Seuraa 
Viestejä4922

Mistä johtuvat, tai perustuvat meidän käsityksemme Kalevalaisen kansan elinpiiristä. Tuli mieleen pukeutuminen esimerkiksi: Juhalla on lökkähousut ja paita roikuu polviin, kangas on varmaan säkkikankaan omaisesti käsiteltyä pellavaa. Sitaistu jollain köydenpätkällä vyötärörtä kiinni. Perussuomalaisen miehen kuva siis. (en tarkoita nykypuoluetta). Sen verran uudempaan aikaan on elokuva sijoitettu, ettei ole puvustaja laittanut idioottimaista juutalaisten ..............(lisään sanan editillä) muistuttavaa puolipipoa päähän. Ristikin menee Koululaisten Kalevalassa yli päähineen laen. Niin kuin englantilaisilla jalkapallohuligaaneilla naamassa, tai kaljulla päälaella joku grammi. Miten ja mihin suomessa olisi tarvittu sellaista lakkia? Elettiin luonnon ehdoilla, luulisin että järkevämpi pukeutuminen olisi paikallaan. Näyttää että miesten keskuudessa käytettiin samaa asutetta töissä, juhlassa ja yölläkin. Ei ole pyjamaa puettu päälle.

Naisten pukeutuminen on sensijaan viehättävää. On koruja ja aitan avaimia vyötäröllä, muutenkin hienoissa kansallispuvuissa. Luulen ettei niitä ole tuolloin keksittykään. Ovat suomalaisuuden heräämisen aikaan 1800-luvulla luotuja. Shemeikkakin on hienoissa vaatteissa ja viehättely tekee tehtävänsä Suomen neitoon. Mitä muita mielikuvia on, ja voivatko ne olla totta. Onko täällä varhaiskeskiajalla ja myöhemminkin ollut jokin ylempi "ritariluokka", jotka ovat siviilissäkin kantaneet miekkaa, jousipyssyä tai muuta asetta näyttääkseen voimaansa. En tarkoita niitä muualta tulleita aatelisia jotka olivat kaukana Turussa. Vaan: Jaakko Ilkka, Juho (Pekka) Vesainen, Hannu Krankka, (edit tilaa,................... sanokaa?) Niinkuin ritarit, tai sankarit.

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

lierik
aatelisia jotka olivat kaukana

AATELISTI
Mielenkiintoinen titteli. Kielellinen DNA on sama kuin aakkosten kertoma historia. AA="Jumala ja hänen poika" : "itseänne esitätte Jumalana ja hänen poikana, Jumalan Pojan ristiinnaulitsitte".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat