Seuraa 
Viestejä45973

Luonnonsuojelijoilla on kapea- ja itsekeskeinen näkökulma aatteessaan. He haluavat suojella nykyään olemassaolevia eliölajeja kuin nykyinen ekosysteemi olisi luomakunnan kaikista pyhin jalokivi, jonka maapallo on koskaan pystynyt tuottamaan. Mitä erikoista nykyajan eliöissämme on verrattuna aiempien, satoja miljoonia vuosia sitten olleiden ekojärjestelmien eliöihin, jotka ovat tuhoutuneet?

Maapallo käy tällä hetkellä vain yhtä ekologista vaihettaan miljardien vuosien elämässään: älyllisen eliölajin rationaalisen luonnon hyväksikäytön vaihetta. Linkolalaisuus palvoo tämän hetken uhanalaisia lajeja, jotka eivät selviä tästä ilmiöstä. Entä sitten, jos eivät selviä! Eivät dinosauruksetkaan selvinneet asteroidin iskeytymisen jälkeisestä ydintalvesta ja mitä tapahtuikaan: uudet eliölajit valloittivat maailman. Elämän kestävyys on lähes rajatonta, eliölajien ei.. Kuvitelkaapa vain, että elämä selviää meressä yli 5km:n syvyydessä, todella kuumissa lämpötiloissa ja happamissa olosuhteissa. Eliölaji on vain yksi muoto, jonka elämä on ottanut selvitäkseen ympäristössään.

Kun ihminen valloittaa maapalloa, valloittaa samalla ympäristöä sellaiset lajit, jotka sietävät tai kehittyvät sietämään olosuhteita lämmenneessä, hapettuneessa maailmassa. Ekojärjestelmämme muuttuu ihimisen toimien ansiosta ja uusi aikakausi alkaa eliömaailmassa. Tämä on vain yksi vaihe, joka voi päättyä esim. ihmiskunnan tuhotessa itsensä omaan mahdottomuuteensa, jolloin seuraava ekojärjestelmä muotoutuu planeettamme päälle.

Tässä yksi syy, miksi ihmislajina meidän tulisi keskittyä vain omaan selviytymiseemme. Selvisi se tai ei, elämä selviää maapallolla aina niin kauan, kunnes aurinkomme pamahtaa.

Sivut

Kommentit (51)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Peksa

Tässä yksi syy, miksi ihmislajina meidän tulisi keskittyä vain omaan selviytymiseemme.

Mikä sinut saa kuvittelemaan, että 'älykäs' apina voisi selviytyä muun luomakunnan tuhoutuessa?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Peksa

Tässä yksi syy, miksi ihmislajina meidän tulisi keskittyä vain omaan selviytymiseemme.Mikä sinut saa kuvittelemaan, että 'älykäs' apina voisi selviytyä muun luomakunnan tuhoutuessa?

Voisin vastata, että onko sillä mitään väliä. Toinen vastausvaihtoehto on, että ihminen valjastaa luonnon ja itsensä niin ovelan kestävästi (geenitekniikka, replikaattorit, ihmiskunnan väestön kontrollointi), että se onnistuu selviämään vielä pitkään tällä planeetalla ja levittäytymään toisille planeetoille ja tähtikunnille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Peksa
Tässä yksi syy, miksi ihmislajina meidän tulisi keskittyä vain omaan selviytymiseemme. Selvisi se tai ei, elämä selviää maapallolla aina niin kauan, kunnes aurinkomme pamahtaa.

Jokseenkin näin. Ihmisiltä toivottavasti jää tuleville maailmanvalloittajalajeille välittyy tietoa siitä, miten koko planeettaa EI tule ottaa käyttöön.

Harmi vain että saattaa kulua kauan, ennen kuin syntyy lajia, jonka edustajat näyttävät tältä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Peksa
Toinen vastausvaihtoehto on, että ihminen valjastaa luonnon ja itsensä niin ovelan kestävästi (geenitekniikka, replikaattorit, ihmiskunnan väestön kontrollointi), että se onnistuu selviämään vielä pitkään tällä planeetalla ja levittäytymään toisille planeetoille ja tähtikunnille.

Niin. Tuollaiset seikkailukirjat ovat kieltämättä aika suosittuja ja hyvin myyviä. Olen itsekin lukenut pari.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Peksa
Aweb
Peksa

Tässä yksi syy, miksi ihmislajina meidän tulisi keskittyä vain omaan selviytymiseemme.Mikä sinut saa kuvittelemaan, että 'älykäs' apina voisi selviytyä muun luomakunnan tuhoutuessa?Voisin vastata, että onko sillä mitään väliä.

Voisin vastata, että paskat sinusta ja sinun mietteistäsi sitten.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Peksa
Toinen vastausvaihtoehto on, että ihminen valjastaa luonnon ja itsensä niin ovelan kestävästi (geenitekniikka, replikaattorit, ihmiskunnan väestön kontrollointi), että se onnistuu selviämään vielä pitkään tällä planeetalla ja levittäytymään toisille planeetoille ja tähtikunnille.Niin. Tuollaiset seikkailukirjat ovat kieltämättä aika suosittuja ja hyvin myyviä. Olen itsekin lukenut pari.

Jos ei niihin usko, niin sitten voi lohduttautua sillä ajatuksella, että kun ihmiskunta on kuollut pois, niin selviyteet eliölajit valtaavat maan ja uusi aikakausi uusine suloisine eliöineen koittaa. Eli ihan sama, mitä nyt tehdään: aurinko pamahtaa joka tapauksessa muutamien miljardien vuosien päästä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Peksa

Jos ei niihin usko, niin sitten voi lohduttautua sillä ajatuksella, että kun ihmiskunta on kuollut pois, niin selviyteet eliölajit valtaavat maan ja uusi aikakausi uusine suloisine eliöineen koittaa.

Entäs jos sattuu kiinnostamaan ennen kaikkea se ihmisen selviytyminen? Kuinkas ötököiden selviytyminen siinä tapauksessa lohduttaa?

Ei ihmiskunta läpeensä mätä ole. Paljon on hienoa kulttuuria ja saavutuksia. Harmi että se kaikki tuhoutuu sen mädän aineksen vuoksi. Sen joka kuvittelee, että polttomoottori on hieno saavutus.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Peksa
Aweb
Peksa

Tässä yksi syy, miksi ihmislajina meidän tulisi keskittyä vain omaan selviytymiseemme.Mikä sinut saa kuvittelemaan, että 'älykäs' apina voisi selviytyä muun luomakunnan tuhoutuessa?Voisin vastata, että onko sillä mitään väliä.Voisin vastata, että paskat sinusta ja sinun mietteistäsi sitten.

Synkkyyteen ei kannata vaipua. Huomioi toki, että kirjoitin tämän kuitenkin toiveikkain ja optimistisin silmin, olettaen että: elämä säilyy, vaikka suurin osa nykyeliölajeistamme kuolisi, ja oletan kuitenkin suurella todennäköisyydellä, että ihmislaji kykenee lajina selviytymään teknologisen kehityksensä avulla. Olen ihmisyyden kannattaja.

peksa, olen täs useaan kertaan harkinnut jotta ottaisin haulikin ja lähtisin läiskimään vastaantulijoita, kaikkea epäkelvoksi kelpaamatonta ainesta, toimien näin geenien puhdistajana, eihän sillä mitään väliä mitä muut siitä ajattelee, kun ei muutkaan muista välitä.

JaskaJuuso
peksa, olen täs useaan kertaan harkinnut jotta ottaisin haulikin ja lähtisin läiskimään vastaantulijoita, kaikkea epäkelvoksi kelpaamatonta ainesta, toimien näin geenien puhdistajana, eihän sillä mitään väliä mitä muut siitä ajattelee, kun ei muutkaan muista välitä.

Älä nyt ihmisiä lähde läiskimään. Minä ainakin haluan elää, ja haluan jälkeläistenikin sekä sinun elävän. Toivottavasti sinäkin haluat elää ja muiden ihmisten elävän. Me voimme yhdessä tehdä siitä mahdollista. On luonnollista, että lajina pyrimme selviytymään. Tarkoitus oli vain tuoda näkökulma siihen, että eivät nykyiset eliölajit ole sinänsä korvaamattomia, kun uusia lajeja syntyy vanhojen tilalle. On aina syntynyt. Älä, JaskaJuuso, vääristä tätä synkäksi itsetuhoisuudeksi (itse olisin voinut jättää sen "onko sillä mitään väliä"-kommentin pois).

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Peksa
Aweb
Peksa
Aweb
Peksa

Tässä yksi syy, miksi ihmislajina meidän tulisi keskittyä vain omaan selviytymiseemme.Mikä sinut saa kuvittelemaan, että 'älykäs' apina voisi selviytyä muun luomakunnan tuhoutuessa?Voisin vastata, että onko sillä mitään väliä.Voisin vastata, että paskat sinusta ja sinun mietteistäsi sitten.Synkkyyteen ei kannata vaipua. Huomioi toki, että kirjoitin tämän kuitenkin toiveikkain ja optimistisin silmin, olettaen että: elämä säilyy, vaikka suurin osa nykyeliölajeistamme kuolisi, ja oletan kuitenkin suurella todennäköisyydellä, että ihmislaji kykenee lajina selviytymään teknologisen kehityksensä avulla. Olen ihmisyyden kannattaja.

Mutta entäpäs jos sinun, pienen, koulimattoman ihmisen henkilökohtaiset, päänsisäiset mietteet ovatkin perusteellisesti pielessä? Kannattaako siinäkin tapauksessa syöksyä sokeasti niiden perässä?

Itse ainakin ajattelen, että koska kukaan ei tiedä mitään varmasti, kannattaa pitää tietynlainen varovaisuus niissä asioissa, mitkä eivät koske puhtaasti vain ja ainoastaan omaa itseä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Peksa
JaskaJuuso
peksa, olen täs useaan kertaan harkinnut jotta ottaisin haulikin ja lähtisin läiskimään vastaantulijoita, kaikkea epäkelvoksi kelpaamatonta ainesta, toimien näin geenien puhdistajana, eihän sillä mitään väliä mitä muut siitä ajattelee, kun ei muutkaan muista välitä.Älä nyt ihmisiä lähde läiskimään. Minä ainakin haluan elää, ja haluan jälkeläistenikin sekä sinun elävän. Toivottavasti sinäkin haluat elää ja muiden ihmisten elävän. Me voimme yhdessä tehdä siitä mahdollista. On luonnollista, että lajina pyrimme selviytymään. Tarkoitus oli vain tuoda näkökulma siihen, että eivät nykyiset eliölajit ole sinänsä korvaamattomia, kun uusia lajeja syntyy vanhojen tilalle. On aina syntynyt. Älä, JaskaJuuso, vääristä tätä synkäksi itsetuhoisuudeksi (itse olisin voinut jättää sen "onko sillä mitään väliä"-kommentin pois).

juuri siltä se ei vaikuta, kun planeettaamme tuhoamme. on perin kapeakatseista juuri luontoihmisiä ylenkatsovilta sanoa, että nämä ovat kapeakatseisia, tajuamatta, että itse ovat..
se on itsetuhoisuutta, kun otat enemmän asioista selvää.

me olemme täysin riippuvaisia elinympäristöstämme ja sen monimuotoisuudesta, vaikkei ajattelematta näekään mitään tarkoitusta jollain pienellä ötökällä, sillä sellainen kuitenkin on. jokainen laji pitää toista lajia kurissa, toimien mikä mikin laji toiselle ravintona ja toiselle uhkana, kuin myös symbioosi kaverina. se on niin laaja järjestelmä, mitä ihmisen yksioikoinen järki ei ihan heti riitä käsittämään.

Alligaattorit ovat selvinneet, vaikka ekosysteemi maapallolla on käynyt monenmoisia muutoksia. Samoin on torakka. Miksemme mekin, kun olemme homo-sapiensina selvinneet niin Arabian-niemimaan kuumuudesta ja kuivuudesta kuin Grönlannin paukkuvista pakkasista?

Buddha taisi sanoa jotain muodon muuttuvaisuudesta ja väliaikaisuudesta. Sen takana on muuttumaton ja ikuinen todellisuus. Elämä ottaa muuttuvaisessa muotomaailmassa vain eri muotoja, joista me olemme yksi joka saattaa säilyä monia muita muotoja huomattavasti pidempään.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Peksa
Alligaattorit ovat selvinneet, vaikka ekosysteemi maapallolla on käynyt monenmoisia muutoksia. Samoin on torakka.

Olemme huomattavasti vaativampia otuksia kuin torakka. Ja alligaattorilla on käynyt hyvä tuuri, kun juuri sen vaatimat elinolot ovat säilyneet muiden muuttuessa. Nythän me olemme uhanalaistaneet senkin. Hyvä me!

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

JaskaJuuso
oletko varma siitä mistä muodoista hän puhui? vai oletko jäänyt kiinni siihen yhteen käsitykseen siitä lauseesta?

En ole nyt kyllä ihan varma. Mikäli kuitenkin ymmärsin huomautuksesi oikein, kritisoit sitä, että oletat minun sanoneen ihmisen olevan jotenkin ylväämpi muita muotoja. Jos näin on, niin sanon, että ihmisen muodossani minulla on taipumus säilyttää ihmismuodon säilyvyys, mutta näennäisesti puolueettomalla 'Buddhalais-tyyppisellä' järkeenpyrkiväisyydellä sanon, ettei millään muodolla ole mitään väliä, koska ne ovat väliaikaista. Siispä ihmisenä toteutan omaa muotoani ja kun pännii, niin pyrin kokemaan muodossani muodottomuutta kärsimystä välttääkseni. Näkisin kuitenkin, että ihmismuodolla on hyvät mahdollisuudet säilyä vielä hyvinkin pitkään.

HDMI
Seuraa 
Viestejä365
Olli V
Harmi vain että saattaa kulua kauan, ennen kuin syntyy lajia, jonka edustajat näyttävät tältä.

Muista eläinlajeista ihminen näyttää epämiellyttävältä eikä niillä ole kiinnostusta tuollaiseen. Emmehän mekään pidä apinoista ulkonäöllisesti.

Peksa
JaskaJuuso
oletko varma siitä mistä muodoista hän puhui? vai oletko jäänyt kiinni siihen yhteen käsitykseen siitä lauseesta?En ole nyt kyllä ihan varma. Mikäli kuitenkin ymmärsin huomautuksesi oikein, kritisoit sitä, että oletat minun sanoneen ihmisen olevan jotenkin ylväämpi muita muotoja. Jos näin on, niin sanon, että ihmisen muodossani minulla on taipumus säilyttää ihmismuodon säilyvyys, mutta näennäisesti puolueettomalla 'Buddhalais-tyyppisellä' järkeenpyrkiväisyydellä sanon, ettei millään muodolla ole mitään väliä, koska ne ovat väliaikaista. Siispä ihmisenä toteutan omaa muotoani ja kun pännii, niin pyrin kokemaan muodossani muodottomuutta kärsimystä välttääkseni. Näkisin kuitenkin, että ihmismuodolla on hyvät mahdollisuudet säilyä vielä hyvinkin pitkään.

jos tuota noissa muodoissa puhutaan vain niistä asioista mitä mielessä ja miten mielemme asioita kuvaillaan, jättäen todellisuuden sitten nähtäväksi sellaisena kuin se on kun on ensin tehty selvää omasta mielestä ja sen olemukseta?

JaskaJuuso

jos tuota noissa muodoissa puhutaan vain niistä asioista mitä mielessä ja miten mielemme asioita kuvaillaan, jättäen todellisuuden sitten nähtäväksi sellaisena kuin se on kun on ensin tehty selvää omasta mielestä ja sen olemukseta?

En ymmärtänyt ajatusta. Kokeile eri sanoin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat