Järjestöt vastustavat pullojen kierrätysjärjestelmää.

Seuraa 
Viestejä6541
Liittynyt8.11.2007

http://www.yle.fi/uutiset/24h/id78904.html

En ymmärrä, miksi kaupassa myytävät juomat pitää myydä pakattuina. Kertokaas nyt viisaammat. Jos esim olutta ja joitain juomia myytäisiin isoista säiliöistä asiakkaan omaan astiaan bensan tapaan, olisivat pakkaukset ilman muuta kierrätettäviä. Asiakas ostaisi tietyn litramäärän olutta tai vaikka Coca-Colaa omaan kannuun tai kanisteriin. Eri juomille tietysti eri väriset kannut. Myytiinhän maitoakin ennenwanhaan asiakkaan kannuun. Asiakas haki maitonsa tietysti aina samalla kannulla ja maito mitattiin litran mitalla. Nykyisin voisi käyttää bensamittarin tapaista mittaria.

Kommentit (10)

Vierailija

Kaljasta ja limukasta menee hapot, ja koska ennenvanhaa ei välitetty elintarvikevalvonnasta, tai siis semmosta ei ollut, niin pystyttiin kannuun jakeleen maidot... nykyään varmaa joku Bush julistas sodan suomeen jos mentäs jakeleen maitoa kannuun.. eihä semmonen sovi pöpöjä tulee.

Eli syy on varmaanki toi että litkut menee pilalle helpommin jos alettas tommoseen systeemiin... joka ei käy :F Käyttäähä ne nykyäänki ties mitä suoja-aineita JO ilmatiivissä pakkauksessa...

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6541
Liittynyt8.11.2007
Mandix
Kaljasta ja limukasta menee hapot, ja koska ennenvanhaa ei välitetty elintarvikevalvonnasta, tai siis semmosta ei ollut, niin pystyttiin kannuun jakeleen maidot... nykyään varmaa joku Bush julistas sodan suomeen jos mentäs jakeleen maitoa kannuun.. eihä semmonen sovi pöpöjä tulee.

Eli syy on varmaanki toi että litkut menee pilalle helpommin jos alettas tommoseen systeemiin... joka ei käy :F Käyttäähä ne nykyäänki ties mitä suoja-aineita JO ilmatiivissä pakkauksessa...


Miten niin kaljasta menee hapot ? Tuodaanhan kaljaa nykyisinkin pubeihin tietääkseni 50 l:n tynnyreissä ja lasketaan hanasta tuoppiin.
Maidonkin voisi tuoda kauppaan 200 l:n tynnyreissä ja laskettaisiin tankkauspistoolilla tai hanasta asiakkaan esim. 3 l:n kannuun. Mitä pöpöjä siinä nyt muka menee ?

Vierailija

Maitoa myytiin ennen jopa muovipusissa. Arvatkaas oliko se kätevä käyttää
Kartonkipakkaus on se mikä tekee maidon nykyisestä jakelusta niin hyvän. Pakkaus vie vähän tilaa ja on kätevä käyttää.

Oluttölkki on vain niin hhiton kätevä joka suhteessa, paitsi on kertakäyttöinen. Liideli muuten myy viiden litran säiliöissä olutta.

Vierailija
Ertsu

Miten niin kaljasta menee hapot ? Tuodaanhan kaljaa nykyisinkin pubeihin tietääkseni 50 l:n tynnyreissä ja lasketaan hanasta tuoppiin.

Kaljaa tuodaan sisään ravintoloihin 30l tankeissa. Olut on näissä esihapotettu ja se ajetaan hiilidioksilla täällä meillä Suomessa ulos. Tankin sisällä on siis aina happo ja tietty paine estämässä pöpöinvaasiota ja toisaalta olut ei sillä keinoin myöskään pääse väljähtämään (tulemaan hapottomaksi). Ongelmana voi olla pidempään seistessä ylihapokkuus, mutta ohjesääntönä toimii että avattu tankki myydään päivässä. Jos kulutus on pienempää niin silloin pitäisi pysytellä pullokamassa.

Toisaalta on myös käytössä 1000l säiliöitä suuremmissa paikoissa jotka tankataan tankkiautosta letkulla. Näissäkin olut on esihapotettu ja se lasketaan säiliön sisään laitettavaan aina uuteen nailonsäkkiin, jotta hygienia pysyy kunnossa. Ulos se sitten taas tässä tapauksessa ajetaan normaalilla paineilmalla kompressorista, mutta 1000l tankin sisällä olut ei ole kosketuksissa tähän normi-ilmaan vaan se on "hermeettisesti" suljettuna omassa pussukassaan. Suuri määrä verrattuna haihduttavaan pinta-alaan estää väljähtymistä.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Liittynyt29.8.2005
Ertsu
Mandix
Kaljasta ja limukasta menee hapot, ja koska ennenvanhaa ei välitetty elintarvikevalvonnasta, tai siis semmosta ei ollut, niin pystyttiin kannuun jakeleen maidot... nykyään varmaa joku Bush julistas sodan suomeen jos mentäs jakeleen maitoa kannuun.. eihä semmonen sovi pöpöjä tulee.

Eli syy on varmaanki toi että litkut menee pilalle helpommin jos alettas tommoseen systeemiin... joka ei käy :F Käyttäähä ne nykyäänki ties mitä suoja-aineita JO ilmatiivissä pakkauksessa...


Miten niin kaljasta menee hapot ? Tuodaanhan kaljaa nykyisinkin pubeihin tietääkseni 50 l:n tynnyreissä ja lasketaan hanasta tuoppiin.
Maidonkin voisi tuoda kauppaan 200 l:n tynnyreissä ja laskettaisiin tankkauspistoolilla tai hanasta asiakkaan esim. 3 l:n kannuun. Mitä pöpöjä siinä nyt muka menee ?

30 litran tynnyreitä ne on, ja se "kaljanjakelukone" lisää hiilidioksidin olueen vasta kulutuspaikalla. Lisäksi kaljalinjastot pestään melko usein, ilmeisesti sinne jotain sontaa kertyy melko nopeasti.

Ja vähän aiheen vierestä:
Yhdet sankarit vuosia sitten onnistuivat eräistä juhlista sosialisoimaan tälläisen kaljatynnyrin. Pitkin hampain sitä sittten kiskoivat alaikäisinä naamariin, ei ollut kuulemma täysin hapoton kalja kovin herkkua.

EDIT: Lithium näköjään kerkesi antamaan paremman vastauksen.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Vierailija

Näin sellaisen kiinteän säiliön erään vähemmän säntillisen juottolan takapihalla pelkässä karsinassakatoksen alla ja ihmettelin ettei kukaan janoinen ollut älynnyt siitä suoraan juomaan. Itse en viitsinyt kun ei ollut jano.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6541
Liittynyt8.11.2007
Jyde
30 litran tynnyreitä ne on, ja se "kaljanjakelukone" lisää hiilidioksidin olueen vasta kulutuspaikalla. Lisäksi kaljalinjastot pestään melko usein, ilmeisesti sinne jotain sontaa kertyy melko nopeasti.

Kirjoitin: "tietääkseni 50 l:n tynnyreissä", joten en tarkkaan tiennyt k.o. tynnyreiden tilavuutta. Paljonko sillä on käytännön merkitystä, onko tynnyri 30:n vai 50:n litran ??

Kun tuo systeemi toimii pubissa, niin miksei se toimisi kaupassa ??

Vierailija
Carlsberg DraughtMaster: hanaolutta kotona
Kirjoittanut Jyrki 3.10.2007 21:19. Kategoriat: Koti ja Sisustus, Ruoka ja Keittiö

Tässä ostos niille, joilla on liikaa rahaa ja tarve saada oluthana kotiin. Kyllähän tällaisesta mielellään laskisi itselleen vaahtopäisen kolpakon saunan jälkeen. Laitteen voisi sijoittaa vaikkapa olohuoneen sohvan viereen, jääkaapin kaveriksi. Hanaan laitetaan erikseen ostettava viiden litran tynnyri, jonka laite pitää sopivan koleana. Tynnyrin täytyy olla jo etukäteen viileä. Laite maksaa 187 euroa ja tynnyri 20 euroa. Siis hintaa tuopille kertyy 2 euroa. Hieman tyyristä hupia, mutta kaipa tällekin löytyy ostajia.

Lähde: http://www.comet.co.uk /hilavitkutin

Voi tuohon itsekkin tehdä oluen, joten ei mikään mahdoton värkki ole.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Liittynyt29.8.2005
Ertsu
Jyde
30 litran tynnyreitä ne on, ja se "kaljanjakelukone" lisää hiilidioksidin olueen vasta kulutuspaikalla. Lisäksi kaljalinjastot pestään melko usein, ilmeisesti sinne jotain sontaa kertyy melko nopeasti.

Kirjoitin: "tietääkseni 50 l:n tynnyreissä", joten en tarkkaan tiennyt k.o. tynnyreiden tilavuutta. Paljonko sillä on käytännön merkitystä, onko tynnyri 30:n vai 50:n litran ??

Kun tuo systeemi toimii pubissa, niin miksei se toimisi kaupassa ??

Anteeksi että vittuilin sinulle näinkin rankasti...

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Uusimmat

Suosituimmat