Seuraa 
Viestejä45973

Ilmeisesti sähkömagnetismi saadaan aikaiseksi kun sähköjohto kierretään sauvamaisen metallin ympärille ja sitten johtoon sähköä.

No, tuo johtoon menevä sähköhän etenee energia-aaltoina johdon ensimmäisiin atomeihin ja kun aalto hankautuu johdon ulospäin työntyvään energia-aaltoon, niin siitä syntyy energiahiukkasia, jotka sinkoutuvat johdon ensimmäistenm atomien ytimiin.

Ensimmäiset atomit siirtyvät kohti seuraavia atomeja, jolloin atomien ulospäin työntyvät energia-aallot hankautuvat vastakkain aikaisemma vaiheessa ja näin tiheämmistä energia-aalloista syntyy energisempiä energiahiukkasia, jotka sinkoutuvat aaltojen hankautumisen jälkeen seuraaviin atomeihin jne.

Nyt kun sen sauvamaisen metallin atomit myös tönivät toinen toisiaan poispäin, kun atomien ytimistä työntyy koko ajan laajenevia energia-aaltoja,

niin silloin tuosta sauvamaisesta metallista vapautuva energia eli tila ei pääse sähköjohdon läpi, vaan se tempautuu tuohon johdon sisällä ketjureaktiona siirtyvään energiavirtaan mukaan

ja näin saamme sauvamagneetin.

Tavan magneetissahan atomit ovat järjestyneet jonoon ja näin tavan magneetissa on käynnissä koko ajan energian eli tilan virtaaminen ketjureaktiona atomien ytimiin ja ja atomin toisella puolella energia-aaltoina seuraavien atomien ytimiin jne.

No magneettihan kuitenkin ikäänkuin vetää metalliesineitä puoleensa joka puolelta, myös siltä puolelta, josta sitä tilaa eli energiaa virtaa poispäin enemmän?

( On helppo ymmärtää, että metalliesine hakeutuu magneetin toiseen päähän, koska sinne tila virtaa.

Eli metalliesineistä vapautuu niin paljon enemmän energiaa eli tilaa, että sen tilan virtauksen mukaan tempautuminen tempaa koko sen esineen mukaansa, josta sitä energiaa avautuu.

Toisesta päästä magneettia sen sijaan virtaa sitä tilaa eli energiaa ulos ja luulisi, että tuo tilan virta työntäisi metalliesineitä poispäin itsestään, mutta mutta.

Nuo energia-aallot osuvat metalliesineen atomien ulospäin työntyviin energia-aaltoihin ja hankatuessaan niihin, niistä syntyy energiahiukkasia, jotka tönivät metalliesineen atomit lähemmäksi seuraavan kerroksen atomeja, jolloin myös siellä olevat aallot hankautuvat seuraavan kerroksen atomien ulospäin työntyviin aaltoihin normaalia aikaisemmin jne.

Kun tuo ketjureaktio etenee koko metalliesineen läpi, niin silloin tuo tila eli energia, joka tuli magneetin päästä ulos ja osui metalliesineeseen, on aiheuttanut ketjureaktion, jonka ansiosta metalliesineen toisesta päästää avautuu energiaa ja sillä energialla itse metalliesine liikkuu kohti magneettia tai ainakin pysyttelee paikoillaan, jolloin laajenevien atomien ansiosta metalliesineen ja magneetin pinnat kohtaavat ilman muuta voimaa. )

Oleellista tässä on se, että metalliesineistä avautuu suurin piirtein saman tiheyden omaavaa energiaa eli tilaa ja vieläpä samalla aallonpituudella.

Itseasiassa tuo energia-aaltojen tiheys ja aallonpituus ovat juuri ratkaisevia asioita magnetismissa, koska liikutettaessa magneettia kohti metalliesinettä, jossakin vaiheessa molemmista avautuvat energia-aallot saavat aikaiseksi sen, että molemmista alkaa avautua energiaa eli tilaa niin, että ne menevätkin lomittain ja näin niistä ei synnykkään uutta tilaa magneetin ja metalliesineen väliin ja näin molempien laajenevien esineiden pinnat tömähtävät yhteen.

kahden sauvamagneetin päästä virtaa kuitenkin tilaa niin paljon, että silloin magneettien tietyt päät hylkivät toisiaan, tehän tiedätte, mitä tarkoitan.

muista aineista taas vapautuu niin eri tiheyden ja eri aallonpituuden energia eli tila-aaltoja, että törmätessään ja hankautuessaan toisiinsa noista aalloista syntyy uutta tilaa laajenevien esineiden väliin ja näin ne pysyvät erillään toisistaan.

;):)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Sähkö on vain liikkeen sysäys eteenpäin eli putkimainen liike aineen sisällä. Sen takia esim sähköisku tuntuu nopealta pistemäiseltä kivulta, ja se sähköisku menee tankomaisena ihmisen sisään sekoittaen vähäsen atomijärjestystä. Eli sähkö on liikettä joka on energiaa ja joka on aikaa. Sähkö = aika

teini

Eli sähkö on liikettä joka on energiaa ja joka on aikaa. Sähkö = aika

Ja koska tunnetusti aika on rahaa, voimme näitä synonyymejä soveltamalla todeta, että itseasiassa

E=raha

Ja eikun shampanjaa Espooseen. (Sori, oli pakko)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sähkömagneetin voimakkuus riippuu siitä, kuinka paljon virtaa kiertää sen rautaytimen ympärillä. Virran vaikutus kertautuu aina riippuen siitä, kuinka monta kierrosta sähköjohdinta on sen raudan ympärillä.

Sähkö on elektronien liikettä. Magneettikenttä syntyy varausten liikkeestä. Magneettikentän liike tai muutos liikuttaa varauksia, joten ilmiöt ovat toistensa peilikuvia.

Liikuttamalla magneettia saadaan elektronit liikkumaan johdossa, liikuttamalla elektroneita johdossa saadaan magneetti liikkumaan.

Kestomagneeteissa yksittäiset elektronit ovat pyöriviä varauksia joilla on niinsanottu spin. Kun nämä varaukset osoittavat samaan suuntaan toistensa kanssa, materiaaliin tulee selvästi havaittava magneettikenttä. Jos spinit osoittavat satunnaisiin suuntiin, niin ne kumoavat toisensa ja ulkoista magneettikenttää ei ole.

Raudanpalan voi magnetisoida altistamalla se tarpeeksi voimakkaalle magneettikentälle, jolloin elektronien/atomien spinit kääntyvät samansuuntaisiksi ja kappaleeseen jää magneettikenttä.

Samoin magneetista voi tehdä tavallista rautaa täräyttämällä sitä eri suunnista voimakkailla magneettkientillä, jolloin spinit kääntyilevät takaisin satunnaisiin suuntiin ja magneettikenttä kumoutuu.

Tuo kuva magneetista sopii ajatukseeni kuin nakutettu.

Kestomagneetin atomeista avautuu energia-aaltoja rytmissä ketjureaktiona.

kaksi atomikerrosta ovat vierekkäin, edellinen on työntänyt toisen kerroksen toisen lähelle, jolloin molempien ulospäin työntyvät energia-aallot hankautuvat aaltojen ollessa vielä niin tiheitä, että niistä syntyy niin energiset energia-hiukkaset, että ne saavat seuraavan kerroksen atomit siirtymään sen verran lähemmäksi seuraavaa atomikerrosta, että ketjureaktio jatkuu ja jatkuu ja jatkuu.

Kun magneettia täräytetään voimakkailla magneeteilla yhtä aikaa eri suunnista, tuo ketjureaktio samaan suuntaan häviää.

jos rautakappaletta käsitellään voimakkaalla magneetilla ja sen energia-aalloilla, tuo ketjureaktio saadaan aikaiseksi ja se säilyy.

Lue myös aihe Ajatus.

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat