Seuraa 
Viestejä45973

Kuolleita on tähän mennessä kertynyt jo yli 150 000...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7180055.stm

ja näemmä lisää on tulossa!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7180685.stm

Joskaan se ei ole mikään ihme, kun ottaa huomioon maan laajat luonnonvarat!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6570623.stm

Ja sitten vielä...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7176212.stm

Mutta niin! Se loppyanalyysi tästä SEKOILUSTA!

Tähän ehkä sopisi vielä pari muuta linkkiä, koskien mm Itä-Euroopan tilannetta...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7160082.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7180547.stm

Aasiaa...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7177397.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7118941.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/6937293.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/6276543.stm

Ja sitten vielä Jenkkien taloudesta...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7176255.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7181922.stm

Tämä auttaa antamaan isomman kuvan, eli ns "Big Picturen" asioihin. Osittain käsittelin aihetta jo "Kylmä sota" ketjussani, joka valitettavasti ei saanut lainkaan vastauksia

Mutta aloitetaanpa tarina. Olipa kerran "Supervalta" jonka voimavarat oli venytetty äärimmilleen, talous käytännössä romahtanut, ja väestönkasvu pysähtynyt, ja sitten eräänä päivänä sen eliitti päätti sodan sijaan vain jakaa sen keskenään, ja se romahti omaan mahdottomuuteensa!

Kilpailijat julistivat ytimekkäästi rinta rottingilla että olivat kaataneet "idän suuren" karhun. He kutsuivat melkein sen koko olemassaolon aikaa ns "kylmäksi sodaksi" jonka he lopulta voittivat, mutta mitään taisteluja ei ikinä käyty pääosapuolten välillä. Luodit eivät viuhuneet, eivätkä varsinkaan ohjukset! Mistään suurista taisteluista ei historia tiedä kertoa, paitsi rajoitetuista, ja usein varsin lyhytaikaisista proxysodista. Eikä minkäänlaista dokumenttia jäänyt todistamaan tästä sodasta paria molemminpuolista aserajoitus-sopimusta lukuunottamatta. Eli mustaa ei ole valkoisella! Mitään varsinaista "sotaa" ei siis ikinä tapahtunut!

Sen aikaiset johtajat huokaisivat helpostuksestä nipin napin vältettyään suursodan kauhut, mutta asiat muuttuivat pian, kun heidän lapsensa nousivat valtaistuimelle! He alkoivat "järkeillä" että suur-sodan muka voisi "voittaa" ja käskivät varustamaan armeijan tulevaa voimainkoetusta varten.

Mutta paljastui, että lännen suuri armeija ollutkaan kylliksi voimakas selviämään tulevasta voimainkoetuksesta kärsimättä kirjaimellisesti MASSIIVISIA TAPPIOITA! Lisäksi talous oli taantumassa, väki vähenemässä, ja koko yhteiskunta pikku hiljaa rappeutumassa. Tuskastuessaan odoetun sotilaallisen ylivoiman puuttumisesta lännen taantuvat valtakunnat päättivät iskeä silmänsä heikkoon ja taantuvan öljyvaltioon nimeltään Iraq, jonka öljyvarojen varastamisen uskoivat merkittävästi pönkittävän omaa kansallista itsetuntoaan, ja antaen ehkä mahdollisuuden testata(pääosin vanhentunutta)asearsenaaliaan.

Kaikki oli valmista, vain syy sotaan puuttui. Talous-saarto ja pommitukset alkoivat silti, ja lopulta syy sotaan löytyi epämääräisestä New Yorkiin tehdystä pommi-iskusta useita vuosia sitten.

Niin siis alkoi tuo suuri ja mahtava Iraqin sota!

Näin jälkikäteen voisi sanoa, että sodasta tuli pääosin viihdettä rahvaalle. Politiikot väittivät, että sota torjuisi tehokkaasti terrorismia, koska se pitäisi terroristit poissa rikkaasta lännenmaasta, mutta tämä väite osoittautui pian vääräksi. Pönkittääkseen talouttaan lännen (entiset)mahtavat valtakunnat olivat näet käytännössä avanneet rajansa auki kaiken maailman mieronkiertäjille, joitten oli määrä tehdä työtä heidän suurilla plantaaseillaan ja isoissa suur-yrityksissä. Mutta pian paljastui, ettei heistä kaikista enää voitu yksinkertaisesti pitää lukua !
Myös merkittävä osa tuotannosta oltiin siirretty "alikehittyneeseen" itään MAMMUTTI MARKKINOIDEN kiiluessa silmissä !

Karu totuus oli, ettei lännen "mahtavalla kuningaskunnalla" ollut enää sen enempää toimivaa rajavalvontaa kuin omaa teollisuustuotantoakaan. Asevoimat olivat myös pahasti vanhentuneet, ylivenytetyt, ja vuosia sitten menettäneet kaiken etumatkan kilpailijoihinsa.

Niinpä suuri-sota Iraqin öljymaassa muodostui lopulta pääosin vain viihdykkeeksi rahvaalle, että sen huomio saataisiin tällä tavalla kiinnitettyä pois valtakunnan taantuvasta taloudesta. Aina kun talous oli taantumassa ja sosiaaliset levottomuudet leviämässä, järjestettiin taas uusi suuri hyökkäys ja pommitusoperaatio. Samaan aikaan idässä mahtavat valtakunnat nousivat jo haastamaan lännen yliherruuden.

Lopulta sodasta muodostui pienen virkamiesjohdon hemkilökohtainen projekti, jolla he pyrkivät saavuttamaan jotain, mitä taantuva länsi ei olllut kyennnyt saavuttamaan vuosiin;sotilaallisen voiton! Siksi armeijan käskettiin lisätä miehiä niin paljon kuin oli tarve, ja pommittaa ja eskaloida sotaa tarvittaessa vaikka naapureihin voiton saavuttamiseksi! Ja samaan aikaan suuren ja mahtavan lännen talous oli jo romahtamassa !

Voisin tottapuhuen jatkaa tarinaa vielä tästäkin, mutta se ei ole enää käytännössä ole tarpeen. Sanokaamme että tarinaan loppuun liittyy kaksi sanaa;Kiina ja Supervalta. Lopun saattekin sitten päätellä itse !

Kommentit (6)

Netevolution
Osittain käsittelin aihetta jo "Kylmä sota" ketjussani, joka valitettavasti ei saanut lainkaan vastauksia

Ai, kuinka ihana virke ! Mutta lohdutukseksi saat nyt ainakin tämän yhden vastauksen tähän avaukseesi.

Kuule, vinkkinä, vaikutat vähemmän hourupäältä, jos et laita kaikkia linkkejä huutomerkkiarmadan kanssa tuohon alkuun, vaan sijoittelet niitä nätisti sinne tänne tuossa varsinaisessa viestissäsi. En ole lukijaystävällisistä viesteistä tunnettu itsekään, mutta tuolla tavalla sinä todella karkotat lukijat ennen kuin he edes pääsevät viestiin. Niin ja voisit myös vähän säästellä paukkuja myöhempiin viesteihin. Tai ehkä sinulla sitten riittää niitä...

Mikä on niin vaikeata ymmärtää, että kyse ei ole sodan himosta, vaan selviytymisestä jonka öljy mahdollistaa, tai ei sekään mahdollista, vaan pitkittää kuolemaa joka ylikansoituksesta syntyy.

Tiedepiirit kautta maailman sanovat, että 2100 meitä on enää jäljellä sen 1,5 miljardia, koska maapallo ei kye elättämään enempää ilman öljyä.

Ja kun sotaa sitten aletaan käymään viimeisistä öljyvaroista, tietää se yhä suurempaa öljyn kulutusta ja nälänhädän pikaistumista, kuin myös luonnon suurempia tuhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Netevolution
Olipa kerran "Supervalta" jonka voimavarat oli venytetty äärimmilleen, talous käytännössä romahtanut, ja väestönkasvu pysähtynyt, ja sitten eräänä päivänä sen eliitti päätti sodan sijaan vain jakaa sen keskenään, ja se romahti omaan mahdottomuuteensa!

Ensin luulin, että tarkoitit Yhdysvaltoja. Mietin vain, että miten niin sodan sijasta - ja olin käymässä pikkuvääntöönkin aiheesta.

Sinulla on varmasti ihan hyvää asiaa, mutta suosittelen myös vähemmän "satuilevaa" otetta. Tee enemmän teesimäinen avaus ja vaikutat itse asiassa vähemmän ideologiaa tuputtavalta. Kun kerrot satuja ("olipa kerran..."), kuulostat kretiiniltä. Tai sinne päin. Siis tavallaan tuolla tavalla vain kerrot miten asiat ovat. Se ei ole kovin kriittistä. Siirrä perusteluita linkeistä viestiin.

No, rohkeutta jatkon kanssa. Olen auttanut ainakin sen verran, että olen nyt jo nostanut tämän kahdesti listan kärkeen. Ehkä teen sen huomenna uudestaan ?

JaskaJuuso
Mikä on niin vaikeata ymmärtää, että kyse ei ole sodan himosta, vaan selviytymisestä jonka öljy mahdollistaa, tai ei sekään mahdollista, vaan pitkittää kuolemaa joka ylikansoituksesta syntyy.

Tiedepiirit kautta maailman sanovat, että 2100 meitä on enää jäljellä sen 1,5 miljardia, koska maapallo ei kye elättämään enempää ilman öljyä.

Ja kun sotaa sitten aletaan käymään viimeisistä öljyvaroista, tietää se yhä suurempaa öljyn kulutusta ja nälänhädän pikaistumista, kuin myös luonnon suurempia tuhoja.

Jep! Pakkohan se on jossain vaiheessa aloittaa se vähentäminen! Neljännesvuosisata aiemmin vain 33% olisi riittänyt. Nyt täytyy käytännössä tappaa joka toinen, eli se tekee noin 50%

aivan. Tunnen monia vanhempia ihmisiä, nykyään 50v jotka ovat EDELLEEN sitä mieltä että jo 70 luvulla koitti herrat kusettaa laskemaan elintasoa, jotta saisivat itse enemmän... mut et eivät silloin tajunneet, eivätkä tajua vieläkään mistä oikein on kyse.

Ja valtaosa kansasta on tuollaista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat