Seuraa 
Viestejä9535

[size=150:1kj4eru1]Reviirien ja rajojen avaaminen sekoittavat veren, kulttuurit ja vallan[/size:1kj4eru1]

[ ... Pääministeri Vanhanen julisti Tallinnassa uuden liikkuvuuden alkaneen, kun mm. Eesti liittyi Schengen-alueeseen. Nyt vaihtuvat Suomen ja Eestin välillä työ, vapaa-aika, tavarat ja rikokset helpommin ja nopeammin kuin aiemmin ... ]

Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Eläinkunnassa on miljoonia vuosia vaikuttaneet muuttumattomat reviirit. Reviireillä turvataan suvunjatkantaa, hallitsemista ja riittävästi niukan toimeentulon hankkimista. Rajat aitaavat reviirin lajikohtaisesti ruoan hankinta-alueeksi kuin geenistöllisen jatkumon turvaksi. Raja on este vieraan vaikutteen uhalle aina joltakin vallatulle alueelle, jolla halutaan yllläpitää sille jyvittynyttä valta- ja hallintajärjestelmää.

Välttääkseen yksipuolista geeniperimää, eläinkunnassa aika-ajoin käydään taistelu vallasta ja suvunjatkamisen oikeutuksesta. Vahvempi voittaa ja jatkaa perintökaarensa ominaisuuksia päämääränä puhdas itsekkyys oman vahvuuden jatkamiseksi. Eläinkunnassa harvoin reviirit sekoittuvat samalla lajilla - sotakin syttyyy vain rajoilla tai sen ylityksestä. Raja on periaatteessa rauhan takaaja ja turva omien geenien lisääntymiselle.

Rajat takasivat reviireinä erilaisuuden ja monet tavat, jotka värittävät ihmiskunnan alueellisia eroja niin tapoina, uskontoina kuin yhteiskuntamalleina. Kansakuntien monimuotoisuus on perua reviireistä ja rajoista. Rajoja on suljettu ja avattu, mutta aina meille on jäänyt vähintään henkilökohtaiset reviirit. Rajoja on valtiotkin täynnä - kunta, maakunta, suku, perhe ja lisääntymisreviirit. Samankaltaiset hakeutuvat yleensä yhteen, ja rajat tekevät erilaisuutta valintoihin.

Voimakas suku, laji tai eliö valtaa aina tilaa heikommalta. Passiton ja avoin raja helpottaa lisääntymisalttiimpia helpomman elämän alueille toteuttamaan omia tapojaan ja mallejaan. Osa sulautuu ja osa jakaantuu. Uskonnot pysyvät ja tavat leviävät uusille alueille. Sitkeimmät ja konservatiivisimmat maahanmuuttajat hiljalleen valtaavat heikomman jo alueella tai maassa olleen elintilan. Historia kertoo runsaasti degeneroituneista kansoista, jotka ovat hiljalleen hävinneet historian hämärään..

Avoimet rajat haastavat "alkuperäväestön". Luonnollinen sikiäminen sekaannuttaa ja monipuolistaa kulttuureja kuin tapoja ja uskontojakin. Syntyy suvaitsevuutta, mutta myös ristiriitoja - äärimmillään rasismia, jossa alkuperäinen vastustaa uusia virtauksia jo geenistöllistenkin syiden vuoksi. Eläinkunnassa vallitsee edelleen vahvat reviirirajat turvaten sopivasti geenistöllisen "puhtauden".

Eurooppa on ottanut vastaan runsaasti maahanmuuttajia, koska "valkoiselle markkinaihmiselle" eivät kelpaa "alimmat" suoritetyöt - näin tapahtuu myös Suomessa. Maamme saa kaivattua työvoimaa, koska ikääntymisemme, vähälapsisuutemme ja innoton suvunjatkanta eivät tuota riittävästi omaa "verta" omine tapoinemme ja malleinemme.

Schengen avaa rajoja myös rikollisuudelle, se haastaa poliisit huumeiden vastaisessa taistelussa, kuin järjestäytynyttä rikollisuuttakin vastaan. Ennen kaikkea rajojen avaus passittomuudelle avaa työvoiman mm. Latviasta, joka esimerkiksi voitti EY-tuomioistuimessa ratkaisevan työehtosopimuksiin liittyvän kiistan. Ruotsissa voidaan EY-päätöksen jälkeen tehdä työtä myös Latvian työehtosopimuksilla.

Latvialaiset, kuten puolalaisetkin voivat nyt tulla Suomeen tekemään samalla vapautuksella työtä huomattavasti pienemmillä palkoilla kuin omamme. Samalla ratkaisemme työvoimapulamme ja kilpailukykymme - palkkakustannukset pienenevät, mutta saamme lisääntyvästi uutta verta kansallisesti peri konservatiiviseen maahamme.

Suomi on perinteellisesti ollut varauksellinen maa maahanmuuttajille. Meillä on tapamme, mallimme ja luonteemme - me emme halua liiallista sekoitusta. Suomalaiset ovat itse sekoitusta pitkältä kansainvaellukselta, joka alkoi noin 12.000 vuotta sitten Aasiasta, haaraumaveljiemme esiintyessä Väli- ja Etelä-Amerikan alkuperäintiaaneina!

Viimeiset dna-tutkimukset kertovat heimoreviirillisen vaelluksemme alkaneen nykyisiltä Kiinan alueilta läpi Venäjän. Suomi on kaltaisensa kansa, joka sai paljon vaikutteita myös lännestä - olemme todella vedenjakajalla ainutlaatuisessa asemassa EU:n jäsenenä. Meille on ratkaisevasti erilainen identiteetti kuin esim. ruotsalaisilla.

Suomi pysyy parhaiten monimuotoisena ja omannäköisenään lisääntyen riittävän omaehtoisesti tukien piirteitämme kansojen kirjossa. Vaimon ja miehen hakumatkat ulkomaille/ulkomailta ottavat vastaan aika-ajoin vieraita geenejä reviiriemme ulkopuolelta turvaksi kehitykselle.

Eläinkunta on pärjännyt maailmassa reviiriajattelulla miljoonia vuosia muuttamatta elinympäristöään liiaksi. Rajojen avaamisella on puolensa ja ennustetaankin, että viimeinen suomalainen blondi kuolee yksinäisyyteen Pohjois-Karjalan korvessa noin 150 vuoden kuluttua. Elämme koko ajan hitaiden muuttujien maailmassa.

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.blogspot.com

_________.

Kirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
[kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan mielipidekirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007]

Kuva 1
--- http://www.panoramio.com/photo/6782927 ---

Teksti
Avoin maahanmuuttopolitiikka on inhimillistä muuttajille - pääsevät Suomessa paremman sosiaaliturvan piiriin ja säästävät henkensä. Somalit osoittavat mieltään Suomessa heidän heimoveljiensä heikosta asemasta itse kotimaassaan Somaliassa. Olisiko parempi ja tehokkaampi tapa esittää mielenilmaus itse paikan päällä?

Kuva 2
--- http://www.panoramio.com/photo/6782961 ---

Teksti
Suomi on sisältä kansallisesti rikas maa - meillä on mm. eteläpohojalaaset vängällä murteella ja ahkeralla, jurolla ja hiukan ylipiällä mielellä. Suomi kehittyy parhaiten omien siittoisuudella, tällöin säilyy omanlaisemme "melankolinen" tyyli ja tapa. Rajat aukaisemalla alkuperäinen väestö laimenee hitaasti, mutta varmasti.

Kuva 3
--- http://www.panoramio.com/photo/6782987 ---

Teksti
Kansallisesti Suomi on ominensa laaja, mutta eheä maa. Nuoret ikäluokkamme alkuperäisinä pienenevät - tässäkin Helsingin Vanhassa kirkossa Ressun abit saavat lakkinsa - kansainvälisenä kouluna lakin saajissa on myös muita kansallisuuksia kuin alkuperäsuomalaisia. Suomi on suomalaisten maa.

Kuva 4
--- http://www.panoramio.com/photo/6783007 ---

Teksti
Suomalainen on kristitty ja kuuluu kirkkoon käymättä siellä kuin Jouluna, häissä ja hautajaisissa. Olemme uskontojen suhteen ainakin itsellemme kovin suvaitsevaisia, mutta kuinka on maahan tulevat meille tuntemattomammat uskonnot, kuinka suvaitsevaisia ne ovat? Kuinka suvaitsevaisia sitten meidän tulee lopulta olla muita reviiriemme ulkopuolelta tulevia vaikutteita kohtaan?

Kuva 5
--- http://www.panoramio.com/photo/6783114 ---

Teksti
Rajojen auetessa saamme uutta työvomaa - se on mahdollisuus ja haaste [muotitermi]. Hiljalleen halvemmista maista tulleet laskevat palkkatasoamme, mutta toisaalta saamme työvoimaa sinne, missä emme itse enää viitsi työtä tehdä. Kierre on joka tapauksessa olemassa ja raksoilta se alkaa, kuin siivouksestakin - se työhän ei meille enää kelpaa.

Kuva 6
--- http://www.panoramio.com/photo/6783332 ---

Teksti
Me ikäännymme ja olemme loivaliikkeisiä siirtämään omia perinteellisiä geenejämme. Vanhukset ovat merkittävä osa väestöämme, ovat yksin ja osa pelaa. He tarvitsevat hoivaa, ja hoivaa tuleekin ulkomailta, kun omat loppuvat. --- Meillä ei ole kohta enää luonnonmukaista reviiriä.

Kuva 7
--- http://www.panoramio.com/photo/6783416 ---

Teksti
Ahkerat kiinalaiset tuovat kauppojaan ja tapojaan meille. Kiinasta tavara maksaa murto-osan meillä tuotetuista. Kuinka on kulttuurimme, kun hyökyaalto tosissaan pääsee vauhtiin. Erilaisuus rikastuttaa, mutta hiljalleen väkevämpi valtaa heikomman alueet. Kerrotaankin, että 150 vuoden kuluttua viimeinen blondi kuolee Pohjois-Karjalan saloseuduilla - sukupuuttoon. Eläinkunnassa reviirit suojelevat lajikehitystä ja geenisiirtymää maltillisin muutosprosessein.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (37)

[quote="Ilkka Luoma"]
Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Ihmisten pystyttamia rajoja on turha verrata elainten reviireihin. Otetaanpa vaikka tuo mainitsemasi Suomen ja Venajan raja. Vuosisatotoja siina mitaan rajaa mennyt, sama kun vertais Pispalan ja Tahmelan rajaa.

Yhtakkia sotilaat tulee Teri"joelle", pieni ojahan se oikeesti on, ja alkaa hillitsemaan paikallisten liikkumista. Tassa mistaan sen kummemmasta luontaisesta reviiritaistelusta kyse, kun ihan vaan perus paattajien valisesta valtataistelusta.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9535
mirushka
Ilkka Luoma

Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Ihmisten pystyttamia rajoja on turha verrata elainten reviireihin. Otetaanpa vaikka tuo mainitsemasi Suomen ja Venajan raja. Vuosisatotoja siina mitaan rajaa mennyt, sama kun vertais Pispalan ja Tahmelan rajaa.

Yhtakkia sotilaat tulee Teri"joelle", pieni ojahan se oikeesti on, ja alkaa hillitsemaan paikallisten liikkumista. Tassa mistaan sen kummemmasta luontaisesta reviiritaistelusta kyse, kun ihan vaan perus paattajien valisesta valtataistelusta.

....

Kyllä siinä Suomen ja Venäjän välissä kulkee melkoinen raja - tosin se on "syvempi" kuin siihen maantieteellisesti menevä 15-20 metriä, sillä tuo "raja" jakaa uskontoja, kauppatapoja, kieltä, kulttuuria ja politiikkaa kuin jopa ruokailu- ja juomatapojakin

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilkka, minun puolestani saa aukaista rajat, mutta sillä ehdolla että ihmiset elättää itsensä
ja perheensä saapuessaan uuteen maahan. Sociaalista avustusta vasta sitten jos työ-elämän
aikana joutuu johonkin ekonoomiseen vaikeuteen. Rajat siis auki työtä hakeville ihmisille.
Se on ihan oikein. Näin ollen kaikki matkaajat/siirtolaiset/kulkijat saisi elättää itse itseään.

Ok. pakolaisia tulee avustaa edelleenkin. Mutta erilaisin metodein kuin esim. täällä meillä päin
tehdään.

Ps.
tuo pitkä otsikkosi vaikeuttaa lukemista. Täytyy kelata vasemmalta oikealle, jollei siis satu
käyttämään opera'a.
Tai taitaa olla syypää tuo pitkä viiva minkä olet tehnyt?

Vähäiselläkin tiedolla ymmärtää, että koko ihmiskunta on toisilleen sukua, koska pystyvät lisääntymään keskenään ja tuottamaan lisääntymiskelpoisia jälkeläisiä.

Koko vaikeus on kulttuurissa, tavoissa ja uskomuksissa. Uskontoja on viety miekalla milloin minnekin ja samalla ryöstetty kalleudet. Ruotsi on ollut suuri ryöstäjä ja suomalaisia on käytetty tähän tehtävään, mutta lahden tälle puolelle ei näitä aarteita ole juurikaan tuotu.

Ilkka Luoma
mirushka
Ilkka Luoma

Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Ihmisten pystyttamia rajoja on turha verrata elainten reviireihin. Otetaanpa vaikka tuo mainitsemasi Suomen ja Venajan raja. Vuosisatotoja siina mitaan rajaa mennyt, sama kun vertais Pispalan ja Tahmelan rajaa.

Yhtakkia sotilaat tulee Teri"joelle", pieni ojahan se oikeesti on, ja alkaa hillitsemaan paikallisten liikkumista. Tassa mistaan sen kummemmasta luontaisesta reviiritaistelusta kyse, kun ihan vaan perus paattajien valisesta valtataistelusta.
....

Kyllä siinä Suomen ja Venäjän välissä kulkee melkoinen raja - tosin se on "syvempi" kuin siihen maantieteellisesti menevä 15-20 metriä, sillä tuo "raja" jakaa uskontoja, kauppatapoja, kieltä, kulttuuria ja politiikkaa kuin jopa ruokailu- ja juomatapojakin

Tiedat Ilkka varmasti etta Suomen sukuisia kansoja asuu sen rajan kummallakin puolen.
...ja kylla tuo votka tuntuu myos maistuvan "kansalle" jos toiselle....

Mutta vakavasti puhuen "kansojen" valisissa rajoissa ei ole juuri kansoista kysymys. Onhan Suomikin vain maantieteellisen- ja poliittisenhistorian muotoilema "saarreke" eri heimoista, joilla sattuu suurimmalla osalla olemaan sama kieli (niin eri saamelaiskieliahan Suomessa loytyy monia, en muista lukumaaraa).

Kansa kasitteena kaipaisi ehka hieman selvennysta....

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9535
mirushka
Ilkka Luoma
mirushka
Ilkka Luoma

Ihmisten ja eläinten yhteisöt ovat kuitenkin kaikkinensa täynnä rajoja - niin heimollisina, suvullisina kuin alueellisina. Rajat ovat tehdyt turvaksi aina jotakin vastaan. Raja on merkki uuden vaikutusvallan alkamisesta. Suomen ja Venäjän raja on vedenjakaja, jossa kohtaavat uskonnot, kulttuurit, tavat, politiikka ja kauppa.

Ihmisten pystyttamia rajoja on turha verrata elainten reviireihin. Otetaanpa vaikka tuo mainitsemasi Suomen ja Venajan raja. Vuosisatotoja siina mitaan rajaa mennyt, sama kun vertais Pispalan ja Tahmelan rajaa.

Yhtakkia sotilaat tulee Teri"joelle", pieni ojahan se oikeesti on, ja alkaa hillitsemaan paikallisten liikkumista. Tassa mistaan sen kummemmasta luontaisesta reviiritaistelusta kyse, kun ihan vaan perus paattajien valisesta valtataistelusta.
....

Kyllä siinä Suomen ja Venäjän välissä kulkee melkoinen raja - tosin se on "syvempi" kuin siihen maantieteellisesti menevä 15-20 metriä, sillä tuo "raja" jakaa uskontoja, kauppatapoja, kieltä, kulttuuria ja politiikkaa kuin jopa ruokailu- ja juomatapojakin
Tiedat Ilkka varmasti etta Suomen sukuisia kansoja asuu sen rajan kummallakin puolen.
...ja kylla tuo votka tuntuu myos maistuvan "kansalle" jos toiselle....

Mutta vakavasti puhuen "kansojen" valisissa rajoissa ei ole juuri kansoista kysymys. Onhan Suomikin vain maantieteellisen- ja poliittisenhistorian muotoilema "saarreke" eri heimoista, joilla sattuu suurimmalla osalla olemaan sama kieli (niin eri saamelaiskieliahan Suomessa loytyy monia, en muista lukumaaraa).

Kansa kasitteena kaipaisi ehka hieman selvennysta....

....

kansakunta, "kansa" on yksi yhteenkuuluvuusryhmä, kuten perhe tai suku. Kansojen väliset rajat ovatkin usein muuta kuin maantieteellinen raja - siitähän nuo useat konfliktit johtuvatkin. Isänmaallisuus syntyy kansakunta-ajattelusta.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9535
Ayla
Ilkka, minun puolestani saa aukaista rajat, mutta sillä ehdolla että ihmiset elättää itsensä
ja perheensä saapuessaan uuteen maahan. Sociaalista avustusta vasta sitten jos työ-elämän
aikana joutuu johonkin ekonoomiseen vaikeuteen. Rajat siis auki työtä hakeville ihmisille.
Se on ihan oikein. Näin ollen kaikki matkaajat/siirtolaiset/kulkijat saisi elättää itse itseään.

Ok. pakolaisia tulee avustaa edelleenkin. Mutta erilaisin metodein kuin esim. täällä meillä päin
tehdään.

Ps.
tuo pitkä otsikkosi vaikeuttaa lukemista. Täytyy kelata vasemmalta oikealle, jollei siis satu
käyttämään opera'a.
Tai taitaa olla syypää tuo pitkä viiva minkä olet tehnyt?

.....
Ayla, kaunis ajatus, mutta kun osa meistä elää aina toisen siivellä -- Suomessakin tarkaan ottaen vain Hki, Espoo ja Kauniainen ovat verokertymissä täysin plussalla - no, Vantaa myös. Alvit vaikuttavat tasaavasti myös Turku, Tre ja Oulu. Muut saavatkin tulonsiirtoja - kuten monet maahan muuttaneet tosi ja epätosi pakolaiset.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9535

Schengen avaa geenistöllisesti terveen uuden ajan kansainvaellukset - nyt sitten katsotaan kenen sielu ja hauis on väkevin

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9535

Työvoimapulan vuoksi alkaa mm. puolalainen maahanmuutto, mutta EU:n tavoite on vapaa kulkeminen työn ja sumisen kuin kouluttautumisen puitteissa. Hyvä!?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9535

Rajojen aukaisu on vapaaehtoinen ja siviilimäinen "sotatila", jossa oleva torjuu aina tulevaa - vahvempi voittaa...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Ayla, kaunis ajatus, mutta kun osa meistä elää aina toisen siivellä -- Suomessakin tarkaan ottaen vain Hki, Espoo ja Kauniainen ovat verokertymissä täysin plussalla - no, Vantaa myös. Alvit vaikuttavat tasaavasti myös Turku, Tre ja Oulu. Muut saavatkin tulonsiirtoja - kuten monet maahan muuttaneet tosi ja epätosi pakolaiset.

No haluatko itse reviirien ja rajojen avaamista? Tietääkseni tuostakin on helppo puhua ja kirjoittaa haluavansa, etenkin jos ei ole koskaan asunut monien eri kulttuurien sekamelskassa. Ei se niin helppoa ole kuin mitä voisi luulla. Paljon tulee konflikteja ja rähinöitä. Me ihmiset emme ole enkeleitä. Vierasta vieroksutaan aina jonkin verran. Vieraalle harvoin suotaisiin samoja oikeuksia kuin peruskansalaisille.
Sanonta "rajat auki", on tavallaan utopistinen ajatus. Miksi utopistinen? Siksi koska maailmassa on paljon köyhiä maita ja jos rajat aukaistaisiin, niin varmasti suuntaisi kulkunta paljon kansaa sinne Suomeenkin, ehkä pääsisitte Ruotsin tasolle sillä tavalla? Ehkä ohittaisitte Ruotsin parissa kolmessa vuodessa. Ottaisitte nyt edes enemmän niitä pakolaisia sinne, niin ei kaikki ryntäisi tänne Ruotsiin. Sekin jo riittäisi.

Rajat auki on kaunis unelma, jota ei takuulla tulla toteuttamaan noin vain. Ja jos toteutetaankin, niin rajat ei siitä huolimatta tule olemaan auki kaikille. Valintoja ja seulontoja tehtäisiin. Mitäs se sellainen rajat auki olisi muuta kuin kaksimoraalisuutta.

Ilkka Luoma
Ayla
Ilkka, minun puolestani saa aukaista rajat, mutta sillä ehdolla että ihmiset elättää itsensä
ja perheensä saapuessaan uuteen maahan. Sociaalista avustusta vasta sitten jos työ-elämän
aikana joutuu johonkin ekonoomiseen vaikeuteen. Rajat siis auki työtä hakeville ihmisille.
Se on ihan oikein. Näin ollen kaikki matkaajat/siirtolaiset/kulkijat saisi elättää itse itseään.

Ok. pakolaisia tulee avustaa edelleenkin. Mutta erilaisin metodein kuin esim. täällä meillä päin
tehdään.

Ps.
tuo pitkä otsikkosi vaikeuttaa lukemista. Täytyy kelata vasemmalta oikealle, jollei siis satu
käyttämään opera'a.
Tai taitaa olla syypää tuo pitkä viiva minkä olet tehnyt?
.....
Ayla, kaunis ajatus, mutta kun osa meistä elää aina toisen siivellä -- Suomessakin tarkaan ottaen vain Hki, Espoo ja Kauniainen ovat verokertymissä täysin plussalla - no, Vantaa myös. Alvit vaikuttavat tasaavasti myös Turku, Tre ja Oulu. Muut saavatkin tulonsiirtoja - kuten monet maahan muuttaneet tosi ja epätosi pakolaiset.

En ymmärä mitä tekemistä tällä on alkuperäisen aiheen kanssa.
Ryhdytkö jo jakammaan Suomeakin osiin, joita kannattaa pitää ...
Onko seuraava valitasi, että Vantaa - taloudellisena riippakivenä - pudotetaan "ydin Suomesta".

Ei Suomea tai suomalaisuutta mitata verokertymällä.
Suomalaisuus on myös sitä, että autetaan naapuria.
Sehän on historiassa nähty.
Kyllä suomalaiset suhtautuvat myös ns. pakolaisiin ja maahanmuuttujiin
omilla aivoilaan, eivätkä mainitsemillasi pakolais määrityksillä.

Kaks kättä, kaks jalkaa, tunneäly ja peukalo-ote. Kaikki samalla pallolla ja samaa kansaa.. mut ei, ei vaan mee kaaliin, liian vaikea ajatella ihmisten kokonaiskuvaa (joka on totuus). Liikaa tekijöitä jotka sotkee pakkaa (kulttuurit, uskonnot yms.) ja liian egoistinen ihmismieli hankaloittaa asioita, joita ei olis mitään tarvetta hankaloittaa.
Kait sitä vaan voi sanoa jotta ihminen on pikkumainen, ahne ja tyhmä olento. Ja siihen tää kaikki saattaa kaatuakin, varmaan kaatuukin..
Ymmärrän toki reviiriajattelun, maailmassa jossa on näin paljon porukkaa planeetalla ko meillä nyt on.. mutta onhan se tosin ollut ennenkin niin.
Ehkä merkitys on vaan aikoinaan ollut vähän eri mittakaavassa ko nykysin..
ihminen on kuitenkin eläin, after all. Ainakin nykymittapuun mukaan vielä

ajatelkaas, kuinka Suuri osa kaikesta elämässämme ja yhteiskunnassamme olevista asioista ja jutuista on todella oikeasti olemassa ja moniko vain mielissämme, joita vain koetaan todellisina, koska käyttäydymme siten kuin ne olisivat todellisia kuin jotain matrix leffaa välillä katsoisi

ei ole rajoja, valtioita tai muitakaan, vaan ne kaikki on meidän mielissämme luotuja tai sinne iskostettuja "totuuksia". Harhaa se kuitenkin loppupeleissä on uskonnoista isänmaallisuuksiin ja rahaan ja osakejärjestelmiin.

Rahakin vain keksintömme, samoin nykyajan menestyksen mitta, kuin myös muodin vaateet ja muut normit, missä elämme. Ne on vain sosiaalisessa kanssakäymisessämme olevia Meemejä, joiden uskomme olevan totta koska niin meille kerrotaan että on ja kun kerran on kerrottu me toimimme sen mukaisesti, kuin järkyttävässä näytelmässä, jonka vain harvat todella näkevät ja tajuavat.

Vain harva osaa asettua katsomaan asioita ohi oman napansa, maailmallisesti, ja ne harvat löytynee useimmiten psykiatriselta, koska eivät ole "normaaleja".

Nykyään jos saisimme jeesuksen tänne, olisi hän pakkohoidossa jo itse kristittyjenkin toimesta, koska ei ehkä vastaisi edes ulkoiselta olemukseltaan sitä miten taiteilijat ovat LÄNNESSÄ sen kuvanneet olevan.
Aivan samoin jos tämä puhuu uskonnoista olevista opetuksista, niitä apunaan käyttäen mutta tulkiten ne aivan toisin, tulisi jälleen tuomiota ja jumalanpilkka syytettä, johon hän jo aikoinaankin kuoli

Me olemme yhtä, ja ykseydessä, emme vain mielemme takaa sitä havaitse.

meni ohi aiheen mutta purkaus tuokin.

Ilkka Luoma
Rajojen aukaisu on vapaaehtoinen ja siviilimäinen "sotatila", jossa oleva torjuu aina tulevaa - vahvempi voittaa...

vahvempi voi myös pakottaa heikommatkin taistelemaan, koska ei osaa mitään muuta tapaa olla, koska pelkää liiaksi virheidensä myöntämistä

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9535

mm. susilaumat harvoin sietävät toisen lauman tuloa omalle reviirille. Ruoka ei yksinkertaisesti riitä.

Ihmiselle koko maapallosta on tullut reviiri, vaikka kaltaisellemme elämälle ei ole mitään edellytyksiä kääntöpiirien etelä- ja pohjoispuolella - ilman lisäenergiaa aikaisemmasta kasvustosta...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

aivan tota, ja sekin lisäenergia on hiipumassa, muttei mitään hätää kuulemma ole. PIstetään kaikki sen varaan, että joku vielä jotain keksii, muun kuin elintason laskun ja yhteiskunnan sääntöjen ja rakennelmien muutoksen.. Siihen asti kun se tapahtuu väkisin, ollaan kuin ellun kanat.. Tai he ovat jotka eivät eds ajattele/välitä.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9535
JaskaJuuso
aivan tota, ja sekin lisäenergia on hiipumassa, muttei mitään hätää kuulemma ole. PIstetään kaikki sen varaan, että joku vielä jotain keksii, muun kuin elintason laskun ja yhteiskunnan sääntöjen ja rakennelmien muutoksen.. Siihen asti kun se tapahtuu väkisin, ollaan kuin ellun kanat.. Tai he ovat jotka eivät eds ajattele/välitä.

....

kyllä, ... joku tosiaan keksii - käynnistää itsetuhokoneiston viimeiselle kierrokselle.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Reviirien ja rajojen avaaminen sekoittavat veren? Kaikkia veriryhmiä edustavat maahanmuuttajat ovat minun puolestani tervetulleita Suomeen, kunhan sopeutuvat tänne ja työllistyvät täällä.

Tuollaisesta veren sekoittumisesta puhumisesta tulee mieleen ensiksi Aatu ja kumppanit, joilta se tuhatvuotinen valtakunta jäi meidän kaikkien onneksi perustamatta. Et kai ole heidän hengenheimolaisiaan?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat