Seuraa 
Viestejä45973

Elikkäs tiedän ettei viruksia prioneista puhumattakaan aina luokitella edes eläviksi, mutta haluaisin tietää, että kauan normaalissa ympäristössä esim: HI ja hepatiitti-C selviytyy, HI´stä löysin että periaatteessa vain tunteja (eikä ihme sillä mitä monimutkasempi virus sitä heikompi, mutta lähinnä toi hepatiitin laita. Jospa täältä löytyisi joku virologi tähän vastaamaan.

toisinsanoen, kauan esimerkiksi kuivassa veressä on aktiivisia eli potentiaalisesti tartuntaa aiheuttavia Hep-C viruksia

Kommentit (1)

Mielenkiintoinen kysymys. Kanadan terveysviraston sivuilla lukee, että B-hepatiittivirus selviää kuivassa veressä pitkiä aikoja, viikkoja, ja C-hepatiittivirus on oletettavasti samaa maata. Samoilla sivuilla kerrotaan tuo, minkä itsekin toit esille, että HIV kuolee kehon ulkopuolella kuivissa olosuhteissa tunneissa.

Mielenkiinnosta katselin myös muiden viruksien hajoamista kehon ulkopuolella:
herpes - tunneissa
vesikauhuvirus - nopeasti auringonvalossa, säilyy paremmin pimeässä ja viileässä
keltakuumevirus - ei selviä (ei tarkennusta)
pusutautia aiheuttava virus - päiviä huonelämmössä, jääkaapissakin pari päivää
Ebola - huoneenlämpöisessä veressä tai kuolleessa ruumiissa useita viikkoja, ei kuitenkaan kauaa kuivuneena

Viruksilla ei ole itsesäätelykykyä isäntäeliön ulkopuolella, joten ne tuhoutuvat olosuhteissa, joissa proteiinit ja nukleiinihapot - eli viruksen rakennusaineet - tuhoutuvat. Kuumuus, jotkin kemikaalit, ääri-pH, säteily ja hyvin alhainen kosteuspitoisuus tuhoavat virukset, joskin joidenkin proteiinit ovat hyvin kestäviä ääriolosuhteissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat