Seuraa 
Viestejä45973

Tutun psykiatrin neuvosta ja reseptillä sain unettomuusongelmaani erikoisen lääkkeen, nimittäin Orionin Ketipinorin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketiapiini


Seroquel® on reseptivalmisteinen, tablettimuotoinen neurolepti, jonka vaikuttava aine on ketiapiini. Ketiapiini vaikuttaa lähinnä serotoniinin ja dopamiinin toimintaan lievittäen psykoottisia oireita, kuten kuulo- ja näköharhoja, harhaisia ajatuksia ja käytöstä, sekä sekavuutta. Seroquelilla hoidetaan pääasiassa skitsofreniaa ja maniavaiheita. Lääkettä käytetään yleisesti myös ensisijaisen masennuslääkkeen lisäksi muun muassa nukahtamisvaikeuksiin.

Lääke näyttäis olevan käytetty mm. skitsofrenian ja sen maniavaiheen hoitoon . Unettomuuteni johtuu lähinnä aiemmin kokemastani "kriisistä" sekä nykyisemmin tähän tottumiseen.

Nappasin kotva sitten (1:50) pienen hassun ruskean tabletin. Mitä luulette tiede.fi, tipahdanko nyt vai tunnin päästä? Tuleeko pelkotiloja tunnin vai vuorokauden päästä?

Sivut

Kommentit (22)

Kello on nyt 2:11. Tuntuu kuin tulisi selkää pitkin takaraivoon jotain kylmiä aaltoja, ehkä. Vaikuttaa myös siltä, että haukottelen todella syvästi - toivottavasti leukaluut kestää tämän. Katsotaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tyypillisimpiä haittoja ovat uneliaisuus, voimattomuus, hypotonia, takykardia, huimaus, ruoansulatuskanavan oireet, painon nousu, suun kuivuminen, päänsärky, sekä riniitti. Ketiapiinin yliannostus voi olla hengenvaarallinen.

Takykardia vaikuttaa ikävältä, olenhan varmaankin perimässäni raahaamassa mokomaa. Isäukko 65v potee juuri tätä aktiivisesti.

Yliannostus? Googlasin niin moniongelmaiset tukiaseman keskusteluissa vetävät samaa ainetta 500mg päivässä.

PS. No tämä näytöltä lukemiseen tarvittavan skarppauksen määrä on lisääntynyt. Joka kirjaimeen tulee panostettua ja niska tuntuu kylmältä. Uskoisin, että vaikuttaa, tunnistan (uskoisin) kyllä lumeoireet.

No nyt (2:27) keho reagoi kuin olisi todella rankassa kännissä. Kirjoittelen tätä yksi silmä auki koska tuntuu näkyvän kaikki kahtena. Heilun tässä penkillä hieman eestaas, hidasta toimintaa ja välillä käyvät vahingossa molemmat silmat kiinni yhtäaikaa. Uh oh.

salai
Seuraa 
Viestejä8275

Kuka on re?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

re: Lue lääketiede ja terveys -osiossa oleva ketju "Suomi Psykoosilääkityksen DDR". Henkilökohtaisesti en ymmärrä, miksi näin voimakkaita ja paljon riskejä sisältäviä lääkkeitä käytetään unettomuuden hoitoon. Oletko kokeillut muita, lääkkeettömiä keinoja unettomuuteen? Luonnollinen uni on parempaa kuin lääkkeillä aikaansaatu. Yksi hyväksi osoittautunut keino on mm. suggestioterapia. Tuolla oli artikkeli aiheesta, ja muutakin tietoa.
http://www.unettomat.net/index2.html

Kontenneuker
Seuraa 
Viestejä159

Hirveetä paskaa!! Otin yhden tabun unensaantiin sillä seurauksella että tunnin kuluttua sydämen lyöntinopeus kiihtyi yhtäkkiä aivan älyttömäksi. Koittaa siinä sitten nukkua kun sydän takoo ja jättää lyöntejä välistä koko ajan.

Lopulta kuienkin nukahdin sillä tipauttava vaikutus oli todella vahva. Iloa ei kestänyt kauaa sillä toinen jalka meni uskomattoman levottomaksi. Sitä ei voinut pitää paikoillaan lainkaan sillä liikkumattomana hermoon/lihakseen tuli uskomattoman viheliäinen polte joka lähti vain rasittamalla raajaa jotenkin. Ei siis varsinaista kipua vaan jotain skitsottavaa superlevottomuutta. Sanotaan nyt näin että sanat eivät riitä kuvaamaan tunteen vastenmielisyyttä.

Tuo tunne lievittyi ainoastaan kyykkäämällä kevyet painot selässä tai hypähtelemällä, eli rasittamalla jalan isoja lihaksia. Ongelma oli se että tässä vaiheessa lääkkeen väsyttävä vaikutus oli niin vahva että pelkkä silmien auki pitäminen ja sängystä nouseminen oli työn ja tuskan takana.

Oli muuten painajaismainen yö ja lääkkeet menivät vessanpönttöön tämän jälkeen.

Osaako kukaan sanoa mikä ihme siihen mun jalkaan iski? Olen kuullut että muillekin täysin terveille ihmisille on tullut noita pahoja sydänoireita tuosta moskasta. Mutta väsyttämään se todellakin pistää tehokkaasti.

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
Kontenneuker

Osaako kukaan sanoa mikä ihme siihen mun jalkaan iski?

Levottomat jalat - oireyhtymä?
Levottomat jalat -oireyhtymä (RLS)
Mitkä ovat RLS:n syyt?

RLS on vielä huonosti tunnettu. Kyseessä on neurologinen sairaus, johon liittyy keskushermoston dopamiiniaineenvaihdunnan häiriö.

http://www.levottomatjalat.com/levottomat_jalat.html

tosta tuli mieleen mulla käy noin muihinkin lihaksiin välillä. esim paniikkikohtauksen tullessa. iha hel**tin ärsyttävää. on sellanen olo että tekis mieli nyrkkeillä painia potkia hakata riehua ja huutaa samaan aikaan vaikka väsyttäski. hyrr. lihakset tuntuu ylienergisiltä tj.

ja sit jos käy salilla niin usein ylävatsalihaksiin tulee tollanen juttu. oon yrittäny venytellä enemmän mut silti se välillä vaivaa.

Heräsin aamulla tai aamuyöstä istumassa vessan pöntöllä. Muistikuvat loppui siihen. Kävin sitten oikeasti puoliltapäivin herättyäni varmuuden vuoksi katsomassa vessaa ja näky vahvisti muistikuvan: pöksyt olivat lattialla siinä pöntön edessä. Olen varmaankin herännyt, todennut että voisi mennä sänkyyn asti ja aloittanut homman kuoriutumalla housuista siinä pöntöllä jäkittäessäni.

Mutta hyvin nukutti tuo lääke - vaikkei kyse siis ollutkaan tavallisesta unilääkkeestä. Tiedän kyllä, että aineilla nukkuminen ei ole pitemmän päälle hyväksi ja ongelma on ollut "työn alla".

väläys
re: Lue lääketiede ja terveys -osiossa oleva ketju "Suomi Psykoosilääkityksen DDR". Henkilökohtaisesti en ymmärrä, miksi näin voimakkaita ja paljon riskejä sisältäviä lääkkeitä käytetään unettomuuden hoitoon. Oletko kokeillut muita, lääkkeettömiä keinoja unettomuuteen? Luonnollinen uni on parempaa kuin lääkkeillä aikaansaatu. Yksi hyväksi osoittautunut keino on mm. suggestioterapia. Tuolla oli artikkeli aiheesta, ja muutakin tietoa.
http://www.unettomat.net/index2.html

Joo toki kaikki on googlattu, jotkut toimii ja jotkut ei. Ei tätä kokeilemaani ainetta olekaan tarkoitus vetää jatkuvasti vaan otin näin kokeeksi kymmenen kappaletta. Jos tarvitsee pitkät ja hyvät unet niin tietysti näitä voi ottaa.

Varsinainen uniongelmani on liian aikaista heräämistä.

Kontenneuker
Seuraa 
Viestejä159
totinen
Kontenneuker

Osaako kukaan sanoa mikä ihme siihen mun jalkaan iski?

Levottomat jalat - oireyhtymä?
Levottomat jalat -oireyhtymä (RLS)
Mitkä ovat RLS:n syyt?

RLS on vielä huonosti tunnettu. Kyseessä on neurologinen sairaus, johon liittyy keskushermoston dopamiiniaineenvaihdunnan häiriö.

http://www.levottomatjalat.com/levottomat_jalat.html

Sehän se oli ja aiheuttajana tuo lääke. Enpä ollut taudin nimestä arvannut että kyseessä on oikeasti viheliäinen oire. Tuota en kyllä toivo kenellekään, sen verran tuskallista oli.

Sattu aika sopivasti itselläni ollut vähän samankaltaista lääkäri antoi mirtsatsapiinia ja temestaa pitkä aikaisen unihäiriön hoitoon. Epäili, että elämäntilanne aiheuttaisi masennusta jne. Olisiko niin että unettomuus aiheuttaa masennusta ja toisinpäin ?

Vpää
Sattu aika sopivasti itselläni ollut vähän samankaltaista lääkäri antoi mirtsatsapiinia ja temestaa pitkä aikaisen unihäiriön hoitoon. Epäili, että elämäntilanne aiheuttaisi masennusta jne. Olisiko niin että unettomuus aiheuttaa masennusta ja toisinpäin ? :roll:

Noh, mulla ei ole masennusta. Unettomuus kyllä vaivaa, yö tuntuu tyhmältä sekä tylsältä vaiheelta jonka vois periaateessa skipata tyystin. Toki väsyttäis ihan liikaa jos näin tekis..

Oma ongelmani on että yö on liian täynnä tekemistä.

Paras aika tehdä yhtään mitään johon täytyy keskittyä (huom. mielipide!).

Ja siksi menenkin nukkumaan usein aamun sarastaessa.

Jahas tällanen avaus no itse käytän samoja lääkkeitä (käyttäny jo vuoden verran) skitsofreniaa 400mg illas otetaapas naammaa ja kerrotaapa miten vaikuttaa ''lievällä'' yliannostuksella vaikkaki lääkärin määräämä annostus onkin

19:00 konneen kellon mukkaa otin lääkkeet vaikutus alko heti kömpelöittää ja tyhjä tunne kalvaa päätä kun meinaa toimia niin asioista ei meinaa tulla mittää esim kokelin tossa uusien kenkien sisältä ottaa paperit pois ..ja puhe sammaltaa..ja pistelee oikealle puolen aivolohkoa

LAPSET LAPSET::::
HOW ABOUT A LITTLE HUSH DEAR A LITTLE JIG JIG A LITTLE BOUNCE AROUND BUSH WOULD YOU LIKE TO PUSH ME INTO PARSLEY, IT LOOKS TO ME DEAR, THAT YOU GOT PLENTY THERE PUSH

IM A PLAYTUPUS! WHEEE! DECK THE HALLS WITH BOUGHS OF HOLLY LAAALALALALALAALALALALLLAAA HANNELE LAURI JA OISKOHANSE SIINÄ

19:30 väsymys alkaa painaa päätä olo alkaa menemää kaamosmaiseksi pistely hävisi aivoista ..sydämen lyönit hiljentyny ja hengitys syventyny näkö ja kuulo harhoja ilmeentyny ja skitsofreniaa pitäs vaikuttaa nämä lääkkeet noh kolmen metrin päähän vaikea nähä kun näkö vetää usvamaiseksi sill etäisyydel jonku takia luultavasti lääkkeitten aiheuttama sivuvaikutus ja keho alkanu tärisemään

20:15 näkö ja kuulo harhoja vaan jatkuvasti ..sydämen lyönnit kiihtyny haittasi vähän piipun rassausta kun sen rassasin joutessani ..seisaalteen ei pysty nousemaa kun meinaa taju lähteä joten joutuu edetä konttaamalla.. pientä paniikin tunnetta päällä ja oksettaa mut pidellä joutuu kun ei jaksa rappuja pitkin kontata alakertaa ..pientä sekavuutta ..tunnon häviämistä takaraivo tunnoton ja varpaat ja käsistä katuaa välillä tunto

20:45 hirveä olo kalvaa sydän lyö välillä rytmihäiriöitä hiki valuu harhat voimistuneet otsa menny kylmäksi nukahtaminen ei onnistu ..nälän tunne kasvanu ..lihaksia nykii ja kouristuksia pulssi hipoo melekeen varmaa kahtasataa hengitys tiheä

20:03 pitihän tos syömäs kävässä ku toi nälän tunne vaivas mutta se syöminen sitte oliki sellasta temppuilua ku nielusta kadonnu tunto et tuntu tukehtuvansa siihen ruokaan ..pumppu (sydän) iskee vielki kunnon tahtia niinku ois 400metrin pikajuoksun juossu takaraivoa pistelee nukahtaminen on vaikeet ainaku on nukahtamaisillaan niin kroppa säpsähtää ku ois säikähtäny jotakin ja sen heräämisen jälkeen maailma vilkkuu silmissä niinku joku nopeaa tahtia pistäs valot päälle pois päälle pois päälle pois..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat