Seuraa 
Viestejä45973

Tietääkös kukaan, jotta miten tuo riisseliin tarkoitettu hiukkassuodatin toimii? Citikassa pitää lisätä jotain nestettä (olikohan ureaa) jotta toimii.
Ja tietyn km-määrän jälkeen vauhdetaan koko paska.

Mun jakeluus ei mene tuo suodatinvöyhötys. Ymmärrän, jos olisi jokin vaihdettava filtteri, tms. Mutta miten ne hiukkaset sieltä muka häviää? Menevät johonkin toiseen ulottuvuuteen?

Kommentit (2)

Tiedän, mutta koska olen laiska, jätän kirjoittamisen Nesteelle.

Neste Oil
Mitä on AdBlue ja mihin sitä käytetään?

AdBlue on lisäaine, jota käytetään uusissa SCR -teknologialla varustetuissa hyötyajoneuvoissa. SCR tulee sanoista Selective Catalytic Reduction ja tarkoittaa valikoitua katalyyttistä pelkistystä. AdBluen avulla pakokaasujen jälkikäsittelyssä täytetään Euro IV ja myös 2009 voimaanastuvan Euro V -päästönormien vaatimukset. Useimmat autonvalmistajat, kuten IVECO, Daimler Chrysler, DAF ja Volvo/ Renault ovat päätyneet yhteiseen ratkaisuun uusien päästötasojen saavuttamiseksi.

SCR-katalysaattori asennetaan raskaiden hyötyajoneuvojen dieselmoottoreiden pakoputkistoon. Katalysaattorin toiminta edellyttää AdBlue-lisäainetta, jota suihkutetaan pakokaasun sekaan ennen katalysaattoria. Lisäainetta varten uudet ajoneuvot varustetaan polttoainetankin lisäksi erillisellä 80–120 litran AdBlue-tankilla. AdBlue on ISO- ja DIN-standardoitu urea-vesiliuos jonka käyttö vähentää haitallisia päästöjä ja parantaa näin ympäristön ilmanlaatua.

Kuinka AdBlue toimii?

SCR-järjestelmän avulla autonvalmistajat parantavat dieselmoottorin lämpöhyötysuhdetta. SCR-moottorissa voidaan keskittyä paloprosessin optimointiin ja maksimitehon saavuttamiseen. Katalysaattori pelkistää typen oksidit typeksi ja vedeksi AdBluen avulla, jonka kulutus on noin 4 - 5 % dieselpolttoaineen kulutuksesta. Moottorin optimoinnin ansiosta SCR-auton polttoaineenkulutus on pienempi kuin vastaavan kokoisten edeltävien päästöluokkien autoilla. Käytännön kokemusten perusteella loppukäyttäjän maksamat kokonaiskäyttökustannukset alenevat.

okay. Mutta eihän tossa poisteta kuin kusella NOx:it.

Hiukkaset???

Tietenkin tuossa kokonaiskulutuksen alentumassa (5 %) vähenee kaikki päästöt tuon 5 prossaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat