Seuraa 
Viestejä45973

Mieltäni on jo tovin aikaa vaivannut yleisten käymälöiden avulla suoritettu eriarvoinen kohtelu sukupuolen mukaan, jossa miessukupuoli on asetettu käyttämään samaa saniteettitilaa lasten ja vammaisten kanssa. Eikö tämä kerro karua kieltään "tasa-arvoisesta" Suomesta? Miesten sortaminen on tabu siinä missä naisten sorrosta tulee ilmoittaa äänekkäästi ja hetimiten. Kuinka on mahdollista että Suomessa tasa-arvon sivistys on näin nurjalla tolalla? Se vielä voisi mennä, että miehet ja lapset _tai_ miehet ja vammaiset käyttävät samaa käymälää, mutta että molemmat ihmisryhmittymät. Yritetäänkö tällä vihjata, että miehet kuuluvat samaan kategoriaan lasten ja vammaisten kanssa, ja että naiset poikkeavat tästä karsinasta luokittuen ihmisiin, joille sallitaan täysin omat tilat oman ylhäisen sukupuolensa keskuudessa, jossa arvon lady voi laskea hienon pyllynsä Arabian valmistamalle valtaistuimelle, siinä missä mies tappelee marginaali-ihmisten kanssa samoista saniteettitiloista, tai pyyhkii lastensa pyllyjä kelmeässä ulosteen hajussa? Tällainen viesti siitä on vaisummallakin ajatuksenjuoksulla helposti abstrahoitavissa. Eikö tällä asetelmalla kaadeta miesten päälle myös lasten kakattaminen vammaisista puhumattakaan, koska vain miehet, lapset ja vammaiset voivat mennä samaan käymälään. Näin mies konfirmoidaan viralliseksi orjaksi lasten pyllyjen pyyhintään. Vaihtoehtoa ei tähän anneta. Halpamaista ja julmaa.

Todellista tekopyhyyttä, kuinka mm. McDonalds julistaa ajavansa korkeita eettisiä arvoja ympäristöasioissa ja myy reilun kaupan kahvia, sekä tarjoaa omien väitteidensä mukaan vain tuoreita ja ensiluokkaisia raaka-aineita. Ja kuitenkin samaan aikaan puljun saniteettitilat tukevat sukupuolten eriarvoistumista ja luokkajakoa. Kaiken lisäksi naisten vessoissa WC-istuimia on useampia kuin yksi. Kyllä, tiedän tämän koska kävin naisten WC:ssä, koska en enää kestänyt odotella miesten vessassa tapahtuvan miehen ja lapsen välisen sanitatiivisen vuoropuhelun päättymistä. Miehet saavat tyytyä yhteen istuimeen, vaikka miehiä, lapsia ja vammaisia on yhteenlaskettuna enemmän kuin naisia. Vast'edes otan oikeudekseni käydä naisten vessoissa, tasa-arvon nimissä. Mitkä ajatusrakennelmat tällaisen syrjivän käymäläkäytännön takana todella ovat ja mistä ne juontavat juurensa?

Kommentit (7)

Ruotsissa julkiset vessat on yhteiskäytössä (mikäli mahdollista, ainakin kaiken maailman kauppakeskuksissa yms. näin on). Ei oo ollenkaan naisten ja miesten vessoja. Ja hyvä niin.

Ruotsin perässä taas kerran vaan.
Mitähän TUC luulisit enemmistön naisista ajattelevan.

Muutos edellyttäisi paljon rakenteellisia muutoksia paskahuusseille.

Ruotsista on myös kuulunut signaaleja, että miesten ja naisten nyrkkeily tullaan yhdistämään painoon perustuen, samoinkuin synnytysosastojen synnytyshuoneet.
Suomalaisten poliitikkojen kannattaisi alkaa ajatella, missä voisimme olla kerrankin ennen Ruotsia!!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllähän lapsia naisten vessoissa käy, ainakin tytöt ja pojatkin jos ovat äitinsä kanssa liikkeellä ja lapsi on hyvin nuori. Vammaistilojakin on usein unisex sekä uros/naaras veskeinä ihan ominaan tai ainakin vessoissa on erillinen koppi heille. Tosin olenpa nähnyt paikkoja joissa ei ole kumpiakaan. Lastenhoitotila sitävastoin on yleensä naisten tai vammaistiloissa, entä jos hoitaja on miespuolinen ja hoitopöytä löytyy vain naikkosten puolelta?

Tai mikä minä olen sanomaan, julkisilla paikoilla ei tule paljon kukuttua. Tuskin kuvaillussa tilanteessa kuitenkaan on kyse mistään vihjailevasta syrjinnästä.
Tasavertiasuus kyllä on aika kaksinaamaisesti toteutettu, ainakin täällä Suomessa.

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Jaa, eli naisten pitäisi kusta paskasessa vessanpytyssä? Ehkei ny sentään. Hyvä vain että on erilliset tilat. Miesten vessat vain sattuu olemaan vähän huonommassa kunnossa kun ne paskoo ja kusee miten sattuu, et on siinä sitten naisen hyvä istua ruskeaan istuimeen...

Olen fiksu ja älykäs!

Kyllä pitää olla jätkä lasista tehty jos loukkaantuu että lapset ja vammaset käy samassa tilassa, voi ei.
Mitä enemmän asiaa mietin, sen enemmän naurattaa
Siis oletko nähnyt ovissa lukevan että TÄNNE MIESTEN PUOLELLE LAPSET & VAMMASET ? Yleensäkki lapset menee sinne minne vanhemmatkin, jos ovat vielä siinä iässä että vanhempien täytää lasta käyttää.. vanhempana tytöt menee naisten vessaa ja pojat poikien vessaa.

Saanha ne yleisetki tilat olla, kusilaarit ois vaan hyvät.

EDIT: Erilliset tilat on iha hyvästäki syystä minkä kaikki tasa-arvokeskusteliat unohtaa, oli aihe mikä tahansa.. miehet on miehiä ja naiset naisia, täydellinen tasa-arvo saadaan vastako kaikki on sukupuolineutraaleja.. tasa-arvoihmisethän voisi viakka siihen tähdätä!

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Spacek
Mieltäni on jo tovin aikaa vaivannut yleisten käymälöiden avulla suoritettu eriarvoinen kohtelu sukupuolen mukaan, jossa miessukupuoli on asetettu käyttämään samaa saniteettitilaa lasten ja vammaisten kanssa.

Eipä ole kovin yleistä. Tiedän tämän, koska olen yleisten käymälöiden suurkuluttaja.

kyllä noita naiset lapset ja keharit samaan kylttejä on enemmänkin liikenteessä. Hyvä jos välillä toisinkin päin.
Sitäpaitsi on isukeille varmaan ihan ok kun ovat penskojensa kanssa ilman äiskää liikenteessä, että saavat viedä lapset omalle puolelleen. Muutenhan niitä tietysti epäiltäis.... että hyvä jos on virallinen kyltti sallimassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat