Seuraa 
Viestejä45973

Mistä johtuu niin kutsutun raskaan musiikin, kuten metalin ja joskus muinoin rockin huono maine?

Tiedän kyllä että moni yhtye käyttää keskuselua herättäviä aiheita ja teemoja myyntikikkana mutta kun tämmöinen saatananpalvonta aspekti liitetään vielä nykyäänkin (vanhoillisten, eikä pelkästään heidän mielestääm) metaliin jne.
Etenkin joku Black Sabbathi ja Osbournen herra ovat sellaisia joita usein käytetään esimerkkinä vaikka lepakon niskan pureminen oli erehdys ja sanoitukset itseasiassa varoittavat usein helvetistä eivätkä puolusta sitä... siis kristillinen teema eri näkökulmasta.

Euroopassakin Lordin kimppuun käytiin aika voimakkaastikin ja yritettiin muistaakseni haastaa oikeuteenkin satanismin (joka on täysin laillista) harjoittamisesta. Lisäksi on monia jeesus luvs juu -tyylisiä yhtyeitä...
Missä siis mättää?

Masentaviksikin väitetään mutta tämä on jo todella räikeä yleistys. Samanlaista skeidaa sitä poppikin voi suoltaa.

siis perimmäinen kysymys on: miksi metaliyhtye leimataan paljon nopeammin? Ja helposti vaikka perusteet puuttuisivatkin.
Omien suokkibändieni jäsenet ovat hyvämaineisia ja fiksuja tyyppejä... musiikki on vaihtelevaa, samoin sanat ja sanoma. Uskontokritiikkiäkin löytyy ja humoristisesti toteutettua pilkkaa mutta jos ei tykkää niin älä kuuntele
Ja vaikka moraali olisikin kunnnossa...
Entä sitten nämä pop prinsessat, ja monet muut idiootit..

Sivut

Kommentit (50)

Joulukuun Soundin Nightwish-artikkelissa kerrottiin hauskasti kuinka Nightwishin keikkojen peruuttamista Disneyn omistamissa House of Blues-konserttisaleissa perusteltiin:

"Cancellation is said to be because of the band citing violent imagery, objectionable fans and seditious lyrics. All other upcoming metal shows will be cancelled too."

Eipä tuohon ole juuri muuta lisättävää kun ei hyvää päivää..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eihän tällaista keskustelua voi rajoittaa pelkästään metalliin. Klassisessa musiikissakin uudistajat ja ns. arkoja aiheita käsittelevät teokset saivat ankaraa kritiikkiä. Myös niitä on syytelty samalla tavoin moraalittomuudesta. Saatana on helppo kortti vetäistä esille tapauksessa kuin tapauksessa kun pahuutta täysin irrationaalisesti etsitään sieltä(kin) missä sitä ei ole.

Tällaisesta musiikkia kohtaan suunnatusta vihamielisyydestä ja moraalittomuussyytteistä otettakoon esimerkiksi vaikkapa Stravinskyn Kevätuhri, jonka kantaesitys 1900-luvun alussa oli tapahtuma, jonka vuoksi syntyi tappeluita ja muuta mukavaa... Ko. baletin koreografia ja rytmisoitinten käyttö oli liikaa konservatiivisille ihmisille.

Pitkälti sama on varmasti kyseessä myös metallimusiikin demonisoimisessa. Raskaat sävelkulut ja väkivaltaiselta kuulostava karjuminen on tietyille ihmisille liikaa, vaikka laulut olisivatkin oikeasti positiivisessa mielessä kantaaottavia. Ihan hc-meiningeistä typerine sanomineen en itsekään pidä, mutta näitähän nyt löytyy kaikista musiikkityyleistä.

Joo tää on aika älytöntä. Todella mustavalkoista ajattelua. Moni metallibändi käyttää paholaista vertauskuvana maailman pahuuteen olematta ollenkaan satanisteja tai saatananpalvojia.

nuori_urho
Raskaat sävelkulut ja väkivaltaiselta kuulostava karjuminen on tietyille ihmisille liikaa, vaikka laulut olisivatkin oikeasti positiivisessa mielessä kantaaottavia..

Tästä tulikin mieleen se havainto, että raskaan musiikin sanoitukset ovat hyvin harvoin kantaaottavia. Ainakin sen musiikin minkä minä varsinaiseksi metalliksi kutsuisin. Melkein aina niissä lauletaan jostain lohareista, luurangoista, sotureista, Saatanasta, nahkahousuista tai jostain vastaavasta.

EvilSmurf
nuori_urho
Raskaat sävelkulut ja väkivaltaiselta kuulostava karjuminen on tietyille ihmisille liikaa, vaikka laulut olisivatkin oikeasti positiivisessa mielessä kantaaottavia..Tästä tulikin mieleen se havainto, että raskaan musiikin sanoitukset ovat hyvin harvoin kantaaottavia. Ainakin sen musiikin minkä minä varsinaiseksi metalliksi kutsuisin. Melkein aina niissä lauletaan jostain lohareista, luurangoista, sotureista, Saatanasta, nahkahousuista tai jostain vastaavasta.

Tai sitten se kantaaottavuus on piilotettu sinne lohikäärmeiden ja ritarien sekaan. Se pitäisi vain osata löytää sieltä...

Huono maine johtuu tyhjänpäiväisistä jeesustelijoista ja typeryksistä.

Saatanaa on helppo käyttää kuvaamaan ihmisen pahuutta eli saatanaa meissä kaikissa, en edes usko saatanaan, mutta tuli tuossa Deicideä kuunnellessani mieleen ja ylös kirjasin ajatuksen; En usko saatanaan edes,
uskon absoluuttiseen pahaan jota ihmiseksi kutsutaan.
Jotkut sanovat saatanaksi, sitä ihmistä tai mitä sen sisällä on ja kasvaa.
Unholy fetus.

Joidenkin mielestä musiikissa pitäisi käsitellä vaan jotakin helevetin positiivista, puhua kukista ja rakkaudesta ja kaikenlaisesta ihme a.tuisku paskasta. Musiikki voimana on loistava keino käsitellä asioita ja musiikin kautta purkaa agressioitaan ja omaa päätään.

Metallillako huono maine? Metallihan on nykyään joka mummun ja vaarin ja vaippasankarin musiikkia. Black metalkin on nykyään niin harmitonta ja itseironista, ettei sitä ole kukaan jaksanut vastustaa aikoihin.

master_bates
EvilSmurf
nuori_urho
Raskaat sävelkulut ja väkivaltaiselta kuulostava karjuminen on tietyille ihmisille liikaa, vaikka laulut olisivatkin oikeasti positiivisessa mielessä kantaaottavia..Tästä tulikin mieleen se havainto, että raskaan musiikin sanoitukset ovat hyvin harvoin kantaaottavia. Ainakin sen musiikin minkä minä varsinaiseksi metalliksi kutsuisin. Melkein aina niissä lauletaan jostain lohareista, luurangoista, sotureista, Saatanasta, nahkahousuista tai jostain vastaavasta.Tai sitten se kantaaottavuus on piilotettu sinne lohikäärmeiden ja ritarien sekaan. Se pitäisi vain osata löytää sieltä...

Henk.koht. en pidä kovinkaan paljon kantaaottavasta metallista. Moni hyvä bändi ja biisi menee pilalle, kun kuulen/luen sanoitukset ja huomaan että kyseessä on poliittinen kannanotto. Se on tylsää ja arkista. Haluan mieluummin kuunnella mörinää niistä saatanoista, murhaajista ja nahkahousuista.

Mitä on varsinainen metalli? Jos genreen mahtuu pelkästään NWOBHM yms. sankarimetallipaska niin pulassa on jos jotain älyllistä sisältöä kaipaa.

Scylla
Metallillako huono maine? Metallihan on nykyään joka mummun ja vaarin ja vaippasankarin musiikkia. Black metalkin on nykyään niin harmitonta ja itseironista, ettei sitä ole kukaan jaksanut vastustaa aikoihin.

master_bates
EvilSmurf
nuori_urho
Raskaat sävelkulut ja väkivaltaiselta kuulostava karjuminen on tietyille ihmisille liikaa, vaikka laulut olisivatkin oikeasti positiivisessa mielessä kantaaottavia..Tästä tulikin mieleen se havainto, että raskaan musiikin sanoitukset ovat hyvin harvoin kantaaottavia. Ainakin sen musiikin minkä minä varsinaiseksi metalliksi kutsuisin. Melkein aina niissä lauletaan jostain lohareista, luurangoista, sotureista, Saatanasta, nahkahousuista tai jostain vastaavasta.Tai sitten se kantaaottavuus on piilotettu sinne lohikäärmeiden ja ritarien sekaan. Se pitäisi vain osata löytää sieltä...Henk.koht. en pidä kovinkaan paljon kantaaottavasta metallista. Moni hyvä bändi ja biisi menee pilalle, kun kuulen/luen sanoitukset ja huomaan että kyseessä on poliittinen kannanotto. Se on tylsää ja arkista. Haluan mieluummin kuunnella mörinää niistä saatanoista, murhaajista ja nahkahousuista.

Niin, jokainenhan voi ymmärtää sanoitukset niin kuin ne itse haluaa ymmärtää. Joku voi kuulla niissä ritarit vs. lohikäärmeet-sanoituksissa jotain poliittisesti kantaaottavaa ja toinen taas ottaa ne ns. kirjaimellisesti. eikä kumpikaan tietenkään ole väärä tulkinta. parhaat sanoitukset usein on sellaisia jotka voi tulkita monella eri tavalla.

Scylla
Metallillako huono maine? Metallihan on nykyään joka mummun ja vaarin ja vaippasankarin musiikkia. Black metalkin on nykyään niin harmitonta ja itseironista, ettei sitä ole kukaan jaksanut vastustaa aikoihin.

No Suomessa tuo kyllä pitää paikkansa. Ku jo Vanhasen Masa näyttää sormillaan pirunmerkkiä niin jo on piru merrassa.

Black metallista kyllä löytyy kaikkea poliittisesti epäkorrektia mut eihän siitä kukaan keksi pahastua kun niistä levyistä otetaan 500 kappaleen painoksia. Natsibläkkis on kyllä jotenkin perversillä tavalla kiehtovaa. Muuten genrestä löytyy ihan liikaa liikaa Nietzscheä lukeneita pikku -ja vähän isompiakin poikia.

Viime vuoden pohjat kyllä veti Immortalin Abbath joka haastattelussa elämöi positiivisesta pimeästä energiasta, jota bändi kanavoi. No positiivista sikäli, että bändia katsellessa on naurussa pidättelemistä.

Ei saa Immortalia pilkata!

Tuo "positiivinen pimeä energia" voi olla määrätyllä lailla "tottakin". Ainakin itselläni laskee agressio kun kuuntelee tarpeeksi synkkiä sointuja. Tosin tuolla Immortalilla ei kyllä ole sellaista vaikutusta.

Vahtera
Mitä on varsinainen metalli? Jos genreen mahtuu pelkästään NWOBHM yms. sankarimetallipaska niin pulassa on jos jotain älyllistä sisältöä kaipaa.

System of a Down(Serj Tankian), Pain of Salvation...

Metallissahan on ns. kantaaottavia sanoituksia varmaan enemmän kuin missään muussa genressä(no ok, rap). Monesti vieläpä hienosti paketoituja.

Itse en jaksa lainkaan mitään sankarimetallipaskaa... Paitsi, että ne ovat usein sävellyksellisesti aika mielenkiinnottomia, niin kyllähän mauttoman kornit sanoitukset jo yksinäänkin vievät mielenkiintoa pois.

Olbe
Seuraa 
Viestejä1447
Radiant Dragon
Mistä johtuu niin kutsutun raskaan musiikin, kuten metalin ja joskus muinoin rockin huono maine?

Minusta ko. tyylisuunnalla ei ole huonoa mainetta. Pitkän linjan hevikuuntelijana se alkaa olla jopa liian salonkikelpoista, kun enää ei pysty valittamaan, etteikö raskasta musiikkia kuulisi radiostakin.

Radiant Dragon
Mistä johtuu niin kutsutun raskaan musiikin, kuten metalin ja joskus muinoin rockin huono maine?

Tiedän kyllä että moni yhtye käyttää keskuselua herättäviä aiheita ja teemoja myyntikikkana mutta kun tämmöinen saatananpalvonta aspekti liitetään vielä nykyäänkin (vanhoillisten, eikä pelkästään heidän mielestääm) metaliin jne.
Etenkin joku Black Sabbathi ja Osbournen herra ovat sellaisia joita usein käytetään esimerkkinä vaikka lepakon niskan pureminen oli erehdys ja sanoitukset itseasiassa varoittavat usein helvetistä eivätkä puolusta sitä... siis kristillinen teema eri näkökulmasta.

Euroopassakin Lordin kimppuun käytiin aika voimakkaastikin ja yritettiin muistaakseni haastaa oikeuteenkin satanismin (joka on täysin laillista) harjoittamisesta. Lisäksi on monia jeesus luvs juu -tyylisiä yhtyeitä...
Missä siis mättää?

Masentaviksikin väitetään mutta tämä on jo todella räikeä yleistys. Samanlaista skeidaa sitä poppikin voi suoltaa.

siis perimmäinen kysymys on: miksi metaliyhtye leimataan paljon nopeammin? Ja helposti vaikka perusteet puuttuisivatkin.
Omien suokkibändieni jäsenet ovat hyvämaineisia ja fiksuja tyyppejä... musiikki on vaihtelevaa, samoin sanat ja sanoma. Uskontokritiikkiäkin löytyy ja humoristisesti toteutettua pilkkaa mutta jos ei tykkää niin älä kuuntele
Ja vaikka moraali olisikin kunnnossa...
Entä sitten nämä pop prinsessat, ja monet muut idiootit..

Metalli on kuolevan kansan ja nörttien musiikki! Rap on tulevaisuuden airut !

Paskat räpistä. Kuka saatana voi järjissään kuunnella jonkun aivokuolleen biitin päälle puhuttua höpöttelyä? Ja sanoitukset ne monesti vasta kantaaottavia ovatkin? Räppi harvoin on edes musiikkia, toisaalta kun katselee tätä degeneroitunutta maailmanmenoa, niin ei nyt toisaalta tarvi ihmetellä miksi joku räpin kaltainen kauneus on siinnyt päiviämme sulostuttamaan.

Kaikki musiikki on hyvää jos se kuulostaa hyvältä ja on metallia (tai klassista).

Hissimusiikilla se vasta huono maine on.

Näytettä löytyy leffasta Blues Brothers, sen loppukohtaus, jossa kaksikko kuuntelee Ipaneman tyttöä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat