Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Narsismi ja Psykopatia..ja mitä ne lopunkaiken ovat?

Mulla on monta kamua, joita voi luonnehtia sanalla narsisti...MUTTA ihan normaaleja kavereita he kuitenkin ovat..
hieman vaan lyö välillä yli toi käytös,,menee kait itserakkauden piikkiin?

Mutta kuitenkin...edellinen työnantajani oli psykopaatti. Keinoja kaihtamatta Kyykytti mennen tullen hyvää työntekijää.

Työkamuni oli narsisti?..keinoja kaihtamatta söi minut ulos firmasta.

Mistä johtunee empatian puute?
Miksi joku ei tunne sääliä?
Miksi ajetaan vai omaa etua keinoja kaihtamatta?
Miksi ei ajatella yhteisön, eli tässä tapauksessa firman etua?
Ärsyttääkö persoona?

sanokaas viisaammat..mää oon vaan tämmöinen aloittelija

Sivut

Kommentit (51)

Narsismi ja Psykopatia..ja mitä ne lopunkaiken ovat? Mulla on monta kamua, joita voi luonnehtia sanalla narsisti...MUTTA ihan normaaleja kavereita he kuitenkin ovat.. hieman vaan lyö välillä yli toi käytös,,menee kait itserakkauden piikkiin? Mutta kuitenkin...edellinen työnantajani oli psykopaatti. Keinoja kaihtamatta Kyykytti mennen tullen hyvää työntekijää. Työkamuni oli narsisti?..keinoja kaihtamatta söi minut ulos firmasta. Mistä johtunee empatian puute? Miksi joku ei tunne sääliä? Miksi ajetaan vai omaa etua keinoja kaihtamatta? Miksi ei ajatella yhteisön, eli tässä tapauksessa firman etua? Ärsyttääkö persoona? sanokaas viisaammat..mää oon vaan tämmöinen aloittelija

Oisko syynä vanha ja melkein jokaiselle vanha tuttu mörkö eli pelko?

Narsismista (ja psykopatologiastakin) on Historia, kulttuurit ja yhteiskunta -palstalla "pitkät tarinat", katsopa sieltä.

slam
Seuraa 
Viestejä2129
Liittynyt11.5.2006

Kauneuden mahdollistama yliminuuden liian suuri raportti? Harvemmin kukaan on kuitenkaan niin yksinkertaisesti kiinni tietyssä "reformanssissa", koska "kaksinaismoralistinen" ratkaisu alkaa kuitenkin olemaan yleisesti hyväksytty tuuba. Hän on hyvä siinä ja minä tässä. Yhdessä olemme tasavertaisia, vaikka tuonkin tietäisi. Sairaus voisi olla edelleen "sairaus", joka ilmenisi mahdollisena pyrkimyksenä olemaan "hahmo", joka kerää pisteet.

Kehittymättömät aivot voivat olla raskaat kantaa myöhemmin, jos tämä "tyhmyys" ei ilmenisi missään muodossa ja et voisi sitä "laskuttaa". Toki asia voidaan liittää "yksilömonumenttaalisuuteen", missä ei haluta edes nähdä? ( kyseessä olisi osittainen sulkeutuminen ulkoiselta informaatiolta)

- Huomion kipeä lapsi kait samaa katekoriaa. tyydyttyy huomiosta.

Hyvin polkee.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

http://www.hs.fi/elama/a1340531647897?j ... f=fb-share

Näin ajattelee narsisti

Markku, 35, on diagnosoitu narsisti. Hän huomasi jo lapsena osaavansa manipuloida ihmisiä. Hänelle ihmissuhteet ovat vaihtokauppaa, eikä hän kaihda moraalittomiakaan keinoja parantaakseen asemaansa.

Tämä tietenkin jotensakin tökkäisee, mutta tarvinneeko enempää mäkättää kun lienen jo moneen kertaan mäkättänytkin:

Jos joku elää liian nöyrästi ja jää elämässään altavastaajaksi, se on hänen valintansa.

En osaa sääliä henkilöä, joka ottaa muilta turpaansa.

Tämä taas:

En tajua miksi minun pitäisi noudattaa sääntöjä, joita en ole ollut itse päättämässä. Ymmärrän toki, että jotkut sosiaaliset koodit pitävät yhteiskuntaa kasassa. Esimerkiksi "älä tapa" on varmasti ihan perusteltu sääntö.

...on mietityttänyt välillä itseänikin. Erityisesti ärsyttävät ääneen lausumattomat "itsestäänselvyydet" joita paikallisssa tapakulttuurissa harjoitetaan, kun ei niiden sopimisessa ole itse saanut vaikuttaa millään tavalla. Sitten porukat raivostuvat silmittömästi jos joku ei satu sopimaan heidän pikku pikku barbileikkiinsä. Mutta onko tuo narsismia että ei hyväksy muiden päätäntäoikeutta omaan elämäänsä nähden?

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999
Liittynyt2.4.2012

Jos keskittyisimme oman käytöksemme kriittiseen analysointiin, vikojemme hyväksymiseen, vahingoittamiemme hyvittämiseen, tapojemme parantamiseen ja sellaisen elämäntavan oppimiseen, jossa emme syytä muita, emme tautiluokittele lähimmäisiämme, vaan kehitämme itseämme, nöyrin mielin... niin hyvin olisi olla, meillä kaikilla.

Jos googleen kirjoittaa (ainakin minun koneella, salaisine hakuhistorioineni):

"Onko miehen" ... niin google arvaa: "Onko mieheni narsisti".

...jos kirjoittaa:

"Onko vaimon" ... niin google arvaa: "Onko vaimoni narsisti".

...jos kirjoittaa:

"Onko pomo" ... niiin google arvaa: "Onko pomosi psykopaatti"

...ja sentään myös:

"Olenk" ... niin google arvaa "Olenko narsisti"

Tuo paljastaa aika hyvin, mistä on kyse, yhteiskunnallisesti.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007

Pokkuroinnista:
En oikein osaa kunnioittaa mitään perinteitä ja sääntöjä sinällään jos seuraamukset (ml. mahdolliset pieleen menot) muiden kannalta ovat olemattomat. Siellä toisessa ääripäässä ollaan tunkemassa käskystä esimerkiksi juutalaisia uuniin. Milgramin tottelevaisuuskokeen yhdessä versiossa 100 % naisista kärvensi sähköllä käskyjä noudattaen kyynelet silmissä koiranpentuja. Voidaanko tuollaista pitää terveenä?

Psykopatiasta ja narsismista:
Toisaalta en kävele kenenkään yli ja monet normaalit ovat kävelleet ylitseni (pelkästään rehellisen CV:n teko aiheuttaa jo tunnontuskia. Noloa mutaa totta ). Raaka kilpailu ei ole mukavaa.

Yleisesti:
Pitäisi olla kuivilla jos ymmärtää katsoa nenäänsä pidemmälle. On huomattava, että ihminen ei kykene näkemään kovinkaan pitkälle tämänkään suhteen. Raja taitaa olla aika epämääräinen. Omaa vaikutusta on vaikeaa ymmärtää välittömän vuorovaikutusympäristönsä ulkopuolella muuttujien kasvaessa.

Kannattaa myös ymmärtää ero oikean narsistin ja kompensatorisen narsistin välillä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Nyt sitten tuli katsottua boksista pois Teeman doku psykopaateista. Tuli pällistelyn lomassa mieleen että voisikohan psykopaatteja jotenkin ohjata ammatteihin joissa he ja yhteiskunta voisivat hyötyä siitä että tunne-elämää ei ole oikeastaan ollenkaan olemassa (siltä osin ainakaan mitä tulee toisen olennon tunteista piittaamiseen). Mikä ihmeen pakottava tarve psykopaatilla olisi vain juosta tappamassa ja raiskaamassa ihmisiä, sitä minä en tajua. On se jännä että jos ei oikein mikään tunnu miltään, niin sitten kumminkin se tuntuu kivalta että saa itkettää jotakuta toista ihmistä.

Tunteettomuudesta voisi olla etua esim. ihmisruumiiden käsittelyssä. Psykopaattia ei pahemmin hätkäyttäisi luututa asunnossaan visvalammikoksi lahonneen 6 kk asunnossaan maatuneen vanhuksen jäänteitä, ja ruumishuoneellakin voisi hommia painaa vihellellen. Ehkä kirurginkin ammatti sujuu mainiosti kun ei mieti sitä sen kummemmin että operaation kohteena on elävä, joskin tiedoton ihminen? Siinäpä sitten vaan sahailisi jäseniä poikki ja kaivaisi suolia pellolle. Ihan ilman että pitää ryhtyä murhatöihin sellaista harrastaakseen.

Katsomassani ohjelmassa oli joku raiskaaja raahattu paikalle kertomaan että hän nautti siitä vallantunteesta joka hänellä oli naisen yli. Sekin taas kerran ihmetytti että mikäli psykon psykoiluun oli johtanut se että hänen vanhempansa hakkasivat häntä remmillä tuon tuostakin, niin miksi se piti naisille kostaa kun juurikin äiti oli kuulema inhonnut ruoskimista niin ettei olisi sitä kovin mielellään tehnyt. Miksei se jätkä mennyt ja alistanut jotakuta miestä? Miksei psykoille koskaan tule mieleen että on aika säälittävää käydä juuri sen pienimmän vastuksen antavan tahon kimppuun, vai sekö se juuri tuottaa eniten nautintoa että on niin helppo alistaa?

Kun em. kaltaista taipumusta ei kuulema kerta saa poiskaan, eiköhän tuollainen tyyppi voisi vaikka palkata masoakan piinattavakseen. Niitäkin kun kumminkin on olemassa, vai eikö siitä vaan saa tarpeeksi kiksejä että toinen ei ole "oikeasti" hädissään?

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Rousseau
Tunteettomuudesta voisi olla etua esim. ihmisruumiiden käsittelyssä. Psykopaattia ei pahemmin hätkäyttäisi luututa asunnossaan visvalammikoksi lahonneen 6 kk asunnossaan maatuneen vanhuksen jäänteitä, ja ruumishuoneellakin voisi hommia painaa vihellellen.En usko. Tunteettomuudella ei noissa hommissa niinkään ole sijaansa kuin tottumuksella ja ehkä vahvalla vatsalla. Hajujen ja muiden kuvotusten osalta reagointi on aika fyysistä mutta yleensä pelkästään tottumiskysymys kenelle tahansa. Luulen, että visvansiivoojat eivät niinkään koe empatiaa ja surua edesmenneen uhrin puolesta ellei ihan poikkeustapauksissa, jos tiedostaa esimerkiksi julman rikoksen uhrina olleen lapsen jne.

Rousseau

Ehkä kirurginkin ammatti sujuu mainiosti kun ei mieti sitä sen kummemmin että operaation kohteena on elävä, joskin tiedoton ihminen? Siinäpä sitten vaan sahailisi jäseniä poikki ja kaivaisi suolia pellolle. Ihan ilman että pitää ryhtyä murhatöihin sellaista harrastaakseen.Motivaatio onnistumiseen voisi olla heikolla pohjalla. Lääkäri yleensä haluaa auttaa ja paantaa ihmisiä vaikka toki näissäkin töissä tottumus ja rutiini leipäännyttävät perustyössä varmaan aika mekaaniselle tasolle sen leikkelemisen ihan normi-ihmiselläkin. Enpä tahtoisi olla ammatillisesti tylsistyneen psykopaatin virikeleluna, jos tämä päättäisi tehdä yksityisiä kokeiluitaan vaikkapa sisäelinten uudelleen järjestelemisen muodossa.

Rousseau

Katsomassani ohjelmassa oli joku raiskaaja raahattu paikalle kertomaan että hän nautti siitä vallantunteesta joka hänellä oli naisen yli. Sekin taas kerran ihmetytti että mikäli psykon psykoiluun oli johtanut se että hänen vanhempansa hakkasivat häntä remmillä tuon tuostakin, niin miksi se piti naisille kostaa kun juurikin äiti oli kuulema inhonnut ruoskimista niin ettei olisi sitä kovin mielellään tehnyt. Miksei se jätkä mennyt ja alistanut jotakuta miestä? Miksei psykoille koskaan tule mieleen että on aika säälittävää käydä juuri sen pienimmän vastuksen antavan tahon kimppuun, vai sekö se juuri tuottaa eniten nautintoa että on niin helppo alistaa?Ei näitä kannata yrittää liiaksi ihmetellä. Vakavat luonneviat ja mielen sairaudet johtavat irrationaalisiin käyttäytymis- ja ajatusmalleihin eikä niistä saa tolkkua kukaan muu vaikka kuinka monta unetonta yötä pyörittelisi. Tavallinen, terve ihminenkin osaa sekoilla hämmentävän runsaasti ja monipuolisesti.

Rousseau

Kun em. kaltaista taipumusta ei kuulema kerta saa poiskaan, eiköhän tuollainen tyyppi voisi vaikka palkata masoakan piinattavakseen. Niitäkin kun kumminkin on olemassa, vai eikö siitä vaan saa tarpeeksi kiksejä että toinen ei ole "oikeasti" hädissään?Luultavasti ei. Säännöt turvasanoineen eivät toimi, kun se valta on vain peliä ja leikkiä. Saattaa tällaisesta kyllä sopivaa nautintoa viihdykkeekseen saada.

Ehkä joku palkkasoturi tai -murhaaja voisi olla sopivin ammatti, mutta niiden laajamittainen ja rakentava hyödyntäminen on aika vaikeaa nyky-yhteiskunnassa. Käytännössä psykopaatteja löytyy yritysjohtajista ja poliitikoista eniten. Valtaa löytyy, häikäilemätönkin manipulointi omien asioiden ajamiseksi on hyväksyttävää ja tiukassa paikassa voi tunnontuskitta nakata vaikka tuhansia uskollisesti palvelleita ihmisiä oman onnensa nojaan. Huipulle päätyäkseen pääsee tietysti tekemään pitkän uran täynnä kieroja ja julmia temppuja läpi työ- tai poliittisen elämän kaikkien hierarkiatasojen.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Haju voi kieltämättä olla ongelma. Olen lukenut tai kuullut että jos yksi ihminen ryhmässä oksentaa, muutkin alkavat kakoa, koska yhteisyrjöämisestä voi olla hyötyä heimolle koska kaikkihan ovat saattaneet syödä samaa myrkyllistä sapuskaa jolloin ylenantaminen on eloonjäämiselle tärkeää. Herkkyyttä pahoille hajuille lienee yhtälailla, halusi itse tai ei, kuin tuo taipumus "sosiaaliseen pahoinvointiin". Mutta kaippa niille putsaajille annetaan sellaiset suojapuvut ettei haise läpi.

Teeman dokussa haastateltiin kongolaisia ex-lapsisotilaita ja vaikutti siltä että sotimiseen jää addiktio. Ainakin asiantuntijat olivat siinä sitä mieltä että jos ihminen on jatkuvalla syötöllä sotinut eli siis tappanut ja raiskannut eli siis tehnyt näitä "psykopaattisia" asioita, ne ovat ikuisesti hänen mielessään ja normaali elämä tuntuu epätodelliselta. Kun olen semmoistakin jo ajat sitten kuullut että alkoholistien lapsilla on vaikeuksia elää tavallista elämää jossa ei ikinä tapahdu mitään sellaista mikä nostaisi pulssia, eli jännitystä elämään on saatava, niin uskon kyllä että se tappaminen on sellainen tälli aivoille ettei siitä toivu enää koskaan. Aivan takuulla normaali elämä tuntuu oudolta kun ei tarvitsekaan olla kokoajan valppaana ja äärimmilleen viritettynä tappokoneena.

Tulikin jopa mieleen että ehkäpä erinäiset sodat maailmasta eivät lopu nimenomaan sen takia että sotilaat eivät halua lopettaa sotimista. Aina pitää löytää jostain joku vihollinen jota vihata ja joka pitää tuhota.

Ihmiset pitäisi ohjata hankkimaan äärimmäisiä kokemuksia tavoilla jotka eivät aiheuta tuskaa muille eläville olennoille. Olisikohan sellainen virtuaalimaailma mitään, joka olisi jo niin uskottavat että siellä riehuessa voisi vannoa että tappaa ja raiskaa ihan oikeasti. (Mutta mikä estää jatkamasta tosielämässä, jos ei enää erota mikä on totta ja mikä ei...)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Rousseau
Katsomassani ohjelmassa oli joku raiskaaja raahattu paikalle kertomaan että hän nautti siitä vallantunteesta joka hänellä oli naisen yli. Sekin taas kerran ihmetytti että mikäli psykon psykoiluun oli johtanut se että hänen vanhempansa hakkasivat häntä remmillä tuon tuostakin, niin miksi se piti naisille kostaa kun juurikin äiti oli kuulema inhonnut ruoskimista niin ettei olisi sitä kovin mielellään tehnyt. Miksei se jätkä mennyt ja alistanut jotakuta miestä? Miksei psykoille koskaan tule mieleen että on aika säälittävää käydä juuri sen pienimmän vastuksen antavan tahon kimppuun, vai sekö se juuri tuottaa eniten nautintoa että on niin helppo alistaa?

Tuossa on varmaan semmonen ajatuskuvio takana, että pieksäjä koetaan pahaksi ja vastuuttomaksi, kasvottomaksi. Mutta rakas äiti, joka ei suojelekaan lasta muuttuu vihan kohteeksi, koska hän "antoi" kaiken tapahtua pienelle pojalle.

Hämmentää.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010
Ottis
Narsismi ja Psykopatia..ja mitä ne lopunkaiken ovat?
...
Mistä johtunee empatian puute?
Miksi joku ei tunne sääliä?
Miksi ajetaan vai omaa etua keinoja kaihtamatta?
Miksi ei ajatella yhteisön, eli tässä tapauksessa firman etua?Luulen, että se johtuu psykopaattien aivojen rakenteesta. Aiemmin ajateltiin, etteivät paykopaatit osaa eläytyä toisen ihmisen tilanteeseen, että heillä ei siis ole empatiakykyä. (Tämä liittynee ns. peilineuroneihin.) Nyt on tultu siihen tulokseen, että psykopaatit pystyvät sittenkin niin tahtoessaan kytkemään päälle ja pois empatiakyvyn:
http://www.independent.co.uk/news/scien ... 33914.html
Psykopaatit yleensä ovat kiinnostuneita vain omasta edustaan, ei esimerkiksi firman edusta. He kykenevät kytkemään päälle empatiakyvyn silloin kun pitää charmata tai manipuloida muita ihmisiä.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt12.5.2009
BCK
Psykopaatit yleensä ovat kiinnostuneita vain omasta edustaan, ei esimerkiksi firman edusta. He kykenevät kytkemään päälle empatiakyvyn silloin kun pitää charmata tai manipuloida muita ihmisiä.Eikö tavallinen ihminen joskus muistuta tätä?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Vierailija

Kohta muuten joku sanoo että vapaa tahto on psykopatiaa. Minä vastaan että make it double.

Eipä toi eroa siitä että itse kykenin mikropsiaan ja makropsiaan halutessani skidinä, josta olen jo kertonut. "Aivojen rakenne" on hieman huono selitys sillekin ilmiölle.
Ja jotta sanani olisi hieman uskottavampi, niin wikistä ette lue sitä että siihen liittyi myös tunne painon kasvusta tai keventymisestä. Taito lähti joskus teini-iässä.
(Vastaa nörttikielellä fovin muuttamista lennosta. Leffoja katelleelle sellanen adrenaliini-zoomi-efekti.)

Ja kyllä mä vieläkin pystyn aiheuttamaan skidejä hallusinaatioita halutessani, mutta ne vastaa paskaa lappua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat