Seuraa 
Viestejä24

Aikanaan tosiaan tuli oltua itsepäinen enkä tehnyt vesikiertoista vaan sähkökaapelit lattiaan ja iso takka. Nyt Sähkön hinta on huipussaan ja vaan nousee ja nousee...Puita olisi vaikka kuinka pirukseen ja harmittaa ettei niitä voi hyödyntää.

Käyttöveden lämmitykseen menee nyt n. 500€ vuodessa ja varmaan parin vuoden päästä 1000?!?!

Lämmityskattilat + varaaja maksavat ihan pirusti mutta oisko jollakin jotain ns. "viritelmiä", joilla saisi halvalla tehtyä tuollaisen käyttöveden lämmitykseen sopivan puusysteemin?

Mahdollisimman pieneen tilaan pitäisi mahtua pannun mutta varaajalle olisi tilaa vaikka kuinka.

Peruskattilan ja varaaja systeemin hinta hipoo yli 5t€...

Halvemmalla pitäisi päästä mutta pääseekö

Kommentit (13)

Etsi paja Venäjältä, Latviasta, Puolasta tms.

Ala tuomaan niitä Suomeen.

Sinä käyt ottamassa mitat, esim oma-aloitteisesti myytävänä olevista taloista.

Sitten teet tarjouksen uusille omistajille.

Pikkuhiljaa löydät kannattavimman segmentin, joka voi olla alueellinen, tietty talomalli, tai tietyn ikäiset talot.

Sinulla ei ole mitään sellaista tarvetta, mitä ei olisi tuhansilla muilla.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Eräs vaihtoehto olisi ns keskuslämmitysliesi; niitä harrastetaan Saksassa ja Baltian maissa (Latviassa on tehdas joka tekee ruostumattomasta teräksestä liesiä). Toinen vaihtoehto olisi käyttää Suomalaista, jotain ukko-lämpö tms systeemiä. En muista tarkkaa nimeä, mutta varmaan joku muistaa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
http://www.motiva.fi/fi/yjay/kiinteisto-jarakennusala/kulutuksennormitus...
Tapa A
Yksinkertaisimmillaan oletetaan lämpimän käyttöveden kulutuksen ja kiertojohtojen lämpöhäviöiden olevan noin 30 — 40 % asuinrakennuksen vuotuisesta kokonaislämmitysenergiasta. Muissa rakennustyypeissä lämpimän käyttöveden energiantarve vaihtelee suuresti.
Tapa B
Lämpimän käyttöveden osuuden (sisältäen kiertojohtojen lämpöhäviöt) voi arvioida laskemalla keskimääräisen kuukausikulutuksen kesä-elokuun energiankulutusten perusteella. Edellytyksenä on, että rakennuksen lämmitys ei ole päällä. Yli kymmenen asunnon yhtiöissä satunnaisten poissaolojen aiheuttamat poikkeamat ovat keskimääräisen energiankulutuksen kannalta yleensä pieniä.
Tapa C
Jos kulutetun lämpimän käyttöveden määrä on mitattu, sen lämmittämiseen kulunut energia voidaan laskea kaavalla 6. Tällöin kiertojohdon lämpöhäviöt on arvioitava erikseen. Kiertojohdon häviöt voidaan arvioida kertomalla lämpimän käyttöveden lämmittämiseen kulunut energia (kaava 6) kertoimella 1,5…2. Kerrointa 1,5 käytetään kiertojohdolle, jossa ei ole kiertoveteen liitettyjä lämmityspattereita ja kerrointa 2, kun kiertojohdossa on pattereita esimerkiksi kylpyhuoneissa.

Lämmin käyttövesi, kaava 6

Q = ρ cp V (t2- t1)/3600

missä
Q veden lämmittämiseen kuluva energia (kWh)
ρ veden tiheys (1000 kg/m3)
cp veden ominaislämpökapasiteetti (4,2 kJ/kg°C)
V vedenkulutus (m3)
t2 lämmitetyn veden lämpötila, tyypillisesti 55 °C
t1 lämmitettävän veden lämpötila, tyypillisesti 5…10 °C
3600 yksikkömuunnoskerroin (kJ->kWh)

http://www.oph.fi/etalukio/opiskelumodu ... sut_2.html

Siinä hieman kaavaa ja muuta asiaan liittyvää.

Siihen takkaankin voi tehdä lämmönvaihtimen, joka lämmittää varaajan vettä, mutta se on työläs käyttää.

peltj2d
Seuraa 
Viestejä24
Denzil Dexter
Eräs vaihtoehto olisi ns keskuslämmitysliesi; niitä harrastetaan Saksassa ja Baltian maissa (Latviassa on tehdas joka tekee ruostumattomasta teräksestä liesiä). Toinen vaihtoehto olisi käyttää Suomalaista, jotain ukko-lämpö tms systeemiä. En muista tarkkaa nimeä, mutta varmaan joku muistaa..

Et sattuisi yhtään www-osoitetta muistamaan tai jotain tietoa millä lähtis hakemaan?

peltj2d
Denzil Dexter
Eräs vaihtoehto olisi ns keskuslämmitysliesi; niitä harrastetaan Saksassa ja Baltian maissa (Latviassa on tehdas joka tekee ruostumattomasta teräksestä liesiä). Toinen vaihtoehto olisi käyttää Suomalaista, jotain ukko-lämpö tms systeemiä. En muista tarkkaa nimeä, mutta varmaan joku muistaa..Et sattuisi yhtään www-osoitetta muistamaan tai jotain tietoa millä lähtis hakemaan?

http://www.stovesonline.co.uk/central_h ... stove.html

http://www.es.lancs.ac.uk/cres/staff/ml ... esign.html

http://www.beacon-stoves.co.uk/wood/wood-as-fuel.shtml

http://www.stoves-direct.org.uk/stoves/ ... rd_tf.html

http://www.frenchentree.com/france-limo ... p?ID=21700

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

juu jo kolmen metrin kirrukka riittää siirtämään läämön putken ulkopuolelta sisäpuolelle jos padan lämpötila on yli 75 astetta. lämmön voi siitä sitten vetää lämmönvaihtimilla vesivaraajaan odottamaan ettei padan alla tarvitse kokoajan olla tulia.

toisen polven pilkkuvirhe

peltj2d
Lämmityskattilat + varaaja maksavat ihan pirusti mutta oisko jollakin jotain ns. "viritelmiä", joilla saisi halvalla tehtyä tuollaisen käyttöveden lämmitykseen sopivan puusysteemin?

Käytettyjä öljy ja yhdistelmäkattiloita saa usein ilmaiseksi noutaa/purkaa. Kattila harvoin on tiensä päässä. Käyttövesikierukan voi puhdistaa samalla tavoin kuin kahvinkeittimenkin.

Jos valitsee lähtökohdaksi öljykattilan puukattilaksi (tod. näk parempi vaihtoehto kuih yhdistelmä) on otettava vähintään 20% "ylitehoinen", koska puun poltto vaatii tuon verran enemmän palotilaa. Samassa yhteydessä kannattaa asentaa vedon rajoitin (KW tai Tigex). Myös savukaasuimuria tyristorisäätimellä kannattaa harkita.

Myös eristämättömiä vanhoja varaajia, vesisäiliöitä tai rosterisia (muu on luultavasti liian huonossa kunnossa) käyttöveden lämmittimiä on saatavilla, joten tuollaisesta tekee "lisävesitilan" kattilalle, kun lyö eristeen päälle ja kytkee yhteen varaajan ja kattilaveden sopivasti kiertovesipumpulla. Tuollaisen paineenkesto pitää varmistaa, jos kiertolämmitystä tehdään eri kerrokseen kuin varaaja tulee. 1mvp=0,1bar mikä tarkoittaa että 3 metriä ylempänä oleva patteri tarvitsee paineenkestoa varaajalta vähintään 3mvp eli 0,3bar.

Ei maksa kuin vaivaa ja odotusta. Kiertovesipumpun joutuu ostamaan, muut voi saada ilmaiseksi kyselemällä vaikkapa LVI asennusliikkeistä. Puukkosahalla putket sopivasti poikki, tosin pitkät pätkät uusiokäyttöä varten. Suojaamattomista betonisista läpivienneistä kannattaa jättää se betonin sisällä ollut putki aina laittamatta pistesyöpymien vuoksi pois. 70 luvun kupariputkia kannattaa välttää.

Diam
Seuraa 
Viestejä2696

Kytkennät taloustulisijaan ja varaajan mitoitus vain oikein, niin tulee tulikuumaa (vähäksi aikaa vain panospoltossa). Varaajan joutuisi asentamaan ullakolle eristettyyn tilaan (lämpö otetaan savukaasuista) tai uunin pankolle (lämpö otetaan tulipesän katosta). Se lämpiää tehokkaimmin tulipesän säteilylämmöllä (korkea kuumuus ja metallipinta suoraan liekkeihin). Liika ilma jäähdyttää tulipesää. Päästöongelmia ja savuhormin tiiveys tarkistettava. En laittaisi varaajaa mihinkään eristettyyn muuraukseen kuitenkaan vaan, niin kuin kattiloissa suoraan palopesän ja savusolan ympärille. Lehdet kirjoittivat, että puunpolttotavoista ei ole suurta hyötyä päästöjen vähentämisessä, niin sinne vain pesään. Ulkoilmalämpöpumpun voi ruuvata seinään myös ja aurinkokeräimiä katolle. Vanha kunnon http://www.ukko-uuni.fi/ .

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat