Seuraa 
Viestejä45973

Moiks. Luin tuossa Tiedelehteä, muistaakseni viime numero. Siinä jossiteltiin, mitä tapahtuisi, jos ihminen katoasi jostakin syystä maapallolta. Mua jäi kiinnostaan rotta ihmisenä se, kun siinä mainittiin, että rotat mukamas kuolisivat nälkään jos ihminen häviäisi. Tää "tutkimus" oli kyllä vaan yhden äijän näkemys.
Sitten taas aiemmin olin kuullut, että maapallolla viimesenä hengissä olevat elukat on torakka ja rotta. Niin, että onko kellään mitään käsitystä rotista ja niiden selviytymiskyvystä. mistä rotat alunperin ovat ilmestyneet ja ovatko ne aina olleet riippuvaisia ihmisistä? Vaikea uskoa kyllä, että ihmisen mukana katoaisi rotta myös mikä on melkoisen sopeutuvainen ja kaikki ruokainen elukka.

Sivut

Kommentit (24)

Shitter
Sitten taas aiemmin olin kuullut, että maapallolla viimesenä hengissä olevat elukat on torakka ja rotta.

Samainen käsitys on ollut minullakin.

Helppo tapa päästä rottaongelmasta. Tapetaan kaikki ihmiset.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Jos nisäkkäiden ja ihmisten valtakausi nyt päättyy niin yleisen käsityksen mukaan alkaa jyrsijöiden valtakausi vähän samaan tapaan kun nisäkkäidenkin alkoi. Periaatteessa kaikki "tuholaiseläimet" jotka ihminen yrittää pitää pois omilta alueilta selviävät. Rotat, kanit ja kaikki jotka lisääntyvät nopeammin kuin niitä ehditään hävittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itseänikin ihmetytti tuo. En usko että rotta mihinkään häviäisi tai riippuisi tietenkin millainen katastrofi ihmisen poistaisi. Jos ihminen vain "häipyisi" niin en usko kyllä rotan mukana katoavan. Ovat kuitenkin viisaita ja erittäin sopeutuvaisia eläimiä.

Kysymys siis kuului: "Mitä tapahtuisi, jos ihminen katoasi jostakin syystä maapallolta?"

Varsin oleellinen lähtökohta on se syy, mikä ihmiset kadottaisi? Itse muistan lukeneeni, että jos ihmiskunta tuhoutuisi esim. ydinsotaan tai ydinvoimalakatastrofeihin, nykyeläimistä rotat, luteet ja torakat olisivat selviytymiskykyisimpiä.
Mikäli taas ihmiskunta tuhoutuisi esim. asteroidin törmäyksen seurauksena, muiden lajien selviytyminen olisi täysin riippuvainen räjähdyksen massiivisuudesta; jos maapallo ei itse hajoaisi, saattaisivat vain bakteerit ja virukset jäädä kertomaan ufoille elämästä Telluksella...

Homman ideana ei ollu miettiä MIKÄ ihmiset hävitti, sille ei ollu mitää merkitystä, me vaan hävittäs, simpsalapim. Eli oleellisinta ei ole miettiä mikä hävittäs, oleellisinta asiassa oli miettiä että mitä tapahtuis sen jälkeen.

Mutta että mitä tapahtus, rotat on siks kovia selviytyyn koska ne sopeutuu.
Suurinosa viemärirotista jotka elää ihmisten jätöksistä / roskasta luultavasti kuolis pois, mutta jotku sopeutuvaisuuden vuoksi varmaa jäis elään ja keksis toisenlaisen tavan elättää ittensä.
Ja vielä se pointti että nää viemärirotat ei todellakaan oo ainoa rottalaji maailmassa ^^ elää niitä iha samansukusia rottia muillaki elinkeinolla.

Rotat olivat olemassa jo ennen ihmistä, joten eivät ne välttämättä ihmistä tarvitse. Toki niiden populaatiot monin paikoin vähenisivät, mutta jäljelle jääneet oppisivat elämään ilman ihmistäkin.

Barbaari
Jos nisäkkäiden ja ihmisten valtakausi nyt päättyy niin yleisen käsityksen mukaan alkaa jyrsijöiden valtakausi...

Eikös nykytitämyksen mukaan jyrsijät ole nisäkkäitä.

Tuskin kaikki rotat mihinkään häviää. Tosin niiden totuttautuminen elämään ilman ihmistä romahduttaisi varmaan koko populaation eli kaikki "pullamössö" rotat kuolisi ainakin.

Vanhassa kansansadussa (eläinsatu) karhua pyydettiin nopeasti nimeämään kolme suomalaista puulajia.

Karhu luetteli: "Honka, mänty, petäjä!"

Jos ihminen katoaisi, villiintyisivätkö kaikki ekologisiin lokeroihin sopivat kotieläimet? Esimerkiksi, voisiko kesyistä naudoista kehittyä populaatio, joka muistuttaisi enemmän alkuperäistä alkuhärkää kuin lypsylehmiä? Mitä tapahtuisi viljelykasveille?

Ihmisen ymmärretään olevan ketjun huippu. Rotat kuuluvat ihmisten lailla imettäväisiin, joten jos ja kun maapallon tulevaisuus on hädässä silloin ensiksi kuolevat luullakseni ja ymmärtääkseni imettäväiset. Ensiksi kuolevat tietysti populaatio, joka on elintarvikehuollon huipulla. Sitten kun esimerkiksi kaikki raadonsyöjät olisivat syöneet raadot, kuolisivat ne. Rotat ovat ihmisen lailla kaikkiruokaisia, joten ne olisivat viimeisiä imettäväisiä tässä ketjussa. Mutta ruoka lopulta niiltäkin loppuisi. Kuitenkin olisi oletettavaa, että rottapopulaatiota olisi elossa silloin kun maa alkaisi tuottaa syömäkelpoista kasvistoa, joten rotta selviytyisi ehkä ainoana imettävänä katastrofista, jos ja kun sellainen sattuisi.

180°
Shitter
Sitten taas aiemmin olin kuullut, että maapallolla viimesenä hengissä olevat elukat on torakka ja rotta.

Samainen käsitys on ollut minullakin.

Helppo tapa päästä rottaongelmasta. Tapetaan kaikki ihmiset.

Kannatan!

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Initial d
Barbaari
Jos nisäkkäiden ja ihmisten valtakausi nyt päättyy niin yleisen käsityksen mukaan alkaa jyrsijöiden valtakausi...Eikös nykytitämyksen mukaan jyrsijät ole nisäkkäitä.

Tuskin kaikki rotat mihinkään häviää. Tosin niiden totuttautuminen elämään ilman ihmistä romahduttaisi varmaan koko populaation eli kaikki "pullamössö" rotat kuolisi ainakin.

Aiheesta on kirjoitettu useita kirjoja jossa käsitellään tulevaisuuden mahdollisiä eläinlajeja ja evoluution suuntauksia. Olen lukenutkin muutamia ja suosittelen muillekkin ihan mielenkiinnosta. Douglas Dixonin after man osui käsiini kirjastossa toissakesänä.

Mahdollisen katastrofin jälkeen suurin osa nykyisistä nisäkkäistä kuolisi sukupuuttoon. Jyrsijät ovat kyllä nisäkkäitä, mutta jyrsijöiden uskotaan korvaavan muiden nisäkkäiden sukupuuton aiheuttamat ekologiset lokerot mahdollisen suuren sukupuuton jälkeen.

Jyrsijöillä on etuna energiatehokkuus, nopea lisääntyminen sekä sopeutuminen uuteen ympäristöön. Enempää en uskalla kirjoittaa ilman lähteitä.

Aiheesta voisi varmasti keskustella syvällisemminkin, oikeasti mielenkiintoinen aihe.

Häiritsi sama väite ja en usko, että rotta katoaisi. Hämärästi muistan mainintoja joidenkin saarten rottapopulaatioista. Pärjäävät ihan hyvin ilman ihmistä.

Lisäksi häiritsi jutun aloituskuva. Nätti kuin mikä, mutta vaikea uskoa. Todellisuudessa lienee hyvin vaikea saada samaan kuvaan 1 kpl hirvia, 2 kpl ilveksiä, karhu ja vielä susi ynnä ainakin pari kotkaa. Oli siinä vielä muitakin eläimiä.

Kuva johtaa harhaan immeisen, jolla on heikko käsitys luonnon lainalaisuuksista ja vaikkapa petotiheyksistä.

Rotta on hyvin sopeutuva laji. Varmaan ihmisen häviäminen vaikuttaisi populaatioon kutistavasti mutteivat kaikki rotat ole riippuvaisia ihmisistä. Kyllä ne luonnonoloissakin löytävät pesänsä ja ruokansa... Jyrsijät ovat sitkeätä porukkaa.

Juu vaikea oli minunkin uskoa, että rotta mihinkään katoaisi. Korkeintaan kanta kärsisi pahan kolauksen, mutta luulempa, että ne keksisivät keinon selvitä. Olen myös kuullut, että rotta selviäisi jopa 3 kk syömällä vain puuta ja paperia.

tuholais ystäväni =)[/img]

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Onhan tämä puolitieteellistä. jos tieteellistä ollenkaan. Mikä estää tuomasta mielikuvitusta muuten hiljaisiin threadeihin? Eikait tämä nyt niin vakavaa ole...

Sarvikuonoja, norsuja, valaita, lepakoita, suuria kissaeläimiä, susia, antilooppi lajeja, delffiinejä... Kaikki nämä voivat jättää vapaaksi omat ekologiset lokeronsa ihan lähitulevaisuudessa. Mistä eläinlajista kehittyy kaukaisessa tulevaisuudessa esimerkiksi valas tai näitä muita?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_% ... mist%C3%A4

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat