Seuraa 
Viestejä45973

Olen huomannut erään ikävän seikan kulttuuri, yhteiskunta ja historia-palstaa lukiessani. Yllättävän monet kyseisiin aiheisiin liittyvät kirjoitukset pitävät sisällään omia henkilökohtaisia mielipiteitä, jotka esitetään tosina, lapsellisia mielipiteitä, lähteettömiä väitteitä sekä, valitettavan usein, pelkkää huuhaa-tietoa, joilla ei ole mitään todellista pohjaa. Ymmärrän, että varsinkin yhteiskunnista ja kulttuureista kirjoitettaessa omat mielipiteet ovat tärkeitä, ja että jokaisella tulisi olla niistä mielipide.

Verrattaessa tämän palstan tieteen ja tiedon tasoa luonnontiede-osioon, jonka kirjoittajat omaavat huomattavan paljon perustellumpia ja todempia väitteitä ja mielipiteitä ja ovat perehtyneet ja opiskelleet paljon enemmän omaa aihealuettansa kuin monet tällä palstalla. Kuitenkin luonnontiede-osio kärsii myös omista huuhaa-tieteilijöistä, mutta ei siinä määrin, mitä tämä palsta saa osakseen. Tälläkin palstalla on monia hyviä ja asiallisia kirjoittajia kuten Ilkka Luoma, joka on hyvin perehtynyt kirjoittamiinsa aiheisinsa, vaikka en jaakaan hänen näkemyksiään, Doge sekä Meyer Amshell sobelsohn.

Vaikuttaakin, että yhteiskunnallisista asioista puhuttaessa yhteiskuntatieteiden "kreationistit", jotka ratsastavat perusteettomilla mielipiteillään ja lähteettömillä väitteillään, saavat kohtuuttoman paljon huomiota ja keskustelua aikaan. Yhteiskunnallisiin ja kulttuurisiin aiheisiin jokaisella on mielipide, ei väliä onko kysymyksessä kyseisiin aiheisiin koulutusta saanut tai ei, palstan aiheet kun ovat kaikkien elämään ainakin jotenkin sivuavia ja koskevia.

Mitä mieltä olette? Olenko oikeassa vai olenko itse pelkkä huuhaa-ukko, joka harhailee hamuamansa yhteiskuntatieteellisen totuuden perässä ?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat