Seuraa 
Viestejä45973

Helsingin sanomissa oli eilen keskiviikkona 9.1 juttu Helsingin ulkomaalaisista kerjäläisitä. Aika karua luettavaa. Ovat pääosin Itä-Euroopan romaaneja.

Pitivät pieniä lapsia kesävaatteissakaduilla kerjäämässä, vaikka vanhemmalla oli pussissa lämmintä vaatetta mukana. Flunssaiset, palelevat lapset kun saavat helpommin almuja.

Oslosta varoittelivat, että ongelma vana pahenee, kun kerjäläiset kerran ovat löytänete uuden rahasammon. Sitten, jos ansiot alenevat ihmisten käydesäs kovasydämisiksi, alkavat "myydä" vanhuksille jonninjoutavaa roskaa tai muuten vaan painostavat höperöitä antamana rahaa. Erään ystäväni mummolle oli Pohjanmaalla joku romani yrittänyt myydä vanhan luudanvarren.

Miten ratkaistaan aisa?

Kommentit (13)

Asia ratkeaisi sillä, ettei rahaa annettaisi, mutta kai suomalaiset ovat liian kilttejä. Melkein jokaisessa lukemassani haastattelussa kerjäläinen on kertonut tulleensa Suomeen, koska täällä tienaa paremmin kuin muualla.

meikämie
Ovat pääosin Itä-Euroopan romaaneja.

Tuskin kuitenkaan kirjoja. Romaneja olen toki nähnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Järjestäytynyt rikollisuus on tämänkin takana. Kerjääjillä on usein omat "parittajat", jotka ottavat kulunsa pois. Eli oikeastaan kaiken. Vaikka useimmiten olenkin suorastaan naiivi suvaitsevaisuuden sipuli, niin tämä ilmiö on kyllä kuvottava.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Kai kerjäämisen voisi kieltää julkisella paikalla siinä missä prostituoidutkin?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Täällä on etenkin joka kesä sama probleema. Eikä ainoastaan ulkolaisia romaneja, vaan myös muita ulkolaisia kerjäläisiä, jotka käyttää lapsia hyväkseen saadakseen ihmisiä antamaan heille rahaa.

Täällä ei tehty paljoa mitään. Sanotaan että kerjääminen ei ole kiellettyä. Ja ei katsottu lapsien voivan huonosti.

Ei kannata antaa mitään. Miksi antaa? Ei tässä maailmassa saa mitään ilmaiseksi. Sääli on sairautta ja hyväsydämisyys heikkoutta. Sitä enemmän kerjäävät mitä enemmän typerykset almuja jakavat.

Monesti kuullut kerjäläisten valittavan nälkäänsä, mutta nakkaappa niille vaikka hernekeittopurkki niin luulen, että eivät kovin kiitollisia ole. Kerran tuli kerjäämään joku itäeuroopan ihme parin rääsyihin puetun lapsensa kanssa: "Lapsille ei saa vaatteita, kun ei ole rahaa. Anna rahaa!". Vastaukseksi kehotin myymään minkkiturkkinsa, uudet kenkänsä tai vaikka munuaisensa. Lapset huostaanottoon ja kerjäläiset takaisin kotikulmilleen.

Laki ja kerjääminen

"Kerjäämisen määritteleminen on vaikeaa. Useat maat, mukaanlukien Kanada, Brittiläinen Columbia osittain sekä Yhdysvallat ovat kieltäneet kokonaan tai osittain kerjäämisen, mutta ovat joutuneet usein kohtaamaan poliittista tai sosiaalista painostusta lainsäädäntöä laadittaessa. Kerjäämistä varten on mm. Britanniassa säädetty erityisiä alueita metron vieressä jossa katusoittajat voivat soittaa rauhassa.

Varsinkin köyhemmissä maissa kerjääminen on paljon sallitumpaa ja joskus myös jopa suositeltua. Esimerkiksi Intiassa tämä liittyy uskonnolliseen kanssakäymiseen (dharma). Euroopassa esimerkiksi Bulgariasta on lähetetty naisia muualle Eurooppaan kerjäämään järjestäytyneen rikollisuuden toimesta, tavoitteena kerätä rahaa jengeille."

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kerj%C3%A4%C3%A4minen

edit: lainausmerkkien lisäys

tiäremiäs
Ei katusoittaminen ole kerjäämistä. Tampereella saa soittaa kadulla vapaasti, kunhan ei käytä vahvistimia. Varmaan sähkökitarassa saa olla vahvistin, koska eihän sieltä muuteen mitään tule.

Katusoittajat ihan ok, saa ainakin Tampereella soittaa vapaasti. Ennen oli luvanvaraista.


Joo ei minustakaan. Isoissa kaupungeissa siitä voi tietysti muodostua ongelma, jos joka kadunkulmassa rämpytellään ja kovin vielä vaihtelevan tasoisesti. Siksi osoitetut paikat lienevät paikallaan. Muuten oikein tervetullutta eloa soitto tuo kesäiseen kaupunkiin.

Vahtera
tiäremiäs
Ei katusoittaminen ole kerjäämistä. ...

Joo ei minustakaan. Isoissa kaupungeissa siitä voi tietysti muodostua ongelma, jos joka kadunkulmassa rämpytellään ja kovin vielä vaihtelevan tasoisesti. Siksi osoitetut paikat lienevät paikallaan. Muuten oikein tervetullutta eloa soitto tuo kesäiseen kaupunkiin.

Tykkään näistä Pietarin konservatorion kohteliaista ja ujoista opiskelijoista, joille pienikin rahanlisäys on todelliseen tarpeeseen, mutta nämä "soittamalla" kyseenalaista elämäntapaansa rahoittavat pedofiili-intiaanit ym. vasemmiston lemmikit saisi heivata vaikka helvettiin? Samalla päästään muutamasta heroiinikauppiaasta.

t.
Meyer Amschel

-

Ayla
Täällä on etenkin joka kesä sama probleema. Eikä ainoastaan ulkolaisia romaneja, vaan myös muita ulkolaisia kerjäläisiä, jotka käyttää lapsia hyväkseen saadakseen ihmisiä antamaan heille rahaa.

Täällä ei tehty paljoa mitään. Sanotaan että kerjääminen ei ole kiellettyä. Ja ei katsottu lapsien voivan huonosti.

Romani tai mustalainen, ihan samaa paskasakkia ne on kaikki jo halki vuosikymmenien. Ovat norkoilleet ostarien auloissa paskakauppojaan tekemässä kymmeniä vuosia, eikä asia ole siitä miksikään muuttunut, paitsi että nuoret mustalaiset ovat käyneet vuosi vuodelta aina vään röyhkeämmäksi suustaan, eivätkä kunnioita enään vanhempia ihmisiä, vaan puhuvat mitä sylki suustaan tuo. Hyi hitto.

Ennen muinoin mustalaisilla oli codex-sääntö, johon kuului vanhemman ihmisen kunnioittaminen, mutta tänä päivänä on omaksuttu vain mustalaisten huonoimmat piirteet ja muu käyttäytyminen on lähinnä katutasoa.

Toope
Seuraa 
Viestejä25584

HS-raadilla on aika erilaisia näkemyksiä kerjäläisistä.
- "Eurooppalaisen humanistin velvollisuus on antaa rahaa kerjäläiselle, katsoo professori Laura Kolbe."
- "En anna kerjäläiselle rahaa, koska en piittaa hänestä. En välitä siitä, miten hänelle käy", toteaa esseisti Antti Nylén."

Itselläni ainakin on samanlaisia kokemuksia kuin tällä: "En voi tuntea yksittäisen kerjäläisen tilannetta, ja ainakin keskiajalta lähtien järjestäytynyt rikollisuus on huijannut kansalaisia Kerjäläisoopperan malliin", sanoo elokuvatutkija Antti Alanen.
Hiljattain näin metrossa pari näistä nuoremmista romanikerjäläisistä. He olivat matkalla jonnekin itäänpäin "raskaan työpäivän" jälkeen. Iloisen rupattelun kesken toinen kaivaa upouuden kännykän ja lähettelee tekstareita jollekulle. Tuossa tilanteessa Brechtin "Kerjäläisooppera" tuli kyllä minunkin mieleeni.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683

Ei kerjäläisille tarvitse olla töykeä. Viimevuonna tankkasin itse romanialaisten auton 20 eurolla (olivat happamia siitä huolimatta) että pääsisivät Turkuun asti.

Tänä vuonna heilutin iloisesti kahden konepelti pystyssä olevan romanialaisauton kuljettajille ajaessani heidän ohitse. Jostain syystä he eivät pitäneet heilutuksestakaan..

Ihme sakkia.. Vaikka koittaa kuinka olla ystävällinen, niin tulee happamia naamoja..

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat