Seuraa 
Viestejä45973

Kattokaapa video...tämä mies on tekijä...

http://dailymotion.alice.it/video/x3wrz ... riode_tech

Kommentit (9)

Jätkä on harjoitellu...

Vanha ammattilainen joka "kotikonstein" vääntää rautaa ja lasia. Ottakaa nassikat oppia. Se on nautintoa kun rauta taipuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä33581

Kaasupurkauslamppu on selvästi vaativampi projekti. Kaasupurkauslampussa vaaditaan eksoottisempia materiaaleja. Elektrodit ovat volframiseosta ja natriumlampun purkausputki on tietääkseni jotain keraamista erikoisainetta. Oikeanlaisen kaasuseoksen aikaansaamisessakin olisi haastetta, elektroniputkessa riittää että otetaan kaikki kaasut pois. Elohopealamppu voisi olla helpompi, siinä purkausputki on kvartsilasia, joka lienee helpommin saatavaa.

Mutta, elektroniputken valmistaminen voi olla mielekästä, jos sopivaa putkea ei saa mistään, mutta natriumlampun tekijä saa vain itse tekemisen ilon. Natriumlamppuja saa jokaisesta sähköliikkeestä paljon halvemmalla kuin mitä sellaisen osat tulevat yksityiselle maksamaan.

Radioputkia tehdään todella edelleenkin pääasiassa Venäjällä sekä Slovakiassa Teslan tehtaissa (nykään privatisoitu). Näitä putkia käytetään vanhojen radiovastaanottimien lisäksi mm. huippuhifi-laitteissa sekä sotilaallisissa sovelluksissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat