Seuraa 
Viestejä45973

Kohuväite sukupuolten älykkyyserosta. Iltalehti 26.8.2005

Tatu Vanhasen tutkijakollega sanoo, että miehet ovat naisia älykkäämpiä.

Brittitutkijoiden mukaan miesten ja naisten älykkyysero alkaa näkyä teini-iän jälkeen.

Riippuuko älykkyys sukupuolesta?

Brittiläiset emeritusprofessori Richard Lynn ja tohtori Paul Irwing ovat saaneet internetin keskustelupalstat kuumiksi väitteellään, että miehet ovat älykkäämpiä kuin naiset.

Väite pohjautuu tutkimukseen, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Kaksikon mukaan miesten älykkyysosamäärä on keskimäärin viisi pistettä korkeampi kuin naisten. Ero kasvaa, mitä korkeammalle ÄO nousee. 155 pistettä testissä saavuttavissa, jo neroiksi luokiteltavissa ihmisissä on 5,5 miestä yhtä naista kohti.

Tutkijoiden mukaan analyysi pohjautuu 80 000 ihmisen tekemiin älykkyystesteihin. Lähempään tarkasteluun nostettiin 20 000 opiskelijaa.

Lynn on suomalaisille tuttu yhteydestään toiseen emeritusprofessoriin, pääministeri Matti Vanhasen isään Tatu Vanhaseen.

Lynnin ja Vanhasen yhteinen tutkimus sai vuosi sitten aikaan melkoisen mylläkän väittäessään, että tummaihoiset ovat tyhmempiä kuin valkoihoiset. Asia nousi uudestaan esille muutama viikko sitten, kun kansainväliset lehdet luulivat väitteiden esittäjäksi pääministeri Vanhasta.

Nobelistit miehiä

Manchesterin yliopiston tohtori Irwing sanoi BBC Radio Fourin haastattelussa, että sukupuolten väliset älykkyyserot tulevat esille vasta neljäntoista ikävuoden jälkeen.

- Aikuisikään mennessä ero kasvaa viiteen pisteeseen. Se on pieni, mutta sillä voi olla merkittäviä seuraamuksia. Se on vastaan sitä taustaa, että naiset ovat nopeasti alkaneet saavuttaa miehiä koulutustasossa ja urakehityksessä.

The Times -lehden haastattelussa Irwing selitti miesten paremmuutta sillä, että shakkimestarit ja Nobel-voittajat ovat enimmäkseen miehiä.

Lehti kuitenkin kyseenalaisti Irwingin näkemykset. Sen mukaan yhtä älykkäiksi mitatuista naisesta ja miehestä nainen menestyy paremmin tunnollisuuteensa ja sitoutuneisuutensa vuoksi.

Aikaisemmin tänä vuonna Lawrence Summer Harvardin yliopistosta selitti miesten naisia parempia taitoja matemaattisissa aineissa perimällä.

Hmm...?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Miehet voivat olla älykkäämpiä tällä hetkellä, mutta geneettisesti tuota eroa ei välttämättä ole.

Niin miten se olikaa?
Miehet ja naiset eivät ymmärrä toisiaan.
[size=9:3o3yuz9a]Tosin naisista löytyy prosentuaalisesti enempi säälittäviä/vaarallisia kuskeja[/size:3o3yuz9a]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

miehet ovat älykkäämpiä koska, miehillä on "putkiaivot". täten miehet eivät voi ajatella/tehdä yhden asian kerrallaan.

Kuntaas naiset tekevät/ajattelevat monta asiaa päällekkäin, joten asioihin tulee sekaannuksia ja se näkyy älykkyystestissä.

Teoria ála Pitkänen..

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
Qark
miehet ovat älykkäämpiä koska, miehillä on "putkiaivot". täten miehet eivät voi ajatella/tehdä yhden asian kerrallaan.

Kuntaas naiset tekevät/ajattelevat monta asiaa päällekkäin, joten asioihin tulee sekaannuksia ja se näkyy älykkyystestissä.


Eikö useiden asioiden käsittelytaito kerralla (joka "johtuu" suuremmasta aivokurkiaisesta) siis ole joka tapauksessa jälleen yksi naula älykkyystutkimusten arkkuun?

Määrittele älykkyys. Takoitetaanko sillä vain äö-testien vaatimaa älykkyyttä? Silloin miehet ovat keskimäärin älykkäämpiä. Tarkoitetaanko sillä älykkyyttä kokonaisvaltaisesti, jolloin se sisältää myös kielellisen ja sosiaalisen älykkyyden? Silloin naiset ja miehet ovat yhtä älykkäitä.

wizard
Tarkoitetaanko sillä älykkyyttä kokonaisvaltaisesti, jolloin se sisältää myös kielellisen ja sosiaalisen älykkyyden? Silloin naiset ja miehet ovat yhtä älykkäitä.
Mistäs sää sen tiedät..

Aivan hirvittävän karmeata sadistista ja rasistista sontap***kaa. Haiskahtaa aika tarkoitushakuiselle tutkimukselle, jolla on pyrkimys pelkästään kohua aiheuttavaan julkisuuteen.

Tutkijat eivät selvästikään taida ymmärtää, eivät halua ymmärtää, tai ymmärtävät, mutta tieten tahtoen kääntävät sille selän, sitä, että naisten ja miesten ajatusmaailmat poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä. Naiset kypsyvät nuoruuteen ja aikuisuuteen eri tahdissa kuin miehet.

Jos näitä mittaillaan jollain helvetin nobeleiden määrällä, niin metsään mennään.

Mielestäni kyseessä on tarkoituksellinen loukkaus naisia kohtaan.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Näinhän se taitaa olla, Tuplakoiruli. Jos älykkyystestit olisi keksinyt afrikkalainen nainen, ne mittaisivat asioita joissa afrikkalainen nainen on hyvä ja niissä pärjäisivät ennen kaikkea afrikkalaiset naiset. Ja kun yleisessä tiedossa on, että ainakin Mensaan pääsee ns. harjoittelemalla, mitä muuta ne testit mittaavat kuin asioiden oppimiskykyä?

Niin ja kuinka monella naisella on käytännössä kahden työn lisäksi aikaa ja jaksamista opetella ulkoa joitakin Mensan testejä, vain todistaakseen olevansa vähintään yhtä älykkäitä kuin miehet?

Ehkä olisi sittenkin pitänyt vastata, että naiset ovat älykkäämpiä. Mutta uskon sittenkin tasa-arvoon. Kaiken maailman (miespuolisista) idiooteista huolimatta.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat