hei onko tipattoman tammikuun vietosta jotain terveyshaittoja? Entä onko tipattomalla tammikuulla mitään terveyshyötyjä? Kerkeekö niin lyhyessä ajassa olla?

Tipattomasta tammikuusta on hyötyä mielenterveydelle. Sen avulla voi todistaa itselleen, onko juoppo vai ei. Tipattoman tammikuun jälkeen on taas kiva ryypätä loppuvuosi, kun tietää olevansa ei-alkoholisti.

Hehe! Terävää... (Siis kommenttisi oli, en kaipaa nyt terävää...)

Aattelin pitää tipattoman nytte ekaa kertaa.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Vatkaimen tupakkatuskaketjussa Aweb mainitsi pitävänsä raittiin helmikuun (nössö kun on, lyhin kuukausi ). Itse vietä par'aikaa tipatonta tammikuuta, kuten kuulemma Vatkainkin ja varmasti moni muukin.

Tähän ketjuun voitaisiin kerätä ajatuksia ja tuntemuksia aiheen tiimoilta; mikä sai sinut aloittamaan alkolakon tai miksi et sellaista aio harkitakaan; tuntuuko vaikealta vai onko helppoa; mitkä ovat positiiviset ja negatiiviset kokemukset alkoholittomuudesta; aiotko vetää perseet olalle kun lakko päättyy vai vähentääkö lakko juomatahtiasi? Oletko kokeillut aiemmin ja kuinka silloin kävi, mitä opit?

Itse päätin pitää tipattoman kahdesta syystä jotka kietoutuvat yhteen. Ensinnäkin kuluneiden viime vuosien aikana paino on noussut ja kunto laskenut kun säännöllinen liikunta on loppunut lähes täysin, mutta ruokailutottumukset enintään huonontuneet pikaruoan ja makeisten lisääntymisen vuoksi kun kiire ja epäsäännöllisyys ovat kasvaneet. Toisaalta alkoholinkäyttö on samaan aikaan vähitellen kasvanut niin että riskikäytön ylärajoilla mennnään jatkuvasti ja välillä ylikin - sellaista jokailtaista pikku tissuttelua ja viikonloppuisin ruokaviinien ja viinasten kanssa läträämistä isommin on säännöllisesti. Arvioin, että olen useampina päivinä alkoholin vaikutuksen alaisena kuin selvinpäin - vaikka toleranssin (ja massan) kasvun myötä pienet annokset eivät varsinaista humalatilaa aiheutakaan.

Tarkoituksenani olisi siis pudottaa elopainoa vähintään 10 kg. Se tapahtuu niinkin simppelisti kuin lisäämällä liikuntaa - aluksi pääosin arkista hyötyliikuntaa kuten työmatkat- ja vähentämällä energiansaantia.

Alkoholi on varsin energiapitoinen aines, joten painonpudotuksen kannalta sen jättäminen on helpompia tapoja vähentää turhaa energiansaantia. Lisäksi alkoholi helposti johtaa napostelemiseen ja kaiketi myös muuttaa metaboliaa jonkin verran. Tipaton tammikuu varmistaa minulla sen, että turhat kalorit jäävät heti alkuun helposti kokonaan pois ja samalla minimoituu alkoholin mahdollisesti aiheuttama häiriö esim. jaksamiseen ja nukkumiseen.

Toistaiseksi tipatonta on kestänyt vasta muutamia päiviä eikä erityisempää raportoitavaa ole. Kostean joulusesongin jälkeen olo tietysti on virkeä huonosta nukkumisesta huolimatta. Iltaisin vanhat naukku-/napostelupeikot vaivaavat jonkin verran, mutta olen korvannut iltamässyjä ja -hömpsyjä terveellisemmillä välipaloilla ja ruokavaliolla.

Odotan, että tipaton sujuu kivutta. Tammikuussa ei ole tulossa ihmeempiä juhlia joten hankalia tilanteita alkoholista pidättäytymisen suhteen ei ole edessä. Tapanani on tosin ollut purkaa viikon stressiä perjantai-iltaisin viiniä lipittäen, mikä on yksi haaste. Lisäksi jos innostuu kokkailemaan jotain parempaa, ruokajuoman kanssa joutuu miettimään hieman. Joskus on tullut kokeiltua alkoholittomia viinejä ja kyllä ne varmasti ruoan kanssa menevät, vaikka usein aika mehumaisia ovatkin, eivätkä tosiaankaan välttämättä mitään hyviä.

Tipattoman jälkeen toivottavasti jatkan hieman tarkistetuilla elämäntavoilla alkoholin suhteen niin että turha tissuttelu jää vähemmälle ja alkoholinkäytössä laatu korvaa määrän jatkossa, eli pääasiassa ruokaviineinä ja -oluina sekä enemmän poikkeustapausten juhlistamiseksi kuin arjen turruttajaksi.

Aiemmin en ole tipattomia pitänyt enkä juurikaan muutenkaan pdiempiaikaisia alkoholittomia jaksoja. Tuskinpa viikkoa pidempään olen täysin alkoholitta ollut varmaan kymmeneen-viiteentoista vuoteen. Kenties viimeksi armeijassa pidempien kineksien yhteydessä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19793

Kun on syntynyt tammikuussa, niin pikkasen huonoon saumaan se tipattomuus iskisi, eli en vietä. Ja helmikuussa oon luvannu jo jotain hauskaa, joten sekin menee ohi. Noh, kerran kuussa pilettäminen tuskin antaa aihettakaan tipattomalle.

Kolme kiloa sikaa ja suklaata vois kyllä poistaa elimistöstä, mutta niin niukat on juomisten vaikutukset, että ei ne juomattomuudella lähe. Pitää vissiin alkaa pohtia "personal trainerin" hommailua...

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Minä yritän nyt ensimmäistä kertaa tipatonta tammikuuta. On tullut juotua viime vuosina niin paljon että jo monesti miettinyt että pitäisi oikeasti vähentää. Koskaan ei vaan ole kantti kestänyt, ei riitä itsekuri. Nyt on kuitenkin jo niin huono fiilis tuosta dokaamisesta että on pakko tehdä tämä. Oikeastaan innostuin nyt tosissani yrittämään viimekertaisen tiedelehden jutun takia. Sanottiin että tekee hyvää keholle ja mielelle. Onkin ollut aika puhditon ja tuskainen olo viime aikoina. Tiedän ryypänneeni etenkin viime vuoden ihan liikaa, monta kertaa viikossa mennyt se maksimimäärä jonka ehtii jotenkuten polttaa ennen seuraavaa työpäivää, eli about 8 annosta. Viikossa siitä kertynyt (viikonlopun vielä reippaampi ottaminen mukaanlukien) yleensä yli 40 annosta. Pelkään että minulla tulee joku rasvamaksa tai maksakirroosi. Niin nyt sitten aion antaa maksan levätä edes tämän tammikuun. Sen jälkeenkin olisi hyvä pitää käyttö kohtuullisempana. Viinaa en ole juonut viime vapun jälkeen enkä aiokaan, se on kaljaa ja satunnaista viiniä mitä käyttänyt. No okei jossain baarissa jos muutaman kerran käynyt tai joulupöydässä, ottanut jonkun napsun tai pari. Viinaa en enää käytä koska 1) viime vappuna meinasin puukottaa tyttöystäväni keittiöveitsellä viinapsykoosissa, 2) se on pahaa.

Aloitin tipattoman tammikuun maanantaista, eli oikeasti olen tänä tammikuuna jo juonut, sunnuntaina viimeisen kerran, mutta samahan se mistä sen aloittaa. Sehän voisi olla vaikka tipaton kuukausi välillä 15.1.-15.2. Tai tipaton kaksviitonen.

Nyt olen siis kolmatta päivää selvinpäin, tämäkin jo harvinaista. Vielä ei mitään kamalia vitutuksia ole, mutta itsekurini on oluen suhteen niin heikko että pelkään käyväni kaupasta hakemassa päkin vaikka tekisi vain vähän mieli. Varsinkin viikonloput on vaikeita, silloin ei oikein ole muuta tekemistä kuin ryypätä. Mitä minä nyt sitten teen kun ei saa? Kiva jotain telkkaria illalla tuijotella selvänä kun sieltä edes mitään tule.

Jännä silti nähdä että huomaanko mitään muutoksia vireydessä tai muutenkaan olotilassa parin viikon jälkeen. En ole vissiin kokonaista viikkoakaan ollut juomatta koko viime vuonna. Tästä tulee kyllä vaikeaa. Pitäkää peukkuja.

くそっ!

Edelleenkin samaa mieltä kuin reilu kolme vuotta sitten. Mediassa kehtaavat vielä puhua, että ei löydy riittävästi alkoholittomia tuotteita tällaisien kuukausien varalle. Vittu mitä paskaa...

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Shriek
Oma alkoholin käyttö on ilman 'tipatontakin' hallinnassa. Juon silloin kun se sattuu huvittamaan.Tämä on muuten yleinen alkoholistien käyttämä valhe, jolla he pettävät lähinnä itseään. Yleensä tätä käytetään nimenomaan verukkeena juomiselle silloin kun juominen on lähes pakonomaista ja riippuvuuden aiheuttamaa. Alkoholistia nyt vain mielestään sattuu huvittamaan juoda kovin usein ja paljon, mutta ihan koska tahasna voisi kyllä lopettaa. Jos vain haluaisi.

Niiden, joille alkoholilla ei ole mitään merkitystä elämässä, ei yleensä tarvitse ottaa kantaa tipattoman viettoa vastaan. Korkeintaan he pitävät sitä hyvänä, kun turha ördäys vähenee.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Tämä on muuten yleinen alkoholistien käyttämä valhe, jolla he pettävät lähinnä itseään.Sinulla on ilmeisesti kokemuksia alkoholistien ja valehtelijoiden hoitamisesta?

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
Vatkain
Hei onko tipattoman tammikuun vietosta jotain terveyshaittoja? Entä onko tipattomalla tammikuulla mitään terveyshyötyjä? Kerkeekö niin lyhyessä ajassa olla?

On siitä. Savon Sanomissa oli äskettäin asiasta juttu jossa lääkäri sanoi, että tipattomalla pitäisi laihtua jonkun verran, koska elimistö alkaa alkoholin sijaan polttaa rasvaa. ...tuo koskee ilmeisesti vain jotain hevijuusereita ja asialleen vihkiytyneitä? Toisaalta en kyllä muista nähneeni ylipaino-ongelmista kärsiviä alkoholiasiantuntijoita. No en tiiä, tuli vaan mieleen.

X

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Minä aion jättää alkoholin vähäksi aikaa, kokeilen, onko siitä hyötyä. Haittaa siitä ei ole. Mieheni ehdotti, että olisimme pitäneet tipattoman tammikuun, mutta päädyimme siihen, että joimme vielä jääkaapissa olevat oluet ja siiderit pois. No, eilen meni viimeinen saunaolut. Nyt ei sitten osteta lisää vähään aikaan, katsellaan.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Tipaton tammikuuhan on silkkaa itsepetosta, ei siitä tule kuin kiukkuiseksi.

Eli olenko siis alkoholisti?

Tuli vaan miellen jun luki tätä palstaa että jos yksi kuukausi tuntuu näin hankalalta niin kuinkahan moni pystyy olla juomatta kokonaisen vuoden?

Taivaantallaaja
Tipaton tammikuuhan on silkkaa itsepetosta, ei siitä tule kuin kiukkuiseksi.Minun ikuinen uudenvuodenlupaukseni on, että en pidä mitään typerää tipatonta tammikuuta. Kauheen helppoa pitää tämä lupaus..!

Joku ongelma täytyy olla, jos täytyy jotain tipattomia yrittää.

Tip tip.

Vuodenvaihteen juhlimisen päättyminen on mitä otollisinta aikaa laihdutuskuurin tai kuntoilun aloittamiselle ja ryyppäämisen vähentämiselle. Itsensä tönköksi pupeltanut ja hönötellyt ihminen on huterine oloineen, punertavine silmämunineen ja huonoine omatuntoineen hyvin altis äkkinäiselle elämänmuutokselle.

Tipaton tammikuu on nerokas keksintö helppoudessaan. Törpöttelijä ei sitoudu lopettamaan juomista, vaan komentaa itsensä määrätietoisesti ja suurpiirteisesti kuukauden tauolle. Lujan päätöksen myötä apea mieli piristyy oitis.

Tipattomien päivien kuluessa nopeasti kohenevat yleiskunto ja itsetunto saavat lupauksen tuntumaan 'ehkä sittenkin turhan yksiniitiseltä ja hätiköidyltä'. Kattavia tilastoja asiasta ei ole, mutta valistunut arvaus sanoo, että ainakin yhdeksän kymmenestä tipattomattelijasta päätyy ennen helmikuun alkua vanhoille raiteille - kuitenkin lujasti päättäneenä vähentää viikkoannosta...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat