Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ajattelin siirtyä 8 megan langallisesta laajakaistastani Elisan langattomaan, jolla täällä Kehä III:n sivistyksen piirissä saa 3-G verkossa 2 megaa.
Perheessä on kaksi kannettavaa ja Elisa vaatii ostamaan molempiin oman
usb-liitäntään tulevan modeemin ja maksamaan kahdesta yhteydestä ! Olen aivan varma, että tuo on tarpeetonta ryöstämistä ja että yhteyden toiseenkin koneeseen saa yhdellä "mokkulalla", kun
kytkee koneet piuhalla ( usb ? ) toisiinsa tai sitten mokkulallisen koneen
langattoman tukiasemaan, mutta mitä muuta roinaa / softaa tarvitaan vai
sisältyykö masiinan perusohjelmiin ( Win Home XP ) ? Siis luovun koko-
naan langallisesta adsl:stani ?

Sivut

Kommentit (90)

Yksi ratkaisu taitaa olla että ostat langattoman tukiaseman johon molemmat koneesi ottavat yhteyden.. Sitten pitää tehdä siltaus siitä langattomasta yhteydestä siihen mokkulaan.

Tai no kerran laneilla oli switchi (miten lie kirjoitetaan) niin piti olla kone jossa on 2 verrkokorttia ja toisesta laitettiin siltaus adsl boksiin. Tämä menee varmaan aika samalla lailla.

Korjatkaa jos on virheitä.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

tai mitäs jos hommaat siihen nykyseen adsl liittymääs wlania tukevan modeemin ja läppäreihin wlan härpäkkeet jos ei ole jo valmiina. Paljon parempi ku joku 3G mokkula viritys

ovolo
Seuraa 
Viestejä6121
Liittynyt7.7.2007

"Mokkulan" perään langaton reititin, esimerkkinä:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=2125

Katsoin viestiäsi tarkemmin, siinä mokkulassa ei ole verkkoliitäntää, vain USB-liitäntä. Eli unohda tuo reititin...

Siis luovun koko-
naan langallisesta adsl:stani ?

Ratkaisu on, että et luovu ADSL-jutusta, vaan hankit uuden modemin/Wlan-reitittimen. Jolloin samassa boksissa kaikki tarvittava.

DerMack
tai mitäs jos hommaat siihen nykyseen adsl liittymääs wlania tukevan modeemin ja läppäreihin wlan härpäkkeet jos ei ole jo valmiina. Paljon parempi ku joku 3G mokkula viritys

On jo langattoman tukiasema jolla toimii langattomasti kaksi läppäriä,
mutta tarkoitus on käyttää läppäreitä muuallakin, silloin 3G on poikaa ...
! Siis mokkulan voi liittää suoraan tukiasemaan, mutta kun mokkulassa on usb-liitäntä ja tukiasemassa ei .... ???

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

ADSL on luotettavampi. Langatonta yhteyttä haittaavat paksut seinät, metallipinnoista syntyvät heijastukset jne. Yhteys voi kyllä toimia, mutta nopeus putoaa. Myös mikroaaltouuni häiritsee.

Hanki tosiian tuollainen WLAN-tukiasema, jossa on itsessään ADSL-modeemi. Sitten jokaiseen koneeseen oma WLAN härpätin tai suoraan verkkopiuhalla kiinni tukiasemaan. Lähiyhteydellä langattomat toimivat yleisestiottaen moitteetta.

Ja kyllä tuon yhteyden voit jakaa vaikka kolmellekymmenelle koneelle, kunhan reittittimenä toimiva laite tukee osoitteenmuunnosta (NAT).

Mikä laite täsmällisesti kuvailtuna on tuo mokkula, eli pieni mötikkä johdon päässä? Mitä roinaa siellä on jos sen halakaasee, onko se kenties sama kuin langaton pienikokoinen modeemi?

Siinä USB mokulassa ei itsessään ole juurikaan älyä, vaan sen tarkoitus on, että siihen kytketty tietokone hoitaa sen varsinaisen laskentapuolen ja USB mokkula vain lähettää ja vastaanottaa.

Täten sitä ei voi laittaa mihinkään jakajaboksiin kiinni, vaan se on oltava aina yksi kone ja yksi mokula. Ja jokainen mokula tarvitsee luonnollisesti oman SIM korttinsa kun kuitenkin kännykkätekniikasta on puhe, eli oman liittymänsä.

Sitten on olemassa sellainen vaihtoehto, että se kone jossa se morkula on kiinni, jakaa ohjelmallisesti sitä nettiä eteenpäin muihin koneisiin joko Wlanin tai tavallisen piuhan kautta, eli siitä koneesta tehdään tavallaan älykkäämpi reititin.

Kun netin jako on päällä, täytyy muiden tietokoneiden yksinkertaisesti tietää että millä koneella se netti on jaossa, ja asettaa se verkkoasetuksista oletus-yhdyskäytäväksi. Tavallisesti Windows verkossa nettiä jakava kone ottaa automaattisesti numerokseen 192.168.0.1

Netin jakaminen tarkoittaa luonnollisesti sitä, että jakavan koneen pitää olla aina päällä.

Volitans
ruskamies
Ei liene piuhaa, joka jakaisi usb-langan signaalin kahteen osaan ?On, USB HUB. Esim.

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=7318

Jos kytkettävät laitteet vievät yli 500 mA virtaa, niin tarvitset aktiivisen hubin, johon siis tulee oma virtasyöttö.

Ei toimi tässä tapauksessa. USB hubilla voi kytkeä useampia laitteita yhteen koneeseen ja sen yhteen porttiin, mutta ei yhtä laitetta useampaan koneeseen ja useampaan porttiin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat