Seuraa 
Viestejä45973

Monet foorumilaisista ovat hyviä ruoanlaittajia, tai ainakin ovat ajoittain keskustelleet innokkaasti kulinaristisista aiheista. Keittiössä tapahtuu myös paljon kommelluksia. Kerätään tälle saitille omat pahimmat (tai parhaat) keittiössä tapahtuneet mokat.

Kerron lyhyesti yhden omistani: Olen tiennyt aina, että kananmunaa ei saa laittaa mikrouuniin, koska se räjähtää siellä. Vaan minä poloinen kun luulin vielä pari vuotta sitten, että kysymys on raaoista, kuorimattomista munista.
Niinpä laitoin eräänä aamuna kovaksi keitetyn, kuoritun kananmunan mikroon ja lämmitysaikaa muistaakseni 40 sekuntia. Uskokaa tai älkää: muna räjähti tuusan nuuskaksi uunissa; jälkien siivoaminen kesti parikymmentä minuuttia. Jos ette usko, kokeilkaa itse.

Sivut

Kommentit (22)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Lieskoja on tullut - useammankin kerran. Viime kesänä grillatessani jättikatkarapua (kilpailussa) tiesin, että alumiinifolion päällä oleva öljy voi syttyä koska vain, mitä kuumempaa kuitenkin, sen parempi. Sain juuri ravut kypsiksi ja pois, kun öljy leimahti - siinä sitten parilla grillipihdeillä heittelen palavaa foliota hetken aikaa ilmassa samalla tähyillen sopivaa paikkaa minne sen laskea. Palokunta oli paikalla ja hymy oli heillä herkässä

Nyt tuli laitettua kurkkua väärään paikkaan. Kehittelen juuri tonnikala-hampurilaista. Tuli aika toimivaa jo heti ensimmäisestä versiosta - mutta tuo kurkku ei toiminut. Sämpyläkin täytyy miettiä uusiksi. Täytyy mennä ostamaan lisää tonnikalaa.

Marinoi tuore vihreä kurkku inkiväärissä ja seesaminsiemenissä, niin johan luulisi toimivan. Muita mausteita maun mukaan, muttei överisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Bodum
Marinoi tuore vihreä kurkku inkiväärissä ja seesaminsiemenissä, niin johan luulisi toimivan. Muita mausteita maun mukaan, muttei överisti.

Ajattelin leikata sen ohuiksi viipaleiksi ja marinoida mirinissä ja riisiviinietikassa.

Panin taikinakulhon uuniin hautumaan ja lämmöt hetkeksi päälle. Huomio kiinnittyi muualle ja uunissa ollut grillivastus paahtoi kulhon uuteen uskoon. Jotenkin kuin ne surrealistiset kellot...

Volitans
Bodum
Marinoi tuore vihreä kurkku inkiväärissä ja seesaminsiemenissä, niin johan luulisi toimivan. Muita mausteita maun mukaan, muttei överisti.



Ajattelin leikata sen ohuiksi viipaleiksi ja marinoida mirinissä ja riisiviinietikassa.

Mistä muuten olet miriniä hommannut? Alkosta ei löydy, ja ruokakaupat eivät saa myydä =(

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Bodum
Volitans
Bodum
Marinoi tuore vihreä kurkku inkiväärissä ja seesaminsiemenissä, niin johan luulisi toimivan. Muita mausteita maun mukaan, muttei överisti.



Ajattelin leikata sen ohuiksi viipaleiksi ja marinoida mirinissä ja riisiviinietikassa.



Mistä muuten olet miriniä hommannut? Alkosta ei löydy, ja ruokakaupat eivät saa myydä =(

Ruokakaupasta, muistaakseni Citymarketista, se on sitä noin 1%:sta ja sen pitäisi maistua samalle, kuin "aidon" noin 14%:sen. Alkoon olisi kyllä kiva saada tuota aitoakin!

Kerran laitoin perunat kiehumaan kattilaan, kun yllättäen kaveri soitti apuun. Hän oli jäänyt autollaan kiinni pikkutielle n. 10 km:n päähän.
Läksi hetimiten toimimaan ja keräilin köysiä, lankkuja ym. tarvikkeita peräkärryyn ja hurautin matkaan.
Kun sitten puolentoista tunnin kuluttua palasin kotiin, säikäys oli melkoinen, kun alakerran palovaroittimet huusivat ja talo oli savua täynnä. Muistin kyllä heti perunat, mutta ehdin jo luulla tulipalon syttyneen.
Useamman päivän tuntui nenässä palaneen käry, tuuletuksista huolimatta.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Kaveri laittoi pussikanakeittoa kiehumaan. Otti samalla vähän pohjia ja unohti keiton ja lähti ravintolaan.

Takaisin palatessa ihmetteli palaneen käryä. Koko rappukäytävässä oli palaneen käryä. Koko kämppä haisi palaneelle. Vaihtoon menivät verhot, petivaatteet - kaikki!

Vielä noin puolen vuoden jälkeenkin tuo palaneen käry oli haistettavissa jopa rappukäytävässä!

Ala-asteikäisenä ajattelin olla koulupäivän jälkeen omatoiminen ja päätin paistaa munakkaan. En tiennyt missä rasvassa se kannattaisi paistaa, joten päätin valita paistinpannulle munkkirasvan. Munakkaasta ei tullut hyvänmakuinen.
Hauskinta keittiössä on ollut takavuosina erään kerran, kun olimme kaverini kanssa tukevasti pöllyssä ja päätimme valmistaa pizzan...

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Joskus pienenä tuli laitettua hieman hämärissä oloissa kanelia riisipuuroon - oikein paljon, se kun maistui hyvälle. Järkytys oli aikamoinen, kun ensimmäisen lusikallisen söin! Ei se mitään kanelia ollutkaan, vaan cayannepippuria!

Täti taas tarjosi kerran karviaishilloa, johon oli laittanut sokerin tilalle suolaa!

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Ensimmäistä kertaa ankan rintaa valmistaessani siivosin tarkoin koko rasvaisen nahkaosan pois. Pitäähän file nyt putsata moisista läskeistä!

Kuivaa känttyä tulin valmistaneeksi. Opin sentään kerrasta, että siihen nahkaan ei kosketa (viiltoja lukuunottamatta), se on hyvin olennainen osa kypsennyksessä ja antamaan makua.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Olli V
Ulkona kokkaillessa pikkulintu lensi kattilaan. Ja kehtasi kuolla sinne! Voisi pikkaiset kunnioittaa pöperöäni!

Siinähän se hyvin esikypsyy, kai heitit sen grilliin lopuksi saamaan vähän rapeutta?

Gastronomian isä Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) kirjoittaa pikkulinnuista mm. seuraavaa:

"Vain harvat tietävät, miten pikkulintuja syödään."

"Valitkaa reilusti rasvassa tihkuva pikkulintu, tarttukaa sitä nokasta, ripotelkaa vähän suolaa päälle, poistakaa kivipiira, sovittakaa tipu mukavasti suuhunne, purkaa se poikki sormianne myöten ja alkakaa tarmokkaasti pureskella: siitä puristuva runsas mehu kietoo helmaansa koko makuaistielimenne ja saatte nautinnon, joka on rahvaalle tuntematon".

Aikamoinen möhläys oli, jos heitit linnun pois?

Volitans
Olli V
Ulkona kokkaillessa pikkulintu lensi kattilaan. Ja kehtasi kuolla sinne! Voisi pikkaiset kunnioittaa pöperöäni!
---

Aikamoinen möhläys oli, jos heitit linnun pois?

Se oli silloin lintuinfluessan kohuaikaa. Kaadoin pöperöni lintuineen rajaojaan.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18657

Oikeastaan karmivin sotku ikinä syntyi, kun väänsin pannukakkua viilistä. Kun tiesin, että kaikki vanhat puurot ja pottumuusit voi lykätä pannariin, niin miksei sitten viiliäkin. Kauhiaa moskaa siitä tuli. Likka virnuilee aiheesta vieläkin, vaikka siitä on jo reilut 10 vuotta aikaa.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Niin mutta kuka on polttanut veden pohjaan? Minä nuorena olen. Asunto oli täynnä savua kun heräsin. Ja vesikattila ihan musta. Semmoinen vedenkeitto se oli. Kun nukahdin.

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151
teijoster
Niin mutta kuka on polttanut veden pohjaan? Minä nuorena olen. Asunto oli täynnä savua kun heräsin. Ja vesikattila ihan musta. Semmoinen vedenkeitto se oli. Kun nukahdin.

Joo, ei mikään mukava haju tule kun keittää tee vettä niin kauan, että se kattila on käytännössä tyhjä.. Itselleni on käynyt samanlailla, tosin muistin juuri käydä kattomassa ennenkuin se oli ihan tyhjä..käry oli kyl kaamee.. Pelekkää höyryä oli jälellä siellä..

Olen fiksu ja älykäs!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat