Seuraa 
Viestejä45973

Katselin tuossa youtubesta eläinvideoita ja huomasin, että eri petoeläimillä on omat fanaattiset kannattajakuntansa, joiden välillä sitten käydään kiivasta kamppailua kaikkien todistellessa omilla videoillaan oman suosikkinsa ylivoimaisuutta

No, voisimme tiede-foorumillakin taantua vertailemaan eri petoeläimiä ja laittamaan niitä "kovuusjärjestykseen". Mittareina voisivat olla sekä saalistustaidot, että ns. tappelutaidot, saalistustaitojen tarkoittaessa yksittäisen eläimen suoriutumista.

Oma kova nelikkoni voisi olla tämänsorttinen: Harmaakarhu, jääkarhu, siperiantiikeri ja intiantiikeri.

Tappelumenestyksestä voi tietenkin jossain määrin väitellä, mutta suurimmat harmaakarhut ja jääkarhut varmaan voittaisivat ihan silkan kokoeronkin takia tiikerin tappelussa. Harmaakarhu ja jääkarhu sen sijaan olisi mielenkiintoinen kamppailupari Jääkarhu on jotenkin atleettisemman oloinen, mutta toisaalta harmaakarhut ilmeisesti luonnossa kamppailevat toisiaan vastaan enemmän kuin jääkarhut.

Metsästyksessä kissapedot ovat varmaan aika ylivoimaisia. Tiikeri on sekä vahva, että nopea. Erittäin kova ponnistusvoima, ulottuu jopa yli viiden metrin korkeuteen ja mittaakin voi yhdelle loikalle tulla yli kymmenen metriä. Tehokas tappaja ja tappaa myös kissaeläimistä suurimpia saaliseläimiä, mm. ruskeakarhuja, sekä isoja kasvinsyöjiä.

Yksinäisistä metsästäjistä leopardikin ansaitsee kunniamaininnan kokoonsa nähden ehkä hurjimpana metsästäjänä. Toisaalta voi päätyä leijonan tai tiikerin ruokapöytäänkin, ettei sen puoleen

Flame on... Väittely sallittua, mutta mielellään perustelluin argumentein

Sivut

Kommentit (106)

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Jääkarhu on kyllä varmasti yksi vahvimmista, ja silloin kun tuo kohtaaminen tapahtuisisi jäällä, niin se olisi aivan ylivoimainen vastus muille, sen lähes täydellisen pidon takia. Oisko sen tassujen pito ollu jotai 97-99% jäällä.

Olen fiksu ja älykäs!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Argumenttia tiikerin puolesta: Intiantiikerin tiedetään kai dokumentoidusti tappaneen intiannorsun(kuljettajineen) sekä sarvikuonon.

Jääkarhun tiedetään myös joskus tappavan reilusti yli tonnin painoisia mursuja(jotka toki vedestä tultuaan eivät ole mitään varsinaisia vauhtikoneita, mutta valtavankokoisia ja vahvoja otuksia isoine hampaineen).

http://www.youtube.com/watch?v=Ob_oD1IsYbE&feature=related

Tosin Planet Earthissa nähtiin toisenlainenkin lopputulos jääkarhun jouduttua mursujoukon telomaksi...

somedude
Lepakot voittavat pingviinin.


Itse asiassa youtubessa joku vertaili leijona vs. tiikeri-taistelua ala-asteella käymiinsä kamppailuihin Teräsmiehen ja Batmanin keskinäisestä paremmuudesta

Mutta mitäpä pienistä. Isot pedot ovat kiehtovia eläimiä, joista on mukava käydä keskustelua.

Kissapedoista puhuttaessa en sano muuta kuin...

Niillä on jykevät luut ja isot lihakset joiden inertian vuoksi eivät kestä pitkiä jahtireissuja. Siksipä ovatkin väijyjiä. Ne käyttävät anaerobista aineenvaihduntaa saadakseen nopeasti suuren määrän energiaa ja kyetäkseen salamannopeisiin vauhtiponnistuksiin, mutta samalla myös uuvuttava maitohappo kerääntyy lihaksiin nopeammin. Gepardi on kevytrakenteinen mutta fysiologiltaan muiden kissojen kaltainen joten ei jaksa pitää vauhtia kauaa yllä. Ideaalinen jahtimatka on niille alle 200 metriä.

Kuitenkin, niillä on valttikorttinaan älyttömän nopea kiihtyvyys. Saaliseläinten huippunopeus on yleensä nopeampi (paitsi gepardin taupauksessa) mutta kiihtyvyys hidas. Niinpä kissapedot erikoistuvan saaliin nappaamiseen jo alkumetreillä mutta jos saalis ei jää ajoissa kiinni, ne luopuvat jahdista. Toisaalta kissapedot myös, nopean aineenvaihdunnan ansiosta, palautuvatkin suhteellisen nopeasti.
Lisäksi kissoilla on hyvin liikuntakykyiset nivelet joten ne saavat uhristaan pitävän otteen. Hampailla on hyvä purra kaulavaltimo poikki, tukkia henkitorvi tai pienemmillä saaliseläimillä purra niska poikki ja/tai murtaa takarraivon luut.

Koiraeläimet taas ovat sirompia, kestäviä juoksijoita ja luottavatkin juuri kykyynsä jahdata saalista. Niiden kiihtyvyys ei kuitenkaan ole sitä huippuluokkaa mutta vauhti ei ainakaan lopu kesken. Myös ryhmätyö, kuten leijonillakin (jotka siltikin väijyvät, eivät jahtaa) on koiraeläimillä tehokasta.

Hyeenaeläimet metsästävät koirien tavoin vaikka ovat lähempää sukua kissaeläimille.

Sitten otetaanpa vertauksen vuoksi väkivahvat krokotiilit.
Niiden aineenvaihdunta on verkkaista viileässä ilmassa mutta niillä on myös etuja, mitä tulee anaerobiseen aineenvaihduntaan ja palautumiseen. Krokotiilit kestävät koosta riippuen enemmän maitohappoa kuin muut eläimet. Poikanen väsyy jo viidessä minuutissa, mutta aikuinen korko jaksaa riehua jopa yli puoli tuntia. Palautumisaikaa ne tosin tarvitsevat paljon sillä maitohappoa ehtii toleranssin vuoksi kertyä paljon, joten sen pilkkomisessakin menee aikaa.
Matelijoiden aerobinen aineenvaihdunta taasen on hyvin vaatimatonta...

Näillä jättimatelijat voivat kuitenkin vedessä (uhattuna jopa maalla saattavat kierähtää joskin kömpelömmin) pyöräyttää koko ruumiinsa ympäri jopa kolmesti sekunnissa. Leuat upotettuna uhriin se repii tällä tavalla irti suuria lihankimpaleita. Usein toinen kroko pitelee saalista kiinni toisen kieppuessa. Krokotiilin leukojen avaajalihakset ovat heikot joten sen kidan saa pysymään kiinni käsien voimalla, mutta yritäppä avata leuat... Todella voimakas purenta.

Selvennys, mikäli kaikki eivät ole termien kanssa tuttuja:

Aerobinen = hapen avulla tapahtuva energiantuotanto

Anaerobinen = lisähapen tarpeessa, eli raskaassa suorituksessa, elimistö alkaa pilkkoa hiilihydraatteja tuottaen paljon energiaa lyhyessä ajassa mutta samalla syntyy uupumuksen aiheuttavaa maitohappoa.

Inertia = tässä tapauksessa lihasten ja luuston yhteisen massan (eli kappaleen) kyky vastustaa muutosta lepoon tai liikkeeseen

sfinksi
Pienet tappavat olennot, so. myrkylliset.
Piraia, jokin hailaji ....
Ihminen nisäkkäistä kuitenkin se vaarallisin peto.

Piraija on luukala joka ei oikeastaan ole kovin vaarallinen. Kuivina kausina ne saattavat käydä ihmisen kimppuun sillä silloin ravinnon määrä on vähissä ja ne käyvät aika äkäisiksi. Paikalliset tietävät kyllä milloin veteen kannattaa mennä ja uivatkin kaikessa rauhassa piraijavesissä.
Lisäksi valtaosa pirajiakaloista syö raatoja tai mädäntynyttä kasviainesta.

Haikaloista valkohai on vaarallinen mutta niin ovat myös tiikerihai ja härkähai sillä ovat aggressiivisempia.
On myöskin turhaa sanoa hain hyökkäävän vain luullessaan ihmistä esim. hylkeeksi. Tästä on näyttöä, ulkonäkö ei vaikuta saaliinvalintaan vaikka ne toki suosivat pulskia hylkeitä.

Myrkyllisin käärme on mustamamba...ja se on nopea. Sen puremasta selviää hyvin harvoin ja silloinkin muistoksi jää usein kudoskuolio. Myös kobrat ovat levinneisyytensä ansiosta vaarallisia, etenkin myrkkyä sylkevät lajikkeet.
Sitä vastoin kalkkarokäärmeen puremista kuolmien osuus on noin 2%.

Loiset, bakteerit ja alkueliöt jotka sairastuttavat ovat vaarallisimpia... Iskevät yllättäen...ei näe paljaalla silmällä...
Loisen olemassaolosta omassa suolessa ihminen voi ikänsä olla autuaan tietämätön, useimmat kun eivät ole tappavia.

Todella vaarallisia ovat virtahevot. Todella aggressiivisia ja tappavat paljon kanoottimelojia joka vuosi. Tosin kyseessä ei ole peto. Moni kasvinsyöjä ja sen vaarallisuus aliarvioidaan helposti. Sympaattisen punajättikengurun potku voi esimerkiksi puhkaista vatsan...
Ja puhvelit..biisonit..härät. Vaarallisia. Onkin todennäköisempää joutua lehmän kuin hain tappamaksi...

Kuulemma ihmisen rasvankoostumus ei ole kovin herkullista...

Radiant Dragon

Todella vaarallisia ovat virtahevot. Todella aggressiivisia ja tappavat paljon kanoottimelojia joka vuosi. Tosin kyseessä ei ole peto. Moni kasvinsyöjä ja sen vaarallisuus aliarvioidaan helposti. Sympaattisen punajättikengurun potku voi esimerkiksi puhkaista vatsan...
Ja puhvelit..biisonit..härät. Vaarallisia. Onkin todennäköisempää joutua lehmän kuin hain tappamaksi...

Virtahevothan syövät kyllä myös lihaa, tosin aika harvoin. Ja silloin harvoinkin raatoja. Lienevät kasvissyöjistä vaarallisimpia?

Radiant Dragon

Kuulemma ihmisen rasvankoostumus ei ole kovin herkullista...

Näin olen itsekin kuullut väitettävän, mutta kyllä ihminen ruuaksi kelpaa. Esimerkkinä Intian vahingoittuneet tiikeriyksilöt, joista ovelimmat tappoivat kai todistettavasti yli tuhat ihmistä. Ihminen on kuulunut myös leijonan ruokalistalle useammin kuin kerran...

Tietyt lajit välttelevät ihmistä ja pitäytyvät syömästä, mutta sekin lienee opittua suurimmalta osin? Ihmeellisintä mielestäni on se, etteivät meren suuret pedot, kuten miekkavalas, kelpuuta ihmistä ruokalistalleen. Myös delfiinit ovat ihmistä kohtaan varsin ystävällisiä O_o

Delfiiniksihän se miekkavalaana tunnetuksitullut hammasvalaskin luokitellaan... Kyllä ne ihmiselle vaarallisia voivat olla mutta ovat erikoistuneet herkuttelemaan hylkeillä. En kyllä ole Wildbpyzien lisäksi kuullut tai nähnyt kenenkään uivan sillien miekkavalaiden kanssa...

Delfiinithän ovat hyvin älykkäitä. Pienikokoisemmista lajeista ei ole ihmissyöjiksi. Kauniita ja todella hurmaavia olentoja. Eivät kyllä mihinkään temppuakvaarioon kuulu.

Kyllä olen kuullut että virtaheposet tappavat Afrikassa enemän popolaa kuin muut nisäkkäät. Matelijatkin ovat vaarattomampia...eikä hippopotamuskaan ihmistä kiinni saa, on se sellainen köntys ja maksiminopeus siinä alle 30km/h:ssa... Mutta en kyllä menisi härnäämään. Enkä pikkupootilla soutelemaan hippojen alueelle, iskevät ihmeen salakavalasti vesien pimennoista.

Leuat joissa yli kahdentonnin puruvoima, valtavat syöksuhampaat ja puoliympyrän, 180 astetta, aukeavat leuat.... Ja vielä mukavasti panssaroitukin! Haaviottuvin alue on pieni töpöhäntä.

Kyllähän pedoista pahin on nationalisti (Nationalismus Idioticus) joka tunnetaan muunmuassa ominaisääntelystään "tein vain velvollisuuteni", jota se saattaa toistella jopa kymmeniä kertoja peräkkäin, välillä puhjeten väräjävällä äänellä suoritettuun nk. kansallislauluun. Nationalistin tunnistaa lisäksi varsin helposti tyhjästä katseesta, kiihkoilevasta fraasien toistelusta, kuten "armeijassa pojista tehdään miehiä", ja sen taipumuksesta omaksua muiden kehittämiä (kulttuuri)normistoja elämänsä keskeiseksi sisällöksi. Tässä joitakin osoituksia ko. pedon aiheuttamista tuhoista:

Yksinäinen nationalisti on lähes vaaraton, yleensä pelokas ja heikko otus, mutta nationalisteja voi liittää pitkiksi ketjuiksi auktoriteettien perään, jolloin ne kulkevat silmät suljettuina ja nenät toistensa persvaoissa mihin tahansa töllöntöihin niitä ikinä halutaankaan käyttää. Silloin kokonaisten kaupunkien tuhoutuminen on mahdollista, ja joskus jopa kokonaisten kulttuurien. Jääkarhuja tai tiikereitä on mahdoton aivopestä vastaaviin joukkosuorituksiin, joten luullakseni ylivoimainen voittaja on löytynyt. Tämä otus nimittäin tappaa kaiken elollisen jopa neliökilometrien laajuisilta alueilta "puolustaessaan" jotakin sille syötettyä pajunköyttä (yl. jokin kulttuurillinen normisto).

Varmaan sanoisin että harmaakarhu tai sitten jättiläiskrokot (aivan tolkuttoman kokosia).. vai olikohan alligaattoreita?

Veden äärellä varmaankin jättikroko veisi karhun, mutta maalla paremman liikkuvuutensa takia karhu veisi voiton.

sfinksi
Ihminen.

Ihminen ei sinällään ole kovin vaarallinen otus, yleensä tarvitaan joku dogmaattinen ja hermeettinen ideologia jotta massatappaminen alkaisi. Kuten uskonto tai nationalismi. Tai näiden jokin sekoitus, josta hyvin usein onkin kyse.

NallePuh
Seuraa 
Viestejä1151

Sinivalas voisi olla aika paha vastus. Veikkaampa ettei karhu tai joku tikru saa sellaiselle mitään aikaisiksi. Pelkällä massalla voisi jo murskata noi elukat.

Tosin semmoiset tilanteet missä valas kävisi noiden kimppuun, voi olla hieman harvinaiset..

Olen fiksu ja älykäs!

Niin, harvemmin kai sinivalaita eksyy metsiin karhujen keskelle..

Suuri koko = suuri kohde. Ovela krokopirulainen sen vielä vedessäkin voittaisi, olettaen ettei tappelu ala kasvot vastakkain

Dark Serenity
Varmaan sanoisin että harmaakarhu tai sitten jättiläiskrokot (aivan tolkuttoman kokosia).. vai olikohan alligaattoreita?

Veden äärellä varmaankin jättikroko veisi karhun, mutta maalla paremman liikkuvuutensa takia karhu veisi voiton.


Njaa... Krokotiilit ovat kyllä valtavan kokoisia, mutta niiltä puuttuvat suurten petonisäkkäiden aseet: äly, kynnet, repivä purenta... Itse asiassa maalla esimerkiksi tiikeri tappaa isonkin krokotiilin "helposti", ja varmentamattomista lähteistä olen kuullut tiikereiden suorittaneen krokotiilitappoja vedessäkin.

http://www.youtube.com/watch?v=ogd-Uj-sJHo

Niilinkrokotiilien(taitavat olla pisimpiä krokotiilejä) kanssa tiikerit eivät luonnossa ole tekemisissä, mutta käsittääkseni suistokrokotiilejä, joita yleisesti pidetään kai maailman suurimpina krokotiileina, elää ilmeisesti ainakin Intiassa. No, joka tapauksessa, krokotiilit taitavat karttaa tiikereitä noin yleensä ottaen.

Edit. Suuret karhut eivät liene hirveästi tekemisissä krokojen kanssa, mutta kissoja hitaampina voisi olettaa niillä olevan enemmän vaikeuksia käsitellä näitä otuksia.

NallePuh
Sinivalas voisi olla aika paha vastus. Veikkaampa ettei karhu tai joku tikru saa sellaiselle mitään aikaisiksi. Pelkällä massalla voisi jo murskata noi elukat.

Tosin semmoiset tilanteet missä valas kävisi noiden kimppuun, voi olla hieman harvinaiset..


Niinno... Sinivalaat taitaisivat murskaantua painonsa voimasta itsekin maalle joutuessaan

Veden elukoista karuimpia taitavat olla kuitenkin kaskelotit ja miekkavalaat, veikkaan ma. Tietysti suuret haitkin ovat vaarallista sakkia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat