Seuraa 
Viestejä45973

Näyttää siltä, että myös Marsin napajäätiköt ovat sulamassa yhtäaikaa Maan jäätiköiden kanssa?

Onko tämä ymmärrettävä niin, että ihmiskunta on tuhoamassa oman Planeettansa lisäksi koko aurinkokunnan?

Vai olisiko niin, että lämpötilojen muutokset aiheutuvat auringon aktiivisuuden heilahduksista, sekä lukemattomista meille vielä tuntemattomista tekijöistä, kuten aurinkokunnan sijainti linnunradalla?

http://news.nationalgeographic.com/news ... rming.html
http://news.nationalgeographic.com/news ... ing_2.html

Sivut

Kommentit (31)

Leone
Seuraa 
Viestejä4564

Aika hauska artikkeli:

"Wobbles in the orbit of Mars are the main cause of its climate change in the current era," Oxford's Wilson explained. (Related: "Don't Blame Sun for Global Warming, Study Says" [September 13, 2006].)

All planets experience a few wobbles as they make their journey around the sun. Earth's wobbles are known as Milankovitch cycles and occur on time scales of between 20,000 and 100,000 years.

These fluctuations change the tilt of Earth's axis and its distance from the sun and are thought to be responsible for the waxing and waning of ice ages on Earth. "

Argumentti koski siis Marsin jäätiköiden sulamista viime vuosina ja vasta-argumentiksi kaivettiin taannoinen juttu, jossa käsitellään kymmenien tuhansien vuosien mittaisia planetaarisia kiertosyklejä.

Sama aviisihan kertoi juuri Suomen jääkarhuista. Huh hah hei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mistään muusta ei pidä olla huolissaan kuin meteoriiteistä tai auringon lopullisesta sekoamisesta.

Aurinko on ihan perseestä. Ilman tätä Maan magneettikenttää se olisi tuhonnut meidät jo miljoona kertaa.

Maan ydin (lienee) rautaa, joka on magneettinen ja sattumalta myöskin ainoa radioaktiivisesti stabiili aine, joten se ei ole katoamassa minnekään.

Leone
Seuraa 
Viestejä4564
Dredex
Sekin tästä vielä puuttui, että samaan aikaan kun ihmiset lämmittävät maapalloa, niin aurinkokin muuttuu aktiiviseksi.

Aurinko taisi muuttua aktiivisemmaksi ainakin sata vuotta ennen kuin CO2 -päästöt lähtivät merkittävämpään nousuun. Lisäksi maapallon keskilämpötila korreloi yleensäkin aika huonosti ihmisen CO2 -päästöjen kanssa.

Mitä muuten luulet kummalla on enemmän lihaksia vaikuttaa maapallon lämpötasapainoon, Auringolla vai ihmiskunnalla?

Aslak
Mikä se oli se Tanskalainen joka väitti, että kosmisellakin säteilyllä on osuutensa ilmaston lämpenemiseen ?
Taitaa tuo ollakkin oikeassa.

Jepjep, ainakin ko. juipilla oli jotain konkreettisia todisteita tutkimuksensa tueksi, toisin kuin ns. "ilmastonmuutos-kasvihuonekaasuista"-uskovaisilla.

Ei jumavit.. olenko minä muka jostain asiasta samaa mieltä kuin pas.. eiku ruskamies? Say it ain't so! Pitänee varata aika päätohtorille huomiseksi, kovat lääkkeet kehiin.

Eipä tollanen tutkimus tee tyhjäksi hiilidioksidipäästöjen vähentämistä maapallolla.

...according to one scientist's controversial theory.

Vähintäänkin kiistanalainen juttu.

Vaikutusta auringonsäteilyllä on, mutta vaikutukset ovat taatusti erilaiset kummallakin planeetalla. Oge toikin esiin maan magneettikentän, jolla on merkitystä auringonsäteilyn kannalta. Ilmakehällä voi olla myös omat vaikutuksensa lämpenemistapahtumassa. Onko edes olemassa tarpeeksi paljon tietoa mars:ista planeettana, että 'järkeviä' vertauksia maan ja sen välillä voidaan tehdä?

"Man-made greenhouse warming has made a small contribution to the warming seen on Earth in recent years, but it cannot compete with the increase in solar irradiance,"

He claims that carbon dioxide has only a small influence on Earth's climate and virtually no influence on Mars.

Tollaset "cannot compete" -väittämättä kyllä panevat naurattamaan. Vieläkö joku yrittää epätoivoisesti siirtää vastuuta siitä, että on kehitettävä ympäristöystävällisempiä energiantuotantomuotoja?

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Henrik Svensmark, Aslak Laughing !

Kerroin tuon Mars-jutun täällä jo aikaa sitten ...

Joo tuohan se alju oliki , tälläkertaa Buska on oikejassa.
Mie muista lukenheni että tuo " Henkka " tuli joissaki tutkimuksissans siihen tulokshen , että kosminen säteily vaikuttaa maankin lämpötilaan.
Kosmisen säteilyn pääsemiseen maahan , vaikutti taasen auringon aktiivisuus. Aurinkohan aktiivisuudellaan esti kosmisen säteilyn maahan pääsyn. Jopa linnunraan asennollaki oli oma merkityksensä, sekä niillä pikkugalakseilla jotka linnunrataa kiertävät.
Mitä niitä nyt onkhan ? Magellanin pilvet ainakin ja muutama muukin pikkugalaksi, ne vaikuttivat omalla olemassaolollaan kosmisen säteilyn määrään. "Heikka piru" meinas , että jopa" maailmankaudet " aikakautisine evoluutiohuippuineen, aiheutuu pitkälle maahan päässeen kosmisen säteilyn määrästä.

Ja jos " Heikkaa " uskoo niin sattuma evoluution käynnistäjänä on
mitä kyshenalasin ilmijö.

Jotaki tuommosta muistan joskus pikkusievissä lukenheni.

Ei se Buskariepu ihan toivoton alju ole , mutta riittävän hankala.

MOT käsis: Auringon magneettikentän aktiivisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon kosmista säteilyä pääsee maapallolle. Aktiivinen aurinko vähentää säteilyä, jolloin pilviä muodostuu vähemmän ja lämpösäteilyä pääsee maan pinnalle enemmän kuin auringon ollessa rauhallinen.
Svensmark: ”Aurinko vaikuttaa maan ilmakehään tulevaan kosmiseen säteilyyn siksi, että säteilyn on ensin läpäistävä niin sanottu heliosfääri. Sillä tarkoitetaan Auringon magneettikenttää. Ja tämä magneettikenttä toimii ikään kuin kilpenä kosmista säteilyä vastaan. Jos auringon aktiivisuus on suuri, voimme sanoa, että kilpi on vahvempi ja vähemmän kosmisia säteitä pääsee läpi, ja kun aurinko on hiljaisempi kosmisia säteitä tulee enemmän. Ja jos katsomme viimeksi kulunutta vuosituhatta, niin näemme että aktiivisen Auringon aikana oli keskiajan lämpökausi.”

http://ulysses.sr.unh.edu/NeutronMonito ... 0-2006.GIF

Kosmista säteilyä maassa ei ole mitattu kuin vasta 1950-luvun alkupuolelta lähtien. Tänä aikana kaikki auringon pilkkujaksot ovat olleet melko voimakkaita. Kosminen säteily on voimakkainta pilkkujakson minimin aikoihin. Säteilyn määrä laskee sitä enemmän, mitä vahvempi ja pitempi pilkkujakson maksimi on. Heikompia pilkkujaksoja oli viimeksi edellisen vuosisadan vaihteen aikaan, mutta siltä ajalta ei ole kosmisten säteiden mittauksia. Todennäköisesti silloin säteily ei ole pudonnut pilkkumaksiminkaan aikaan niin paljon kuin vuosisadan jälkipuoliskon aikana.

Kosmisten säteiden määrään maassa näyttäisi vaikuttavan se, jos peräkkäin tulee useampi samanlainen pilkkujakso. Jos nyt tulisi peräkkäin pari matalaa pilkkujaksoa, voisi se tietää kylmempiä aikoja. Kosmisen säteilyn lisääntymisen aiheuttama pilvisyyden lisääntymisen aiheuttama viileneminen saattaa vaikuttaa merkittävästi ilmakehän ja merien virtausjärjestelmiin ja varsinaisesti sitä kautta viilentää maapalloa. Moniin asioihin säteilyn muutokset vaikuttavat viiveellä, koska ilmastojärjestemä on niin monimutkainen.

jpv
Aslak
Mikä se oli se Tanskalainen joka väitti, että kosmisellakin säteilyllä on osuutensa ilmaston lämpenemiseen ?
Taitaa tuo ollakkin oikeassa.

Jepjep, ainakin ko. juipilla oli jotain konkreettisia todisteita tutkimuksensa tueksi, toisin kuin ns. "ilmastonmuutos-kasvihuonekaasuista"-uskovaisilla.

Ei jumavit.. olenko minä muka jostain asiasta samaa mieltä kuin pas.. eiku ruskamies? Say it ain't so! Pitänee varata aika päätohtorille huomiseksi, kovat lääkkeet kehiin.

Totuus ottaa joskus lujille ... !!!

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Wade

vensmark: ”Aurinko vaikuttaa maan ilmakehään tulevaan kosmiseen säteilyyn siksi, että säteilyn on ensin läpäistävä niin sanottu heliosfääri. Sillä tarkoitetaan Auringon magneettikenttää. Ja tämä magneettikenttä toimii ikään kuin kilpenä kosmista säteilyä vastaan. Jos auringon aktiivisuus on suuri, voimme sanoa, että kilpi on vahvempi ja vähemmän kosmisia säteitä pääsee läpi, ja kun aurinko on hiljaisempi kosmisia säteitä tulee enemmän. Ja jos katsomme viimeksi kulunutta vuosituhatta, niin näemme että aktiivisen Auringon aikana oli keskiajan lämpökausi.”Arvasinhan mie että joku se löytyy aina joku joka tietää ja muistaa.

Buska

Totuus ottaa joskus lujille ... Laughing Laughing Laughing !!!

Ei veikkonen henki Sinun höpinät suunthan tai toishen minhun vaikuta, ei ota milhän lailla , älä luule ittestäs liikoja.
Olet vain huomionkipeä murrosikänen kakara, ja vaikuttaa että semmoseksi jääkki , tai olet jääny. No elämällä näyttää olevan omat oikkunsa, minkä sillekhän mahtaa luonto on moninainen ilmestyksiltäns.

Leone
- - Mitä muuten luulet kummalla on enemmän lihaksia vaikuttaa maapallon lämpötasapainoon, Auringolla vai ihmiskunnalla?

Ihmisten toiminta voimistaa auringon voimistuvaa vaikutusta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat