Seuraa 
Viestejä45973

Miten Linuxiin, vaikka Fedoraan, saa asennettua ohjelman? Vaikkapa Mozillan. Latasin ohjelmapaketin, mitä sillä pitää tehdä?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Älä lataile mitään epämääräisiä paketteja mistään. Fedoraan ohjelmat asennetaan muistaakseni Yum-komennolla. Netistä löytää ohjeita. Itse en oikein muista tuota hommaa, kun ei ole tullut Fedoraa sataan vuoteen käytettyä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Olli V
Miten Linuxiin, vaikka Fedoraan, saa asennettua ohjelman? Vaikkapa Mozillan. Latasin ohjelmapaketin, mitä sillä pitää tehdä?

Fedora on Red Hatin johdannainen ja molempien, samoin kuin SuSE:n oletusarvo paketointimuoto on rpm -paketit:

rpm -Uvh

Mozillalla on oma pakkausmuotonsa.
chmod 755 (jos se on mozillan sivuilta)
ja suorita paketti.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paketin suorittaminen ei tunnu tekevän yhtään mitään.. Taidan asentaa uuden version Fedorasta, kun nyt on tässä koneessa Fedora 6, ja siinä selain Firefox 1.5

Enpä ole itsekään Fedoraa käyttänyt vuosiin, mutta onneksi netistä löytää ohjeita lähes kaikkiin linuxin ongelmiin. Syötin Googleen hakusanat "Firefox for Fedora 6". Hautuloksista löytyi mm. tällainen linkki:

http://devhen.wordpress.com/2006/12/18/ ... ra-core-6/

Kyseisestä ohjeesta löytyy ainakin 3 vaihtoehtoista tapaa asentaa Firefox Fedoraan, ja listattu ovat myös jokaisen vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet.

Opetellessa käyttämään linuxia oppii usein samalla käyttämään myös nettiä ja hakukoneita.

#etsi ohjelmaa
yum search ohjelman_nimi
# asenna
yum install paketin nimi

Asennukset onnistuu nykyään suht helposti myös pakettimanagerin
graafisen käyttöliittymän kautta, jonka pitäisi löytyä jostain
valikoista.

Itse paketteja ei "suoriteta" vaan ne "puretaan" eli asennetaan ja
sen jälkeen sieltä löytyy ajettava ohjelmatiedosto.

Jos sinulla on itse rpm-paketti sen voi tosiaan asentaa komennolla
rpm -Uvh paketti.rpm

Asennettavat tiedostot näkee ennen asennusta komennolla
rpm -qpl paketti.rpm ja asennuksen jälkeen rpm -ql paketin_nimi

Ajettavat ohjelmat asentuvat normaalisti /usr/bin-hakemiston
alle.

Komento rpm -qa listaa kaikki asennetut paketit ja tietoja paketeista
saa komennolla rpm -qi paketin_nimi

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
o_turunen
Lainaus:
"Miten Linux voidaan asentaa pelkän nettiyhteyden kautta?"

No vaikkapa lataamalla tuon Ubuntun. Tarvitset yhden 700 M rompun.

http://www.ubuntu.com/


Ei ole romppuasemaa.

Veikko
Onnistuisiko niin, että laittaa sen asennusrompun levynkuvan pyörimään virtuaalikoneeseen ja antaa sen rustata jollekin kovalevylle sen.
Olen miettinyt tuota, mutta eikö asennus jossakin vaiheessa sammuta konetta ja yritä käynnistyä rompulta?

totinen
Miten Linux voidaan asentaa pelkän nettiyhteyden kautta?

Jos käytössä on ennästään Linux, melko helposti lataamalla ISO ja purkamalla se omalle osiolleen ja lisäämällä grubiin kyseinen osio käynnistyvaihtoehdoksi. Vähän sama kuin cd:ltä asentaisi, paitsi huomattavasti nopeampaa ja hiljaisempaa.

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Gravity

Jos käytössä on ennästään Linux, melko helposti lataamalla ISO ja purkamalla se omalle osiolleen ja lisäämällä grubiin kyseinen osio käynnistyvaihtoehdoksi.
Koneessa on Windows. Pitäisi siis jotenkin pystyä muuttamaan käynnistyspartitiota. Onnistuuko Windows tai dos ohjelmalla? Entä jos asentaisi ISON toisessa koneessa kiintolevylle ja siirtäisi levyn sitten vanhalle koneelle?

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Osioiden muuttamiseen tulee Windowsin mukana esim. fdisk ja diskpart. Molemmat hävittävät alkuperäiset tiedot levyltä, windows ja dos mukaanlukien.
Symantecilla on siisti Norton PartitionMagic 8.0, mutta on sitten hintaakin. Ei ihan yhtä osioden järjestelyä varten kannata hankkia.
Jos ei ole romppuasemaa, niin sitten korppuasemasta. Muistaakseni joku Linux 2.01 1990-luvun alkupuolella vei kymmenisen korppua.
Tuota levykuvaa ei Windows taida oikein ymmärtää.

Suosittelen muuten http://www.suomi24.fi tietotekniikkapalstaa, on muuten kohtuullisen asiallinen, vaikka onkin ns. skeidan seassa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

o_turunen
Suosittelen muuten http://www.suomi24.fi tietojenkäsittelypalstaa, on muuten kohtuullisen asiallinen, vaikka onkin ns. skeidan seassa.

Linux-asioita uskaltaa kysellä palstoilla aika rohkeasti. Jos vahingossakaan sanoo jotain Windowsista, hyökkää välittömästi Unixkopla propakandoineen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat