Seuraa 
Viestejä45973

Tälläistä uusin tutkimus ehdottaa. Jotain tarttis tehä mutta mitä? Näinkö ihmiskunta ajautuu kohti loppuaan Pitäskö alkaa kuikuilee Marsin suuntaan vai mitä? Helpotusta tuskin on tulossa, kun teollisuuskin kasvaa vain kasvamistaan. Jättimaat Kiina ja Intiakin kun ovat vasta pääsemässä vauhtiin saastuttamisessa.

http://uanews.org/cgi-bin/WebObjects/UANews.woa/9/wa/SRStoryDetails?Arti...

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Vierailija

Eiköhän vielä toistaiseksi elinkelpoinen Maa ole helpompi elvytettävä kuin lähes tai täysin kuollut Mars.

Aweb
Eiköhän vielä toistaiseksi elinkelpoinen Maa ole helpompi elvytettävä kuin lähes tai täysin kuollut Mars.

Totta turiset Marsin terraformoinen olisi luultavasti monen sadan vuoden projekti. Ainakin NASA:n tutkijat ovat näin arvioineet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46503

Mikä ihmeen hinku kaikilla on Marsiin. Vaikka jokainen jääpala sulaisi tältä pallolta pakastimia myöten, olisi varmasti monta kymmnetä kertaluokkaa helpompaa rahdata väestö muutamia kymmeniä tai satoja kilometrjeä sisämaahan nykysiltä rannikoilta kuin rahdata minkäänlaista merkittävää ihmispopulaatiota Marsiin. Myöskään minkäänlainen näköpiirissä oleva ilmastonmuutos ei tee Maasta huonompaa elämän ylläpitäjää kuin Mars. Vuosimiljardien aikana Maassa on ollut jos jonkinlaista ilmastoa liki kokonaan jäätiköityneestä yhteen pääosin aavikkoa olevaan mantereeseen, mutta milloinkaan olosuhteet eivät ole olleet niin huonot kuin Marsissa nyt.

Ja mitä tulee terraformaatioon, silloin kun osataan hallita Marsin ilmastoa ja muuntaa se elämälle soveltuvaksi, osataan varmaan myös hallita Maan ilmastoa. Maan kohdalla kyse on kuitenkin vain hienosäädöstä, kun taas Marsissa kaikki pitää tehdä alusta lähtien. Itse en tosin usko, että kumpikaan tulee olemaan koskaan mahdollista.

Neutroni
Mikä ihmeen hinku kaikilla on Marsiin.

Eh. Voi elämä. Taas tätä pyhää yksinkertaisuutta. Luulit tosissaan, että minä luulin että nyt pitäisi alkaa pakkaamaan matkalaukkuja Marsiin? Kunhan heitin kommentin, jotta keskustelua heräisi tai jotain.

Jotta marssista tulisi elinkelpoinen ihmiselle siinä kuluu noin sata tuhatta vuotta.

Jutusta on tehty ketju jo aiemmin:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=1916&start=0&postdays=0&...

Itse itseäni lainaten:

Ton Marssin maankaltaistamisen pitäs olla alustavien arvioden mukaan sadan tuhannen vuoden päästä sillä mallilla että ihminen kykenisi sinne muuttamaan. Homma laitetaan käyntiin esim. räjäyttämällä muutama ydinohjus jotta ilmanpaine lähtee nousuun kun jäätiköt alkavat sulaa ja samalla vapautuu hiilidioksidia. Tämän jälkeen marssiin olisi tarkoitus kuskata joitain geenimuunneltuja lajeja jotka kykenevät yhteyttämään eli tuottavat happea. Ja näin pitäs sinne saada suotuisat olosuhteet mutta hidasta on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat