Seuraa 
Viestejä45973

HS:

Suomesta ehkä löydetty lintuinfluenssavirusta

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Suomesta on ehkä löydetty lintuinfluenssavirusta. Mahdollinen löydös on tehty lokeista Oulussa. Lintuinfluenssaepäily tuli esille seurantaohjelman tuloksena.

Tutkimukset ovat kesken ja lopullinen tulos saataneen kolmen viikon kuluessa. EU:n jäsenmaiden ja komission eläinlääkintäasiantuntijat totesivat torstaina, että Keski-Aasian lintuinfluenssatilanne ei suoranaisesti uhkaa Euroopan aluetta eikä erityistoimenpiteisiin ole tarvetta.

Lintuinfluenssavirus tarttuu huonosti ihmiseen ja vielä huonommin ihmisestä toiseen. Keski-Aasiassa tauti on tarttunut ihmisiin ja tappanut yli 50 ihmistä.
Tauti uhkaa kuitenkin lähinnä siipikarjaa. Virus leviää helposti ja voi siirtyä sairastuneen siipikarjan, välineiden tai muun saastuneen materiaalin välityksellä linnusta toiseen.
Parissa kuukaudessa maailmalla lintuinfluenssaan on kuollut tai sen vuoksi tapettu lähes 140 000 lintua.

Jos suomalaiselta tilalta löytyisi tautia, se saataisiin aisoihin tehokkaasti, asiantuntijat sanovat. Kaikki tilan eläimet lopetettaisiin ja lähellä sijaitsevat tilat tutkittaisiin.
Viranomaiset ovat tutkineet lintuinfluenssaviruksen esiintymistä siipikarjassa ja luonnonvaraisissa linnuissa vuodesta 2003 alkaen kaikissa EU:n jäsenmaissa.

HS

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Onko jumalalla Ilmestyskirjan ratsastaja mielessä?

Kanalanomistajilla Oulun läänissä voi olla.

Miten ne keksi tutkia kuollutta lokkia?

Mummo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juu ja joo !
Itse jätin tänä vuonna sorsien tappamisen sikseen..!
Liekö ollut ennakkoaavistusta vai mitä, mutta jotenkin en enää luota kotimaisen luonnon niinsanottuun "puhtauteen".
Villit luonnon eläimet kun eivät tunne ihmisten asettamia rajoja..!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat