Seuraa 
Viestejä45973

Näin filosofisesti ja tieteellisesti ajatellen "sota" on tilanne, jossa ihmisiä kuolee. Yleensä ammutaan sekä luoteja että ohjuksia, ja käydään isoja taisteluja. MM tämä tilanne käy jo SODASTA!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7180055.stm

Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton välillähän tällaistä tilannetta ei käytännössä ikinä ollut. Luodit eivät ikinä viuhuneet, saati sitten ohjukset. Mitään merkittäviä taisteluja ei käyty näiden kahden osapuolen välillä, ja tottapuhuen proxysodatkin olivat aika lyhyitä ja loppuivat yleensä siinä vaiheessa kun homma alkoi mennä vakavaksi.

Suoraan sanoen;me puhumme ns "kylmästä sodasta" mutta minkään sortin sodan tunnukset eivät tässä konfliktissa ikinä täyttyneet!

Yksi perusedellytys sodalle on, että vastapuoli antautuu. Mielellään kirjallisesti, eli on olemassa edes jonkinmoinen virallinen asiakirja joka todistaa ja tunnustaa tapahtuman varsinkin jälkipolville. Ensimmäinen tällainen asiakirja lienee alunperin ollut hopealaatta, johon Egyptin ja Heetien valtakuntien kuninkaat kirjasivat virallisen rauhansopimuksen maittensa välille noin 3000-vuotta sitten. Ironista mutta kyllä(vaikka Egypti olikin kärsinyt tappion ratkaisevassa Kadesin taistelussa)rauhansopimus ei sinällään puhu mitään "voittajasta" tai "häviäjästä" vaan Egyptin ja Heettien kuninkaista tasaveroisina veljinä, jotka mm raunansopimuksen kunniaksi naittivat tyttärensä toistensa sukuihin.

Mutta yksi sodan perusedellytys on, että jonkinmoinen asiakirja pitäisi olla olemassa. Sellaista ei käytännössä ole. Gorbatsev ei muistakaakseni ikinä allekirjoittanut mitään, vaan julisti vain ns "kylmän sodan" yksipuolisesti päättyneeksi Maltalla vuonna 1989. Ja tuolla Itä-Euroopassahan ne yhä riehuvat ohjustensa kanssa!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7160082.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7180547.stm

Joten mielestäni mitään "sotaa" ei ikinä käyty. Ironista mutta kyllä, tällä voi olla oma osuutensa nykytapahtumiin. Amerikan nykyinen johto etsii sitä, missä aiemmat epäonnistuivat;LOPULLISTA VOITTOA! He pyrkivät saavuttamaan edes jotain, ettei kaikki lopulta valuisi vain kauniisiin mutta mitättömiin sanoihin komeissa neuvottelusaleissa!

Ja ironista mutta kyllä uskon, että tämä lopulta johtaa heidän tuhoonsa! Koko tämä ns "kylmän sodan" jälkeinen aika ei Amerikkalaisille tosiasiassa ole ollut mitään muuta, kuin valmistautumista lopulliseen välienselvittelyyn ja konfliktiin! Niin maan sisällä kuin sen ulkopuolellakin! Ns "Detentesta-Glasnostiin" suurvallat pääosin puhuivat päänsä puhki ilman, että missään todella oltaisiin edistytty. Tosiasiassa viimeisen 60-vuoden ajan ainoa mitä ollaan tehty, on avoimen suur sodan välttäminen. Sitä lukuunottamatta mm USA:n ja Venäjän suhteet eivät käytännössä ole edistyneet piiruakaan!

Ei tosiasiassa tarvitse olla mikään historian tai psykologian professori tajuatkseen, ettei tällainen voi jatkua kovin pitkään. Viimekädessä tulevan suur-sodan syy tulee luultavasti olemaan se tyypillinen;väestön liikakasvu ja kulutus! Amerikkalaisille sodasta tulee enemmän tai vähemmän välttämättömyys heidän nykyisen elintasonsa ylläpitämiseksi, joskaan heillä ei ole yksinkertaisesti varaa hyökätä Iraniin niin kauan kun voimakas Kiina on olemassa.

Loppupeleissä homman on päätyttävä jollakin tavalla, koska millään "supervalalla" ei ole varaa rakentaa tuhansia ydinkärkiä ja pitää niitä varastossa loputtomiin. Eli USA, Kiina ja Venäjä! Vanhan kolmikomme on lopultakin aika ratkaista keskinäiset erimielisyytensä LOPULLISESTI! Jenkeistä vielä lisäisin, että heidän sisäinen yhteiskuntasakin on hajoamassa. Jatkuvan talouskasvun ylläpitäminen on mm johtanut tuotannon siirtämiseen ulkomaille ja jatkuvaan siirtolaistulvaan. On oikeastaan kyse, MILLOIN enemmänkin kuin MITEN järjestelmä tulee romahtamaan? Eli joko suur-sodan kanssa tai ilman, mutta veikkaan kyllä silti seuraavan 10-vuoden kuluessa. Loppupeleissä jenkit turvaavat aivan liikaa silkkaan asevoimaan. Kun he lopulta menettävän sotilaallisen yliotteen esim Kiinalle, heille ei jää jäljelle mitään muuta kuin se viimeinen epätoivoinen uhkaus;painaa ensiksi nappia laskea sen jälkeen kuolleensa. Ja ottaen huomioon että talous on nyt viittä vaille romahtamassa, niin tuskinpa tulevat saamaan paria vuotta "varoitusaikaa"

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7176255.stm

Kysymys kuuluukin;tekevätkö jenkit ensi-iskun, eli turvautuvat viimeiseen epätoivoiseen yritykseen päästä kiusanhengistään lopullisesti eroon vähän ennenkuin heidän yhteiskuntansa lopulta romahtaa omaan mahdottomuutensa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat