Seuraa 
Viestejä45973

Koira katselee astronomia ja astrologia.

Sen näkökulmasta molemmat tutkii, mittaa, kirjoittaa, piirtelee kaavioita ja raapii päätään. Molemmat myös uskovat tekevänsä tärkeää työtä, ja saavat juttujaan julkaistua silloin tällöin. Saavat myös palautetta lukijoilta.

Mutta mistä koira voisi tietää että kumpi tekee järkiperäistä hommaa ?

Tulosten ennustuskyky on molemmilla tyypeillä hyvä. Astrologia kertoo semmoisia asioita, mitkä yleensä tapahtuu, esim "tapaat uuden ihmisen". Molemmat pohjautuu siis oikeisiin vastustamattomiin lakeihin.

Entä arviointi hyödyn perusteella ? Se on aika subjektiivista. Monet saa iloa ja itseluottamusta horoskoopeista, toisaalta puoli maapalloa ei ole ikinä tarvinut tai halua käyttää USA:n armeijan rakentamaa ja ylläpitämää GPS:ää. Tai USA:n kulttuuri-imperialismia tukevia taivaskanavia.

Kumpi saa kutsun linnan juhliin ? Kumman pitäisi saada ? Ja millä perusteella ?

Kommentit (1)

Koira saa kutsun linnan juhliin, koska näyttää edustavan ei-tuomitsevaa, pohdiskelevaa, leimaamatonta ja poliittisesti korrektia tiedettä.

Kyllä minä ainakin haluaisin nähdä TV:ssä totuutta etsivän koiran, jolla on filosofisia taipumuksia. Etsisin myös sen koiran kouluttajan.

Toisaalta astrologi tekee hommansa ilman toisten rahaa. Ei-varasta ei pitäisi sinänsä palkita, mutta alkaa olla sen verran harvinaista, että voisi semmoista elämäntapaa kuitenkin tukea.

Astronomi voisi työnsä ohessa alkaa kirjoittamaan myös horoskooppeja ? Pääsisi tavallisten ihmisten aaltopituudelle, mikä varmaankin muokkaisi myös itse hypoteeseja. Ehkä löytyisi korrelaatio hiukkassäteilyn määrän ja solun laadun välille, joka selittäisi että tiettynä kuukautena syntynyt on tietynlainen ihminen ? Horoskopiasta tulisi hovikelpoinen tiede.

Eino Kaila pohti tämän tyyppisiä asioita kirjoissaan, vaikka oli tiedemies. Taisi olla HY rehtori ja filosofian proffa tms. Pohti ainakin ennustamisen mahdollisuutta. Se Nostradamuksesta kertova tarina oli loistava, tosin en muista yksityiskohtia. Valitut teokset 1 ja 2, taisi olla kirjan nimi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat