Seuraa 
Viestejä45973

mihin kannattaa alkaa opiskelemaan itse olen ajatellut tutkijaa mm. fysiikan, kemian, siinä sivussa matematiikkaa ja tähtitiedettä.

Kommentit (20)

Tutkija tai opettaja...

Tietysti noilta aloilta löytyy vaikka mitä joten mitään yksittäistä on turha nimetä.
Kyllä on paras tutkia, mikä itseä kiinnostaa ja etsiä ala jossa nämä yhdityvät. Ja tietysti pitää osata arvioida, riittääkö rahkeet (enkä nyt puhu niin kutsutusta älykkyydestä.)
Itse halusin pienenä eläinlääkäriksi mutta nyttemin olen jo monta vuotta tiennyt, että tutkijahan minusta tulee. Zoologi. Töitä ei löydy paljoakaan Suomesta mutta ulkomailta kylläkin.
Eläinlääkärin ammatissa suurin ongelmani olisi suhtautumiseni piittaamattomiin ihmisiin...ei minusta yksinkertaisesti ole siihen lähinnä sosiaalipsykologisista syistä.

Katsoppa netistä, kuten ammattinetti tai vastaava. Varmana löytyy jotain.
Tiedän myös tapauksia jossa yliopisto-opiskelija on yhdistänyt pääaineeseensa niin erilaisen aineen sivuaineeksi että erikoistui kokonaan uuteen työnkuvaan.

Ei ole yhtään matikkapäätä, joten matemaatikkoja kunnioitan tajuttomasti. Arvelisin, että matikkaa aloittamalla voisit edetä sitten sille alalle mikä sopii parhaiten.

Ehkä alasi on vasta luonnissa, tekeillä?

Matematiikkaa tarvitset kaikessa tutkimuksessa.

Ja se on tiedossa, että yksi ammatti ei riitä ihmiselle, pitää oppia koko ajan - 3-4 ammattia ennen kuin eläkekello kajahtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkijaksi jos meinaat ruveta, niin sinnikkyys on se kaikkein tärkein ominaisuus. Aika moni kypsyy hommaan ajan mittaan.

Tutkijan työn huonoja puolia ovat määräaikaisuus ja heikohko palkka.

Hyviä puolia taas se, että pääset vaikuttamaan siihen mitä teet ja miten teet. Ja jos olet onnekas ja riittävän fiksu saatat jopa löytää jotain uutta.

peippo
mihin kannattaa alkaa opiskelemaan itse olen ajatellut tutkijaa mm. fysiikan, kemian, siinä sivussa matematiikkaa ja tähtitiedettä.

Ei sinulla ole tutkijan taipumuksia. Yhtä vähän kuin minulla veturinkuljettajan; menisin mitä reittiä milloinkin, hetken mielijohteesta.

Mikäli sinulla on matemaattista lahjakkuutta ja satsaat matikkaan, niin todennäköisesti sinusta tulee matikan opettaja, mikäli satsaat kemiaan, niin päädyt kemistiksi johonkin laboratorioon, mikäli satsaat fysiikkaan, niin todennäköisesti olet jonakin päivänä hoidossa mielisairaalassa ...
Mikäli haaveilet tähtitieteestä, niin sinä jäät taivaanrannan maalariksi, eli haaveilijaksi ...

Tutkijaksi tarvitaan myös aimo annos pyrkyryyttä ja käytännön myyntitaitoa, jotta saat myydyksi itsesi johonkin tutkimusprojektiin mukaan.
Silloin voit olla mikä tahansa edellisistä, tai sitten jotakin muuta.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546

Mikäli kyselet hyvää ammattia, niin ministerin ja kansanedustajan ammatit ovat sellaisia. Palkka on tuhti eikä tarvitse tehdä mitään. Lisäksi saa matkustella mielin määrin veronmaksajien piikkiin.

peippo
mihin kannattaa alkaa opiskelemaan itse olen ajatellut tutkijaa mm. fysiikan, kemian, siinä sivussa matematiikkaa ja tähtitiedettä.

Jos muistat hyvin loogisissa suhteissa olevia asioita, voit menestyä "kovissa" luonnontieteissä. Muukin muisti tietysti on eduksi, vaikka näissä on melko vähän muistettavaa.
Jos muistisi ei ole kehuttava, vältä aiheita joissa ulkoluku (paljonasioita painettavaksi mieleen) on tarpeen, lääketiede,biologia, historia, kielet jne.

peippo
mihin kannattaa alkaa opiskelemaan itse olen ajatellut tutkijaa mm. fysiikan, kemian, siinä sivussa matematiikkaa ja tähtitiedettä.

Ihan hyvältä kulostaa. Ne proffat kuten Enqvist ja Valtooja vaan hosuu ja koheltaa kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä, paitsi tutkii.

Ja tähtitieteessä voi olla vähän vaikea tehdä heti kaupallistettavia innovaatiota...

Tosin sinulla on siinä noin kuusi vuotta aikaa odottaa, että tämä nykyinen vaihe menee ohi. Ja sitten niitä on jo myös entistä imukykyisempiä muitakin maita, kuten Kiina.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35880

No tuo riippuu siitä, mitä elämältäsi haluat. Jos olet kiinnostunut luonnontieteistä, haluatko tutkia luonnon syvimpiä saloja, kehittää teknisiä tuotteita, opettaa vai kenties johtaa kehitys- tai tutkimusprojekteja? Haluatko myydä ideasi liike-elämälle tienaten miljoonia vai apurahoilla kituutellen tiedejulkaisujen referoijille?

No, ei sinun vielä tarvitse valita kuin karkeasti. Ne ratkaisevat valinnat tapahtuvat parin vuoden opiskelun jälkeen, jolloin sinulla varmasti on paljon realistisempi kuva, mitä eri vaihtoehdot tarjoavat. Hyvin karkeasti homma menee niin, että joku tähtitiede tai hiukkasfysiikka ovat hyvin tutkimuspainotteisia aloja, kemia ja fysiikka antavat paremmat valmiuden käytännöllisempiin ja rahakkaampiin tuotekehityshommiin, ja diplomi-insinööreistä suuri osa suuntautuu tuotekehitykseen, ja jopa myynti- tai johtotehtäviin. Mutta eivät nuo tietenkään ole mitenkään sitovia tai poissulkevia, kaikista noista koulutuksista voi työllistyä hyvin erilaisiin töihin, tutkijasta johtajan kautta talous- tai jopa lakiasiantuntijaksi.

peippo
mihin kannattaa alkaa opiskelemaan itse olen ajatellut tutkijaa mm. fysiikan, kemian, siinä sivussa matematiikkaa ja tähtitiedettä.

Tutkijoita tulee yliopistoiden kautta, joten lukion kautta yliopistoon. Jos tiedät jo alan, ni kannattanee tähdätä yliopistoon ammattikoulun kautta, saat samalla ammattipätevyyden ja ammatillisen pohjan kyseiseen tiedekuntaan.

Itse menisin aluksi töihin/työharjoitteluun ja lähde vasta sitte opiskelemaan, kun tulee tarvetta.
Ei tule myöskään tehtyä turha opintovelkaa kun tietää kokemuksesta että mihin ammattiin opiskelee.

Mikä on hyvä ammatti? Heh. Outo kysymys, lienee aika henkilökohtanen asia itsekullekkin. Noh, itse oon ihan duunari ja viihdyn työssäni (tosin firma jolle oon töissä maksaa ihan hyvin! ). Jos taloudellinen menestys tuntuu omalta jutulta niin yrittäjän tie lienee siihen paras kun osaa vielä asialliset sijoituskuviot ja on muutenkin innovatiivinen (vaikee ja kova tie mut ei pöhkö idea jos paukkuja riittää). Ja tietenkin jos omatunto ei vaivaa eikä moraalit muutenkaan oo kovin korkeella ja osaa olla vakuuttava ja hyvä rahastamaan niin sittenhän voi ryhtyä tyhjän myyjäks/tutkijaks, hyviä vaihtoehtoja:

-kryptozoologi
-kiropraktikko
-refleksologi
-ennustaja esim.Tarot-kortit...
-manaaja
-telekinetiikan esittelijä
-Fengshui-suunnittelija
-salaliitto teoreetikko
-maailmanlopun maalari
-UFO-kirjojen kirjoittaja
-kuolleille puhuja
-laihdutus ekspertti
-JNE JNE

Hyvä ammatti on sellainen, joka ei kuluta tekijäänsä loppuun ja vielä kiinnostaakin kovasti. Valitettavasti tuommoisia ei jokaiselle ole, joten toissijaisena on ainakin hyvin sujuva ja stressitön ammatti.

Mikä sua kiinnostaa eniten, kysy niin päin itseltäsi.

jos harrastuksesta sais ammatin niin sehän ois aivan loistavaa. hyvä ammatti on sellanen että sitä melkein tekis vaikkei siitä sais rahaakaan =D. tai.. toi on ehkä jo unelma-ammatti. emmä ainakaan jaksa missään koffin varastolla olla loppuelämääni ni sen takii opiskelen että saisin jonkun vähän mielenkiintosemman ammatin.

Noh, diplomi-insinöörin koulutus oikeilla kouloutusohjelmilla (mitä sitten lienevätkään) voivat taata hyväpalkkaisen ja mielekkään työn, mutta riskinä voi tietenkin olla se, ettei tulevaisuudessa tarvitse sen koulutusohjelman dippainssejä. Eli putkimiehenkoulutuksella saat yhtä hyvää palkkaa (ellei sitten ala johtotehtäviin), mutta ei välttämättä ole niin haastavaa

DerMack
putkimies,
lyhyt koulutus ja urakkatahdilla saa koulutukseen suhteutettuna pirun hyvä liksaa

Joo, mut putkimies joutuu oikeasti tekemään töitä. Eli ei käy, nyt etitään hyvää ammattia.
Kansanedustaja on yks hyvä ammatti. Ei tartte muuta kuin pönöttää kuvissa, ja olla tärkeän näköisenä. Mitään ei varsinaisesti joudu tekemään. Monet lääkäritkään eivät tee mitään, kirjoittavat vain lausuntoja. Poliisin ammatti on hyvä jos tykkää kyykyttämisestä. Lakimies on taas hyvä jobi jos on jo valmiiksi moraalisesti hapattunut.

Kulttijohtajan ammatti on paras. Voi elää opetuslasten ja kannatajien rahoilla tekemättä juuri mitään. Hurahtaneet höyrypäät voi pistää tekemään kaikki likaiset työt ja puhtaammatkin. Seuraa piisaa aina, varsinkin naisia. Miehiltä voi kieltää kaljanjuonnin ja seksin. Yhteiskuntaa vastaan voi rakentaa maaseudulle linnoitetun rakennuskompleksin. Sinne myös oma helikopterikenttä pahan päivän varalle. Veroja ei tietenkään tarvitse maksaa, koska on kysymys uskonnosta ja mielipiteen vapaudesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat