Seuraa 
Viestejä45973

SEURAAVA LÄHETYS [ Päivitetty: 04.01.2008 ]

TÄYSI KYMPPI

YLE TV2 to 10.1.2008 klo 22.35

Silminnäkijä täyttää vuodenvaihteessa 10 vuotta. Juhlan kunniaksi Silminnäkijä palaa tapahtumapaikalle ja esittää koosteen huippuhetkistä vuosien varrelta. Mukana on koskettavia kohtaloita ja hätkähdyttäviä hetkiä kotimaasta ja ulkomailta.

Koosteessa on mukana otteita Skinivalkoisesta Suomesta Venäjän katulapsiin, ja tsunamista terrorismin vastaiseen sotaan.

Täysi kymppi-ohjelma ei ole pelkkä arkistokooste. Siinä on mukana myös päivitykset muutamilta kiinnostavilta ”silminnäkijöiltä” vuosien varrelta. Ohjelmassa kuullaan, mitä kuuluu mm. kymmenen vuoden takaiselle skinien aktivistille Petskulle ja takavuosien seksijulkkikselle Sanna Suutarille.

Kouluväkivallasta aikoinaan puhunut opettaja sai ohjelman jälkeen potkut, kun asia oli vielä liian arka. Nyt Jokelan ampumisten jälkeen tiedetään, kuinka vakavasta asiasta on kyse. Nyt opettajat puhuvat avoimesti väkivallan uhasta.

10 vuotta ei ole pitkä aika yhteiskunnallisessa keskustelussa. Edelleen moni sama asia on esillä kuin vuosikymmen sitten, kuten kotimaan hoitokriisi tai rasismi. Ulkomailla agendaa määrittää nyt terrorismin vastainen sota, joka nousi kertaheitolla muiden aiheiden yli yhdysvaltain kaksoistorni-iskun jälkeen.

Silminnäkijä on tehnyt 10 vuoden aikana 324 raporttia kotimaasta ja ulkomailta. Perusidea on pysynyt samana koko ajan: tiukkaa tutkivaa journalismia ja elämänmakuisia reportaaseja. Mukana on aina joku ”silminnäkijänä”, kun mennään paikalle, kuullaan asianosaisia, näkijöitä, kokijoita ja tekijöitä. Johtopäätösten teko jää katsojalle.

Koosteen työryhmä: Virpi Kautto, Christa Portaankorva, Hannele Valkeeniemi
Tuottaja: Hannele Valkeeniemi
Tuotanto: YLE Ajankohtaisjournalismi

http://www.yle.fi/silminnakija/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat