Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Petu
Seuraa 
Viestejä2287

En kyllä usko kirouksen voimaan , sellaisenaan . Mutta , miten siihen kohde itse regoi on jo toinen juttu . Ihmismieli on sen verrran tutkimatonta aluetta ,että kohde saattaa aiheuttaa itselleen oireita ,jotka voisivat olla ns kirouksen aikaan saamia .Oliko sen nimitys sitten itsesuggestio ,siitä en ole varma . Luulen että sellaiselle ,joka ei kiroukseen usko , ei kannata sellaista edes yrittää langettaa . Ei taida tiede virallisesti tunnustaa sellaisen olemassaoloa .

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Eiköhän se kirouksen voima perustu siihen, miten se kirouksen kohteeksi tullut henkilö sen ottaa. Etenkin, jos kyseessä on enempi itseensä keskittynyt ja toisaalta muiden mielipiteiden yms. mukaan elävä henkilö, niin luultavasti suggestoituu sitten kiroukseen ja sen vaikutuksiin. Tämä alkaa sitten kiinnittää huomiota ihan pieniinkin asioihin lähiympäristössä ja ihmisten toimissa jne. ja "näkee" sitten kirouksen vaikuttavia todisteita vaikka missä pienessäkin asiassa. Toisaalta voi alkaa käyttäytyä itsekin holtittomasti tullessaan hieman hysteeriseen ja holtittomaan mielentilaan ja näin sitten aikaan saada itse sen kirouksensa täyttymyksen.

Lienee taas kiroajan oltava tietyllä tapaa karismaattinen ja voimakas persoonallisuus saadakseen sen kirotun uskomaan kohtaloonsa. Usein vielä auttaa asiaa, jos on kyse jostain hihhuliryhmästä (uskonnolliset tms.)jolloin ryhmän paine ja heidän toisinaan tiedostamaton käyttäytymisensä kirottua kohtaan aiheuttavat sen, että kohde tuntee olevansa todella eristetty, mikä edesauttaa taas sitten hieman epävakaaseen tunnetilaan joutumista. Toisinaan voi näitten suhteen olla, että jotkin ryhmän jäsenet jopa sitten menevät liian pitkälle näissä kirouksen käytännössä toteuttamisinnossaan miellyttääkseen karismaattista kirouksen antajaa.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Stinger viitannee itsensätoteuttavaan ennusteeseen. Ihmisellä on taipumus panna verkille omia ennakkokäsityksiään tukevia seikkoja pikemmin kuin niitä kumoavia. Sitä vahvemmin, mitä tärkeämmästä asiasta on kyse.

Kirouksen "voimaa" voi käyttää hyväksi ns. valkoisessa magiassa, joka tähtää kohteen voimaantumiseen. Yllättävän tehokas konsti muten.

Eräs tuttu lääkäri kertoi, miten saa naispotilaat sitoutumaan verenpainelääkkeen ottoon. Hän selittää näille, että verenpainelääke on tärkeä ottaa, jos omaa "erityisen siron imusuoniston". Kukapa nainen ei hauaisi omata näin perisievää sisintä. joten lääkkeenotto muuttuu houkuttelevammaksi.

Häirikkölapsen vanhemmat ottavat paremmin vastaan kasvatusneuvoja, jos aluksi toteaa tämän olevan aivan erityisen herkkä lapsi.

Kokeneet opettajat osannevat kymmenittäin vastaavia juttuja.

NLP-koulutuksessa opetetaan aiheesta lisää.

Lassi
Kirous on mielestäni totta, mutta se on vain omassa päässä. Silloin kait toimitaan sen mukaan, jota harhainen mielikuvitus ohjaa.

Tuo pitää paikkansa. Kiroamisen tai muun puheen avulla yritetään masentaa, murtaa kirotun mieltä. Riippuu paljon siitä kuinka "vahva" on ja samaistaako kirouksen tai muun puheen itseensä ja alkaa itse kuvitella että ehkä asia onkin niin kuin kiroaja tai muu sanoja sanoo. Näin voi siis yrittää laittaa alulle psykologista prosessia, jonka tarkoituksena on nujertaa toinen ihminen. Mutta paljon riippuu sen nujerrettavan/kirotun psyykkestä, vaipuuko kiroajansa/puhujan suuntaamaan ajatteluun.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat