Seuraa 
Viestejä45973

Uusimmassa Taloustaito- lehdessä on mielenkiintoinen artikkeli eläkevakuutuksista, jotka tuntuvat olevan juuri nyt ajankohtainen muoti-ilmiö. Eläkevakuutuksen ottajat ovat keskimäärin 37- vuotiaita, keskimäärin keskituloisia ja hieman useammin naisia kuin miehiä.

Eläkevakuutusmaksut voi vähentää verotuksessä pääomatuloista tai alijäämähyvityksenä. Eläketulo kuuluu pääomaverotuksen (28 %) piiriin joka on siis varsin edullista. Veroedut ovat merkittävät.

Monia houkuttelee ylimääräinen eläke vanhuudenturvana ja onhan yhteiskunta alkanut jopa korostaa vapaaehtoisen eläkevakuutuksen merkitystä, mutta onko tällaiseen pitkäaikaiseen eläkesäästösopimukseen sitoutuminen lopulta taloudellisesti kannattavaa? Verotuslainsäädäntö saattaa vuosien kuluessa muuttua, säästettyjä rahoja ei saa kotiutettua kuin poikkeustapauksissa (avioero, puolison kuolema, pitkä työttömyys tai työkyvyttömyys) ja mahdolliset tappiot eivät ole vähennyskelpoisia verotuksessa.

Ovatko eläkevakuutukset vain vakuutusyhtiöiden oman finassitoiminnan rahoittamista? Mistään hyvätekeväisyydestä ei ole kuitenkaan kyse.

Sijoittaako viisas itse?

Mitä mieltä? Löytyykö joukostamme finanssineroja?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Ensin pitää olla tavallisia säästöjä, jotta eläkevakuutuksista tulee kannattavia. Sijoittamisen ensimmäinen sääntö on hajautus, hajautus ja hajautus. Eläkesäästö on parhaimmillaan, kun sen saa tavallisen salkun päälle lähes ilmaisesti.

Urho2112
Seuraa 
Viestejä298

Minullekin tuota tuputettiin oikein tosissaan

Kahdelta, vai oliko jopa kolmelta eri taholta. Siis pankeista ja vakuutus-
puljuista.

Kaikissa tuntui olevan kuitenkin yksi yhteinen piirre, rahoja ei voinut
nostaa, kuin vasta 30-35 vuoden kuluttua!

Juuri tämä seikka tappoi minun eläkesäästelyt (siis julkiset). Siis pistäisin 30v. ajan ilmaista rahaa jollekin sijoitusmeklarille, eikä mtn varmuutta
anneta sille, että todellakin saan jotakin, ko. ajan kuluttua? (huom.olenko lie enää hengissäkään silloin?) Not for me!

ELANTO oli aika tyly esimerkki, miten ihmisten eläkesäästöille voi käydä.
Siihen kassaan oli useampi tuhat suomalaista säästellyt vuosikymmeniensä palkoista miljuunia, ja sitten vaan vedettiin koko lafka konkkaan ja ihmiset jäivät nuolemaan näppejään! Kiitos nuorten ja viisaiden pässinpääsijoittajien. Siinä varmasti moni
mietti, että jos olis säästänyt patjan sisään 10 000e, olisi nyt vähän
paremmin vanhuus turvattu.

Olenkin itse tullut siihen tulokseen, ettei ikinä kannata antaa nuorten, nousukkaiden kollien pelleillä rahoillasi, jotka olet selkänahastasi repinyt. Ei sellaisella ole mtn väliä, hukkuuko raha, vai tuottaako, joka ei omaa persettään tuleen pistä, kun rahoja sijoittelee.

Suosittelenkin itse säästöjensä salkuttamista, ja vain tiettyä prosenttia. Suurin potti kannattaa säästää sellaisessa paikassa, josta ne voi käydä nostamassa just silloin kun siltä tuntuu.

Aika ajoin voi käyttää isohkojakin summia, ns. yön yli-korko paikoissa. Tosin näissäkin on parempi suosia 1kk tai 3kk talletuksia, joista saa lyhyellä ajalla ihan kelpo koron.

Katseleppas vaikka tätä: http://www.eqonline.fi/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eläkesäästäminen: Kaukana minusta.

Tuloni riittävät elämiseen, siihen olen tyytyväinen. Koska nykyään näyttää siltä, että eläkeikää ollaan vain nostamassa, se oikeastaan vaan sopii minulle. Ei ole mitään tarvetta olla tekemättä mitään. Sitten, toisaalta, kun suomalaisen miehen keski-ikä lienee jossain siellä 70v paikkeilla, en ole löytänyt perustetta sille, että alkaisin nyt leikkaamaan elintasoani viimeisten max. 5 vuoden takia. Ne viimeiset vuodet pystynee elämään normaalilla eläkkeellä.

Jotkut ovat yrittäneet tuputtaa eläkevakuutusta viitaten siihen, että nykyistä eläkejärjestelmää ei ole enää silloin, kun siitä pitäisi alkaa nauttimaan. No, jos en siinä tilanteessa saa nyt pakolla ja lain voimalla palkasta nyhdettyjä eläkemaksuja yhteiskunnalta takaisin, niin se lienee sitten oikeuslaitoksen asia laittaa se asia kuntoon.

Ja kaipa se yhteiskunnankin kannalta on parasta, että henkilö kuolee saappaat jalassa sorvin ääreen. Siirtyy eläkerahat valtion kassaan nostamattomina. Eikä ole tarvetta kuntoutuksiin ja hoivaan.

Siihen saakka siis täydet sata lasissa.

Pidätän itselleni oikeudet mielenmuutokseen seuraavan 10 vuoden ajaksi

Mielestäni on selvä epäkohta, etteivät eläkevakuutusasiakkaat pysty siirtämään vakuutustaan yhtiöstä toiseen. Voihan pankkiakin vaihtaa! Siirtomahdollisuudesta seuraisi, että eläkevakuutusyhtiöt joutuisivat kilpailemaan asiakkaista jolloin hinnat alenisivat ja vertailun helpottamiseksi myös ehdot samankaltaistuisivat. Tuntuu hurjalta, että eläkevakuutusasiakas joutuu sitoutumaan loppuiäkseen samaan yritykseen! Kunnes kuolema meidät erottaa... ainakin melkein...!

Ja todella kuten Urho kirjoitti, aina on vaarana, että pulju kaatuu... Onhan se jo nähty, etteivät isot liikepankitkaan ole erehtymättömiä saati pienemmät yritykset.

Vierailija

Hyvä neuvo, jonka moni jo tietää.

suomessa yksi ihminen elättää kolme, eikä kolme elätä yhtä. Tulevaisuudessa yksi elättää kuusi. Vaikka olisi tarkoitettu että kuusi elättää yhden. Mutta näin ei käy eli kannattaa säästää oma toimisesti rahaa ja sijoittaa.

Koska eläkejärjestelyt eivät toimi niin kuin niiden pitäisi.

Minäkin sijoitan, niin sitten on vanhana kivaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat